Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Milý a příjemný film. Ze začátku jsem očekávala něco ve stylu Glee, protože to tomu trochu napovídalo, ale druhá polovina filmu krásně otočí z romantiky a pohody do dramatična. Najednou si divák uvědomí, jak těžké to Ruby má a jak sobecky sek ní její rodiče chovají. Je to moc povedený film, který mě chytl u srdíčka, dojal mě k slzám a krásně se na to koukalo. Rozhodně je to jeden z filmů, ke kterým se ráda v budoucnu zase vrátím. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý remake úspěšného francouzského filmu - a přesto jsem byl dojat. Osobně nechápu tu úpornou potřebu Američanů remakeovat úspěšné neanglicky mluvené snímky (jaky by nestačilo originální film kvalitně nadabovat), když kvalit originálu bývá málokdy dosaženo - tady jsem ale narazil na světlou výjimku - americký remake je subjektivně povedenější než jeho francouzský předobraz Rodinka Belierových. Důvody shledávám dva - jednak že jde o remake v intencích poetiky americké nezávislé kinematografie, který mi jakožto ,,žánr" sedí a mám ho rád, přesně tyhle typické Feel-Good Movies, a jednak taky proto, že narozdíl od frankofonní hudební oblasti mi je ta anglosaská anglicky zpívaná hudba mnohem bližší - a když na americké střední škole děti ve sboru zpívají písně od Davida Bowieho, je to i kus mého hudebního vkusu a mé hudební historie...narozdíl od francouzského rocku a popu... A když už se bavíme o hudebním filmu, nebo filmu inspirovaném hudbou, nelze se ubránit srovnání s šest let starým snímkem Whiplash, který se mi subjektivně moc nelíbil a dodnes jsem nepochopil ten hype kolem něj, navíc jsem ho vnímal spíše jako snímek skoro sportovní, ten souboj mezi učitelem hudby a jeho studentem, hudební výkony založené na drillu a tvrdém tréninku, bez emoce a prožitku, pak V rytmu srdce je jeho pravý opak - krásný a čirý snímek o HUDBĚ, ale i o jinakosti, obtížném období dospívání, emancipace dětí od své rodiny...a také o lidských handicapech a tělesných i sociálních omezeních...a v neposlední řadě film velmi humorný, kdy se o komediální rozměr stará především rybářská neslyšící rodinka v čele se svérázným otcem... ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Sympatická dráma, o nevšednej rodine hluchonemých divákov , s úžasnými hercami (Troy Kotsura som doslova žral, a to som ešte nevedel, že ten pán herec je naozaj hluchonemý). Dej bol sympatický, s jemnými chvíľkami, slzy sa tlačia do očí, keď Ruby v noci spievala na korbe starého auta hluchému otcovi súťažnú pieseň, rovnako keď spievala na pribíjačkách na vysokú školu a spojila to so znakovou rečou pre rodičov, ktorí ju tajne sledovali ). Skrátka, milovníkom dramatických filmov (naviac s dobrým koncom) len odporúčam. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Nalajnovanej film od první do poslední minuty.  Asi neexistuje divák, kterej by neodhadl vývoj filmu. Budiž, ale spíš bohužel. Na druhou stranu to bylo na několika místech fakt vtipný a i když to nebyl můj šálek čaje, příjemně se na film koukalo. Oscara za nejlepší film roku bych tady vůbec nečekal, spíš lepší průměr za silný tři pecky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keby v jadre rozoberiem príbeh filmu "CODA" tak by som mohol zhodnotiť, že nejde zase o tak veľmi originálny projekt. V jadre je príbeh hlavnej hrdinky Ruby celkom klasický príbeh o dospievaní. No stačí urobiť pár zaujímavých elementov správne a vo výsledku sa dočkáte veľmi silného a ľudského filmu, ktorého srdce je po celú dobu na správnom mieste. A v tom sa skrýva jeho najsilnejšia stránka. Emilia Jones je veľmi presvedčivá a veril som jej asi každú scénku. Eugenio Derbez môže byť asi v akomkoľvek filme a stojí za to ho vidieť. A toto je opäť ďalšia rola, ktorú si tak trošku upravuje na mieru a dáva mu tak možnosť byť vtipní. Rodičia našej hlavnej hrdinky sú obaja vynikajúci. Hlavne sú veľmi vtipní a ich manželstvo pôsobí veľmi harmonicky. Robia si srandu zo svojho života a snažia sa vidieť vo všetkom to dobré. Najlepšie momentky sú pre mňa na konci filmu, no nechcem ich nejako rozoberať, lebo by išlo o celkom slušné spoilery. Takže to si asi nechám pre seba, no poviem aspoň toto. Kým väčšia časť filmu je podaná z pohľadu Ruby, tak na konci budeme môcť aj niečo pochopiť zo strany jej otca. A Siân Heder to urobila podľa mňa veľmi šikovne a inteligentne. Tie scénky ku koncu mi dali pocítiť, že ide o neuveriteľne ľudský film, aké sú v dnešnom svete potrebné. Ak ste ho ešte nevideli, pozrite si ho. Plným právom si to zaslúži. Hodnotenie: A ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama