Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) prožívali lásku jako z učebnice. Poznali se na střední, přeskočila mezi nimi jiskra a pak už to jen doutnalo a hořelo. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou (Emma Smetana). Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný pobyt na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.
Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla (Matouš Ruml), filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo. Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další čárka na nekonečném účtu českých rádoby romantických komedií, která není ani vtipná ani romantická. Veronika Khek Kubařová je sympatická a umí hrát a i když jí scénář hází klacky pod nohy a dělá z ní blbku, tak to ustává se ctí. Igor Orozovič je taky sympaťák, ale hrát moc neumí a nevěřil sem mu vůbec nic z toho co tam předváděl.No a Matouš Ruml jako komická vedlejší figurka si jede svojí Lexa pózu a je ve finále asi tím nejzábavnějším prvkem z celého filmu, ač je to třeba brát s velkou rezervou...40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Za mě česká komedie roku. Orozovič je super, Khek se dá přežít a to co předvádí Emma, to snad neexistuje chlap ani teplej, kterej by tomuhle odolal. Hlavně tu vánoční svádečku by měly vyučovat na herecký škole. Možná to není zahraný, ale my jsme jí to všichni sežrali. Já i on :-) Ruml a Janžurová to posouvají ještě kus dál. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V roce 2021 jsem v sobě objevil lásku k novějším kouskům české kinematografie. Tedy abych byl přesný k některým samozřejmě. Zdá se mi že v roce 2021 se urodilo vícero povedených záležitostí než v minulosti. K takovým patří i záležitost kolem jedné Terezy. Důvody vidím v zajímavém příběhu, časté citaci mých oblíbených hollywoodských trháků a parádním výběru herců. Nejvíce samozřejmě září Emma Smetana, která svou mrchu hraje absolutně dokonale. PS: -"Tak yippee ki yay, motherfucker." - "Matku bych do toho radši netahal." 70% ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Na českou komedii velmi zdařilé! Nečekal bych, že se tolikrát zasměju, především u částí s Emmou Smetanou, ty byly nejlepší 😆! Top scény byly ‚‚Dobrý večer", v baru a na konci ve zprávách 🤣! Emma Smetana byla i vlastně důvod, proč jsem se na film chtěl podívat, tušil jsem totiž, že to bude pecka, když měla hrát mrchu. Chtěl bych ji vidět ve filmech častěji. Filmové hlášky a anglické džouky byly taky fajn, ale samozřejmě ne vždy a bohužel tomu hlavní skupina diváků dost neporozumí (důchodci). Po stránce komické a herecké to bylo teda vlastně super, jen Janžurová opět hrála pomatenou důchodkyni...přijde mi to už jaksi trapné. Příběh samotný je vcelku až moc jednoduchý, bez žádných větších zvratů nebo odboček. Směr, jakým se příběh bude ubírat, je divákovi jasný hned zezačátku a ono to ve finále ani tolik nevadí, protože vtipy fungují. Jen se to bohužel samozřejmě tímto připravuje o 1⭐. Celkově jsem si teda film užil jak už díky tomu, že byl silvestr, že tam byla Emma Smetana, tak i kvůli tomu, že jsem se na to díval s bráchou a babičkou 😁. Vyhodnocení: Možná i ty 4⭐ jsou lehké nadhodnocení, ale kvůli Emmě 🥰 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Přesně podle očekávání celý film víme, kam to směřuje a jak to skončí, najdeme tu jednu pravou lásku, jednu mrchu, jednu tchýni a jeden sladký konec. I tak ale vznikl povedený snímek, který občas vyvolá úsměv na rtech, občas uspí, občas vyvolá sympatie s hlavními hrdiny. Je to průměr, ale na český romcom velmi slušný průměr. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • V momentě, kdy Tereza (Veronika Khek Kubařová) uklízí fotky z lednice a volá s maminkou (Lenka Vlasáková), je v jednom záběru vidět, že jí z levého ramene spadl svetr. V následujícím záběru z jiného úhlu má však svetr zpět na rameni. (Krocka)
  • Film je in memoriam věnován fotografovi Pavlu Váchovi (11. června 1940 Praha – 12. února 2021 Praha). (Marcos22)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama