Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (253)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Komorní a tak dobře napsaný film, že na mě působil skoro jako nějaká adaptace velmi dobré rozhlasové hry. Originál jsem neviděl, a tak jsem mohl být (sympatickou hodinu a půl) napjatý a čekat, co se z toho vyklube, protože od začátku v té zvláštní noční atmosféře viselo ve vzduchu něco podezřelého. Jake Gyllenhaal je skvělý a pointa se povedla - vzhledem k ní a k celkovému vyznění chápu, proč měli Američané potřebu natočit (přetočit) si právě tento film a právě v této době. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento americký remake jsem se podíval zhruba den po dánském originálu a musím souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že je minimálně o třídu horší než původní kousek. A to po všech stránkách. Nepomohl tomu ani zbytečně afektovaný Jake Gyllenhaal ani to, že tvůrci lehce pozměnili samotnou zápletku – zvláště pak závěr – který svým způsobem postrádal logiku (jak dlouho že ten malý synek ležel rozřezaný u nich doma, zatímco policie a tísňová linka pátrali po matce a dodávce…?). Ať jdou amíci do prdele, takhle rozjebat solidní komorní drama vlastní fantasmagorií…A ty genderové hajzlíky na konci?… ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by Amíci do tohoto remaku dali něco nového navíc. Naopak mám pocit, že tu docela chybí logika. Námět ale vybízí ke kvalitnímu hereckému výkonu a tak se tu Jack Gyllenhaal trošku egoisticky předvádí. Pro neznalé originálu dobrý minimalistický thriller. Jinak absolutní zbytečnost. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Az do prichodu na CSFD po dopozerani filmu som nevedel, ze tu je nejaky dansky povodca. Americky remake nie je zlym filmom, spociatku dobre odsypa, s pribudajucimi minutami vsak zacina nudit. Gyllenhaal ma one-man show, no v zavere silno prehrava a to do miery, ktora mi bola az nekomfortna. Ako kratka  jednohubka ok, ale popri Schumacherovej takmer dvadsatrocnej Telefonnej budke, je tento Fuqua zial, o dve ligy nizsie. 2,5/5 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rok 2021 som zakončil s filmom "The Guilty". Nakoľko som ako posledný film roku 2018 sledoval "Den Skyldigetak mi to prišlo ako celkom zaujímavé deja-vu. Takže ak o 3 roky bude ďalší remake, možno to urobím znovu. Ale teraz si povedzme niečo o filme. Mám tak vnútorne pocit, že oproti dánskemu originálu to neprináša nejaké zásadnejšie zmeny do scenára a jednotlivé scénky sa odohrajú v podstate rovnako, ten originál na mňa pôsobil oveľa temnejšie a oveľa zlomovejšie. Mám pocit, že aj tá atmosféra tej kancelárie bola úplne iná a prežíval som to oveľa intenzívnejšie. Tento filme je dobrý. Jake Gyllenhaal robí čo môže a miestami tie scénky aj celkom slušne predal. Ale je ťažké si k nemu vybudovať rovnaké city, keď reálne viem, že ide o remake, ktorý okrem toho neprináša do svojho konceptu nič, čo by nejako menilo film. Je to ako keď dostanete pred seba dva rovnaké koláče od dvoch rozdielnych ľudí. Ten čo ochutnáte prvý bude niečo čo ste nepoznali. Ten druhý už viete čo môžete očakávať. A aj keď to je to isté, nikdy to nebude úplne to isté. Vo výsledku si myslím, že ak s týmto príbehom nemáte žiadne skúsenosti, pozrite si ktorúkoľvek verziu. Ak chcete odo mňa tip, ktorá stojí viac za zhliadnutie, odporučil by som viac dánsky originál. Ale to sú len moje pocity. Možno si pozriete túto verziu ako prvú a zhodnotíte, že je to perfektné. Nikdy neviete. Hodnotenie: B- ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama