Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wednesday vyhodí ze školy kvůli nádherně krutému vtípku, a tak ji její rodiče zapíšou na Akademii Nevermore, kde se do sebe kdysi zamilovali. (Netflix)

Recenze (68)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednou vetou: Vylúčenú teraz rodičia prinútili zapísať ju na inú školu, dúfajúc, že bude dodržiavať všetky pravidlá, ale ona nie je úplne v súlade s nimi, je viac oddaná temnému vzdoru, má plán na útek, ktorý sa nedá vyformovať, ale škola Nevermore tento samotársky typ učila už predtým a riaditeľka pozná krivých a nelineárnych, takže ju pozorujú a sledujú, zatiaľ čo ona spriada plány a spolčuje sa, hoci začala mať vidiny, ak máte radi gotický folklór vyčarované a vytvorené bytosti môžu zanechať vo vás celkom povznesený pocit. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sarkasticka a smutna, v jadru dobra, i kdyz cynicka 16 leta Wendesday z hororove rodiny Adamsovych podle popkulturniho serialu se jmenuje podle povery, ze stredecni dite neprinasi nic dobreho. Ovsem serial je oproti Wendesday zcela konvencni. Propaguje diverzitu a ohled k druhym. Pobavily me hlasky jako "I seriovi vrazi maji lepsi interpunkci". ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 1.série. Kvůli prohřešku na již osmé škole, kde se nacházela, je nyní s radostí svých rodičů mladá bezcitná dívka Wednesday přesunuta do soukromé akademie, kde se seznamuje s podobnými vrstevníky, jako je ona sama (...). Wednesday se ráda mstí. Nemá výčitky svědomí, a miluje staré věci. Když přichází v poslední den svého studia na obyčejnou střední školu, puknou ji nervy. Starší kluci jí šikanovali bratra. Jeden z nich později přijde o své mužství. Na nové škole se Wednesday seznamuje se svým dokonalým opakem. Excentrickou holkou plnou života, emocí a milující barvy. Tu černovláska se vším ponurým a krutým zpočátku nenávidí, jako ostatně celou školu, z níž chce utéct. Jenomže právě kvůli tomu, a svým novým vidinám, brzy přijde na to, jak je vlastně pomoc ostatních důležitá. A v jakém nebezpečí se může nacházet. 95 procent, slibný rozjezd. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodovala jsem se, zda dát tři nebo čtyři hvězdy, protože to bylo tak na hranici. Ortega hraje skvěle dívku bez emocí a výrazů, ale místy je to trošku přehnané. Jako sledovat budoucího sériového vraha ve školních letech. Nepůsobí to zkrátka tak nadneseně, jako v předešlých verzích Wednesday. Viděla jsem sice jen filmy a původní seriál o Addamsových, ale nepamatuju si, že by tam Wednesday projevovala až takový odpor ke své rodině a k matce obzvlášť. Tady každým svým slovem k rodičům dává najevo, jak jimi pohrdá a štvou ji. To mi tam trošku nesedělo. Neustálé urážení všech kolem bylo taky místy trošku zbytečné. Ale zahrála to dobře, o tom žádná.  Ale zasenevím, jak je to v komiksech. Každopádně vizuálně vypadá seriál dobře. Nevermore je taková kombinace gothiky, ponura a moderna. Ale opět, jako v každém seriálu o mladých od Netflixu, to už z kraje tlačí na třídy, postavení, rozdělování a kraviny ohledně sociálních sítí. Takže vlastně nic odlišného od jiných seriálů z prostředí střední školy. Jen tady do školy chodí i upíři, vlkodlaci a sirény. Uvidím, jestli tohle přidání fantasy žánru bude dělat dobrotu nebo ne. V seriálu na podobné věci byly jen narážky, ale třeba pravý vlkodlak se tam neobjevil, pokud vím. Stejně tak přidání jasnovideckých schopností Wednesday. Snad se tady nepřepálí ta hranice, kdy z toho bude jen cringe rádoby fantasy v čele se známou pesimistkou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne ma najviac na pilote seriálu z dobre známeho vesmíru bavili Wednesdayine hlášky. Asi budú v tejto kadencii pokračovať naprieč celou sériou. Už menej ma bavil svet, do ktorého je príbeh jej školských rokov zasadený. Rozohráva sa tu väčšia fantasy zápletka v štýle Harryho Pottera a či som zrovna na to v prípade Addamsovcov pripravený, si nie som istý. Burtona príliš necítiť, snáď až na vizáž hlavnej postavy a interiér jej izby. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku epizody zazní píseň „Non, Je Ne Regrette Rien“ od Édith Piaf. (Duoscop)
  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)

Reklama

Reklama