foto

Matouš Ruml

  • nar. 4.10.1985 (30 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Když bylo Matoušovi šest let, přivedla ho maminka společně s jeho o dva roky starším, hyperaktivním bratrem do Dětského divadelního studia při Praze 5 (tehdy divadlo Labyrint, dnes Švandovo divadlo). Tam ho herectví tak nadchlo, že u něho zůstal. Brzy začal hrát dětské role i ve „velkém“ divadle, např. v představeních Job nebo Trojánky, ve kterém jeho babičku hrála Věra Galatíková. Hrál také v televizním seriálu ŽIVOT NA ZÁMKU (1995), inscenaci HODINY OD FOURNIERA (1995) nebo v pohádce PRINC Z POHÁDKY (1995).

V Dětském divadelním studiu zůstal do svých šestnácti let, kdy se hlásil na pražskou konzervatoř. Jelikož ho nepřijali, šel studovat obor Provoz a ekonomika na Střední průmyslovou školu dopravní. Po roce zkusil opět konzervatoř, tentokrát již úspěšně. Během studia hostoval v několika divadlech (např. Divadlo ABC, Stavovské divadlo, Klicperovo divadlo v Hradci Králové), natáčel v televizi (např. pohádka TAJEMSTVÍ LESNÍ ZEMĚ (2006), seriál LETIŠTĚ (2006)) a moderoval pořad pro děti Hřiště 7. V součastné době hostuje v Divadle Na prádle a ve Švandově divadle, v roce 2008, kdy úspěšně ukončil konzervatoř, nastoupil angažmá v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Vidět ho můžeme i v televizi v sitcomu COMEBACK.

V roce 2007 se oženil, s manželkou Terezou již mají syna. Mimo divadlo si rád zahraje tenis nebo upeče dort.

Jan "Nekroskop" Radil

Herecká filmografie

2016 Bezva ženská na krku
2015 Celebrity s.r.o.
2014 Mazalové (TV seriál)
Princezna a písař (TV film)
10 pravidel jak sbalit holku
2013 Pionýři hororu (TV seriál)
Třída smrti (studentský film)
2012 Bílé noci (studentský film)
Marinka (amatérský film)
Scapinova šibalství (divadelní záznam)
Tady hlídám já
Život je ples (TV seriál)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Dědeček automobil
Evoluce (studentský film)
Westernstory
2010 Škola princů (TV film)
2008 Comeback (TV seriál)
Kouzla králů (TV film)
Ozzákova škola kalení (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Tajemství Lesní země (TV film)
2005 Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1995 Hodiny od Fourniera (TV film)
Princ z pohádky (TV film)
Život na zámku (TV seriál)

TV pořady

2015 Telefon (TV pořad)
2014 Vladimír Menšík: Humor je vážná věc (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Čtení do ouška (TV pořad)
NESHOW (TV pořad)
Živě z PALLADIA (TV pořad)
2012 Šoumeni (TV pořad)
2010 Za obzorem (TV pořad)
2007 To musíš vidět (TV pořad)
2005 Hřiště 7 (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace