Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Woo je zručný režisér a jeho akcí překypující snímky mám rád. Tohle je samozřejmě pecka s parádní akcí a nepřiměřeně bohatými přestřelkami. Obsazení hlavní trojky je skvělé a hlavně Yun-Fat Chow zazářil. Jakmile dostane do rukou pistole, začíná masakr. Scénu s jeho obouruč střelbou bych zařadil mezi ty pamětnější scény akčního žánru, alespoň já na ně v žádném případě nezapomenu. Jsem zvědav na pokračování. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Woo převedl klasickou story - dva bratři na opačné straně zákona - do reality. Žádné technicolorové exteriery, ale špinavá současnost, žádná limonáda s láskyplným kamerovým laskáním zbraní, ale krev, pot a sliny. I když romantický původ této kostry archetypálního syžetu (už synové Oidipa v Thébách se pohybovali v jeho rámci a vrchol nastal v romantismu) podporuje občas hudba a scénáristická (z)vůle (takový okamžik pro smiřování,Marku), posun zobrazení gansterů ve filmu ke špinavé a hnusné skutečnosti je patrný na první pohled. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dalsi paradni akcni kousek, kde vse odsypa jak ma, a nic netrva zbytecne dlouho. Navic ukazkova vyvazenost vsech linii, presne jak zminuje kolega EdaS. :-) Jen me mrzi, ze csfd neuvadi hlavni hrdinku (herecku) Emily Chu, bez ktere by to neslo. Presto, ze objektivne jsou zde zenske figury svym zpusobem upozadeny... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Čeho si na hongkongských filmech Johna Woo vážím nejvíc je jeho schopnost vyprávět emocionálně silná dramata, přičemž akce (jakkoliv brilantní či krvavá) je jejich přirozenou součástí - čili nevyčnívá, nesledujete film jen kvůli ní. Lepší zítřek snad do akčních filmů ani řazen být nemá, jde tam hlavně o to drama hlavních postav. Síla přátelství a rodinných vztahů - to je to, co Woo řeší. Klasika. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lepší zítřek udělal pojem z jména John Woo. Leccos už je ale i na mě moc. Rytíř krvavých baletů ve svém přelomovém projektu (producent Tsui Hark jej vyvedl z tvůrčí krize), kde je přátelství, morálka a hrdinství prezentováno zcela typickým asijským způsobem. Východní mentalita mi ale zřejmě nikdy nepřiroste k srdci, takže když Woo na plátně zrovna neosciluje mezi precizní choreografií, pěstními souboji a svištícími kulkami a nesnímá to několika kamerami, tak to asi není pro mě!! Sic Lepší zítřek v roce 1986 zaznamenal obrovský úspěch, nedostižný akční mistr mě dostihnul až v následujících letech a naplno pohltil až s duem Cage/Travolta. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Producent Tsui Hark nařídil scenáristům, aby zobrazili mafiány spíše jako padělatele peněz, než jako obchodníky s drogami, aby byl faktor „hrdinů“ uvěřitelnější. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama