Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 8: Jedi, čarodějnice a vojevůdce (S01E08)

(epizoda)
  • USA Part Eight: The Jedi, the Witch, and the Warlord (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové závodí s časem, aby zabránili velkoadmirálu Thrawnovi uprchnout. (Disney+)

Recenze (56)

inmax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budu spoilerovat. Nakonec docela uspokojivé finále. Přemýšlel jsem, jak chtějí ve 40 minutách uzavřít všechny linky a odpověď je jednoduchá, nijak, uděláme finále jak v LOTRovi a budeme koukat do dáli na Horu Osudu. Ale proč ne. Co mi ale vadilo: Že se spěchá na loď, aby neuletěla bez nich a oni si letí krokem spolu s těma krabama. V podstatě kdyby jim nezrušili loď a nepřesedlali na ty vlkokoně, tak by Thrawna tímhle tempem ani nestihli. Pak pohyby Ahsoky v boji. Je vidět, že ji ta věc na hlavě omezuje a má díky ní pohyby, jak kdyby na hlavě balancovala hromadu knížek jak v Slunce seno. Co mi taky vadilo, tak nečekaný zjev Ezry u Hery. Čekal jsem spíš, že bude mít trable na lodi, jak zůstat nespatřen a ten voják je jen posel od Thrawna, co nese message, že se jeho pomsta blíží. Ale jinak asi spokojenost no. Furt lepší než Book of Boba Fett a třetí Mando. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda. Ahsoka mala podobne veľký potenciál ako seriál s Obi-Wanom. Avšak miesto toho, aby rozvinula dejové línie naplno, bola preplnená vatou. Posledná časť navyše Baylana Skolla totálne odignorovala. Scény s Ezrom ma však bavili a zo všetkých hercov mi najviac pripomínal originálnu postavu. Vôbec to nebola zlá časť, ale na finále? Ach, škoda, škoda. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem za finále nadmíru spokojen. Lidi jsou už dnes moc netrpěliví a chcou mít vše na podnose. Nesnášejí otevřené konce. Chcou mít vše jednoduše nalajnované typu na počátku série bod A a znamená to a to a konec B, který vše uzavře a Sněhurka se probudí nebo Čarodějnice umře. Lidé zapomněli na Star Wars Epizodu 5, která je jedna z hejlepších. Dnes kdyby tento film vznikl a čekalo se dlouhé roky na Epizodu 6 a kdy se nevědělo zda vznikne, tak by snad kvůli otevřenému konci dostal odpad. Já tohle miluji a cítím vzrušení, napětí a očekávání. Perfektní byla vypněna Ezry se Sabine a Ahsokou. Geniální byly ty pohledy na Skola a templ vs Shin a mec. Přivedení zombie vojáků dalo dílu zajímavý šmak. A kdo zná Fioniho a zná jeho seriálu, musel něco takového čekat. Za mě paráda. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedi, čaroprdelnice a skříň. Vlastně Jedi, the witch and the Warlord, což stejně vypadá jako Lion, witch and wardrobe. Některé scény mají nápad a pěkný vizuál, ale kdy konečně scénáristi budou používat logiku? SPOILERY. Teď sice trochu popřu šermířství, ale když mám dva meče a protivník jeden, tak ten jeho nebudu vykrývat obouma mečema, ne? Vykreju jedním a druhým seknu. Konec byl úplnej nesmysl. když už přileteli za zadek Thrawnovy lodě, tak mu měli rozstřílet jeden z těch doplňkových motorů, nikam by neodletěl, čas na to měli a místo toho poslouchaj jeho vejšplechty. A co ten Ezra? Vůbec netuším jak se dostal ke stíhačce a nenápadně odletel domů. Takovou námahu mu dalo dostat se na Thrawnův destruktor. Měla následovat Stealth mise...proplížit se k těm čarodějnicím, zabít je, pak do ložnice Thrawna, zabít jeho a na konec ukrást loď. S jediskými schopnostmi se mu to mohlo podařit. A to nemluvím o tom, že to čarodějnictví mě k sw vůbec nepasuje. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je fajn, možná jen ok. Plot armor, nelogičnosti i fakt, že je to celé jen vata k tomu, co je každému jasné, že se stane. A kde je Baylan a Shin? Opravdu jen cameo cliffhanger? Nedá se to považovat za uspokojivé ukončení, když jsme nedostali žádné odpovědi a celé to byl vlastně jen prolog k tomu, co bylo každému jasné. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Sova, kterou vidí Ahsoka (Rosario Dawson) v závěru epizody, je ztělesněním Dcery – světlé strany síly. (UncleMorty)
  • Blade of Talzin, meč Matky Talzin, jsme mohli vidět během Klonových válek (od r. 2008), kdy jej samotná Matka Talzin vyvolala a použila v souboji s Mace Windu. (Veskoslav)
  • Věta, kterou pronese Sabine (Natasha Liu Bordizzo): „Shadows in the Starlight,“ je odkazem na komiks „Star Wars: The High Republic Phase I – Light of the Jedi Omnibus“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama