Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Bronte Parrishová je půvabná, ale poněkud upjatá mladá vegetariánka, nekuřačka, abstinentka a bojovnice za ekologii. George Faure je francouzský emigrant, spontánní a bezprostřední, labužník holdující biftekům, cigaretám a vínu. Jak se vůbec tihle dva mohli stát manžely? Jednoduše. Bronte si chce pronajmout byt s obrovským skleníkem, podmínkou majitelů je však manželský pár. George potřebuje povolení k práci a pobytu v USA, tzv. zelenou kartu. Formální sňatek, jehož prostřednictvím dosáhnou splnění svých snů, je otázkou půlhodinky. To ovšem ještě netuší, že imigrační úřad podrobuje podobné "podezřelé" manželské páry přísnému dohledu. Bronte a George čeká perný víkend, kdy musí pod přísným pohledem úředníků sehrát roli dokonale fungujícího a milujícího se manželského páru. (TV Nova)

(více)

Recenze (268)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb znáte to, jak se protiklady přitahují. Tady je to navíc pod bedlivým dohledem chameleona z Austrálie Petera Weira, který na realizaci svého vysněného projektu „neznali se, ale vzali se“ čekal několik let. Americká ekoložka a vegetariánka a trochu obhroublý francouzský emigrant – on potřeboval zelenou kartu, ona toužila po velkém bytu se skleníkem. O účelový svazek se ale brzy začnou zajímat úředníci z imigračního, kteří zanedlouho položí nepříjemné otázky. Výborná hudba Hanse Zimmera, přesný Gérard Depardieu, rozkošná Andie MacDowell, skvěle napsané dialogy, národnostní rozdíly, trošku rozpačitý start, ale o to příjemnější střed a dojezd. I dnes to pořád velmi dobře chutná. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších romantických komedií na téma protiklady se přitahují. Andie MacDowell mě sice nikdy moc nebrala, Zelená karta je ale čestnou výjimkou. Tahle role jí padla jak ulitá. Když je křehká introvertní vegetariánka konfrontována s výstředním a životem protřelým masožravcem z Evropy, máte pocit, že všechny ty rozpačité pocity nejsou z její strany ani trochu hrané. Jako by už někdy něco podobného opravdu prožila. Její protějšek neopakovatelným způsobem ztělesnil Gérard Depardieu a třetím do party je tady "okamžitý" fotoaparát Polaroid, který má naší dvojici posloužit k oblafnutí americké byrokracie. Dát dohormady dva lidi prostřednictvím product placementu, tomu říkám neotřelý nápad. Peter Weir tady zkušeně zabrnkal na romantickou strunu a obešel se u toho i bez cukrkandlově přeslazeného finále. A to se cení. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kosmopolitní film, který jsem měla ráda už jako dítě. A stále se to nemění. Kouzlo párování Gérarda Depardieua a Andie MacDowell je neopakovatelné. Víkend, při kterém se musejí poznat tak, jako by se milovali už celá léta a přitom nemají společného vůbec nic, je pohlazením po duši. A Jessie Keosian samozřejmě nesmí chybět, aneb nejšílenější stařenka kategorie 85+. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nestandardní romantická story :) Depardieu byl ve své roli sympaťák, naopak postava Andie MacDowell mě svým přístupem chvílemi dost štvala a skoro jsem se divila, že on jí to pořád trpí. Závěrečný obrat v jejich vztahu byl možná trochu "hrrr", ale rozhodně to byl zajímavý konec, který zkrátka utkví v hlavě. Stejně tak film jako celek, protože jednoduše působí neobyčejným dojmem (zaujal mě i začátek, který uvrhne diváka okamžitě do už hotové situace). ~(3,9)~ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Osviežujúci zážitok, pretože najslabšia je Zelená karta presne tam, kde iní podávajú vrcholný výkon. Aspoň pre mňa bola kontrola v "ich byte" doslova utrpením; až takí hlupáci neboli, aby sa nezvládli aj lepšie pripraviť. Ale to je len epizóda. Inak bez výčitiek, to pre žáner najdôležitejšie (chémia medzi ústrednou dvojicou) zafungovalo až tak, že som pri finálnom lúčení veril obom každé slovo a mal tak z toho úplný happy end. A vôbec mi to nevadí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • První anglicky mluvený film pro Gérarda Depardieu. (Karlos80)
  • Film získal dva Zlaté glóbusy, a to v kategoriích nejlepší film a nejlepší herec v hlavní roli, o kterého se zasloužil Gérard Depardieu. (Terva)
  • Peter Travers, filmový kritik z časopisu Rolling Stone, popsal film jako "okouzlující romantický bombónek". (Terva)

Reklama

Reklama