Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

John Woo roztáčí krvavý epos s poetickým příběhem o dvou bratřích, stojících každý na opačné straně zákona. Chow Yun-fat ve vedlejší roli a jeho dvě Beretty sypou olovo v akčních scénách rychlostí kulometu, za doprovodu zpomalovaček, 80s hudby, hodně krve a pověstného Asijského humoru. Tentokrát ubylo akčních scén ve prospěch příběhu. Příznivci Johna Woo budou vrnět blahem. Pro ostatní to bude kýčovitá slátanina. 83% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První velký film Johna Woo, kde se snažil kombinovat hloubku postav se silnými hodnotami a tradičně přepálené a teatrální emoce, ruku v ruce s krvavým baletem. Není to úplný průser, avšak někdy to nechtěně osciluje mezi parodií na rodinné vztahy a divadlem, v kombinaci s až splatterovskou akcí plnou svištících kulek a litrů krve. Časem se podařilo uhladit a vybalacovat oboje. Zatím jediný snímek mistra, který bych nemusel vidět znovu. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, jak zítřek, ale dnešek by byl určitě mnohem lepší, kdybych se dívala na něco s menším množstvím výkalů, třeba do čističky odpadních vod. Tohle je jedno hnusné velké klišé, extrémně špatně zahrané a s neskutečnou dávkou patosu. Celý film jsem se opájela myšlenkou, jak moc se museli bavit herci při dabingu hromadných bojových scén, to hekání, funění a vzdychání musela být velká sranda. Tohle je jediný světlý bod filmu, za který však původní snímek nemúže. A závěrečná dojemná scéna bratrů v objetí byla už opravdu jen a jen k smíchu. John Woo nalezl způsob, jak dát stupiditě filmovou podobu, gratuluji. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Někteří majitelé kin původně vyjádřili obavy producentovi Tsui Harkovi ohledně obsazení Chow Yun-Fata (Mark) ve filmu. I když byl herec velmi populární na televizních obrazovkách, většina jeho filmů v kinech finančně propadla. Chowovi se v průmyslových kruzích dlouhá léta přezdívalo „kasovní jed“. (tequilla)
  • Snímka je vedená ako číslo 2 na zozname Najlepších 100 čínskych filmov. (beso74)

Reklama

Reklama