Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volným pádem je tragikomický příběh introvertního pokladníka Michala (Robin Ferro), který se zamiluje do dívky z nedalekého květinářství (Beáta Hrnčiříková), plachá povaha mu však nedovolí udělat první krok. Tragikomice Michalova příběhu, kterému osud a společnost stále hází klacky pod nohy, nahrává i svérázný otec (Vladimír Polák) nebo Michalův šéf (Albert Čuba). Volným pádem je ukázka toho, že být empatický, milý a vstřícný nutně neznamená být zároveň úspěšný a oblíbený. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit kameru, protože nejsem z těch, kdo by potopili spolužáka. Abych pravdu řekl, celá záležitost mě příliš nenadchla. Od Mírotvůrců jsem zvyklý na vydatnou porci humoru; tady se vyskytoval buď v takové nenápadné, smutné podobě, nebo byl zase až příliš polopatický, takže mě neuměl rozesmát. Ta hodina se mi chvílemi docela táhla, a i když mám tuhle sestavu rád, tentokrát to skřípalo. Ale alespoň jsem z toho cítil člověčinu a Ostravu. / Poučení: Braň si svou bagetu. 3*- ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dílo z dílny ostravského Divadla Mír. Dokud tahle parta dělala svoje skeče v krátkometrážních projektech Tři tygři nebo nadprůměrných Skoro na mizině,  vždy platilo, že to má několik výborných geniálních věcí, ale ve větším množství to jde do nezábavného trapna. Takže vystavět na této konstrukci celovečerní film , ikdyž necelých sedmdesát minut nevypadá na celovečerák, tak výsledkem je něco hrozně slabého a i těch vtipných věcí bylo nějak málo a co hůř, mně ten osud hlavního hrdiny přišel melancholicky smutný... což u komedie není trefa do černého. Jedna hvězda za Beatu Hrnčiříkovou. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

To už nevedia čo natočiť? Voľný pádom, to sedí, lebo začalo to celkom ešte fajn, ale na čo musia všade pchať sex, aj tam, kde to vyslovene nesedí? A hlavne to strápňuje hercov i dané postavy, ktoré znázorňujú. Vôbec to nie je vtipné, keď syn prichádza domov a jeho foter tam kláti milenku a on v tom bez problémov pokračuje. A nie, nie je to vtipné, keď sa otec baví so synom a počas toho si nechá fajčiť vtáka. Tvorcovia chceli poukázať na tragickosť postavy a nakoniec dokázali, že sami sú tragédi. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

O Divadle Mír a o jeho hlavných tvárach toho ešte toľko nevieme, ale ja hovorím - všetkého dočasu!!! Talent i nápady tu sú, ale myslím si, že toto je ešte niečo medzi celovečerákom a absolventským FAMU. Tým nič v zlom. A za druhé film svojou komornosťou by mi viacej sedel u divadla , než na plátne. Suma sumárum : zvláštne, originálne, trefne vtipné i tenkou hranicou medzi genialitou a absurditou. ()

cdome.82 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo, ne že ne. Ale každou druhou scénu jakoby něco chybělo. O celém vyznění je tu už řada komentářů, ale mně tam chybělyi i ty "drobné" výrazné přechody mezi scénami - večírek (který se mimochodem z půlky sestává jen ze záběrů pomalu ujídaného pašíka - a jak by se z toho dalo těžit) a jeho přechod do "after-afterparty" mezi paneláky by asi zasloužil víc kontrastu - abych hodil příklad. Vlastně přemýšlím, co byl záměr - na to ukázat ztracenost něžného introverta v dravém světě, na to bylo Alberta Čuby i Beáty Hrnčiříkové málo, ukázat ztracenost celé generace - to samé. Ukázat Štěpána Kozuba v další padnoucí roli magora - povedlo se - ale jakým způsobem ta pasáž posunula děj? Ukázat, že lidé kolem jsou ploché existence, jen svoje karikatury a stíny, to se asi povedlo. jen by to pak stálo za úvahu, zda neubrat na humoru. ()

Zajímavosti (5)

  • „Zpočátku jsem myslel, že píšu černou komedii. Když ale film začal reálně vznikat, došlo mi, že je to čistá tragikomedie,“ uvedl Štěpán Kozub. (SONY_)
  • Štěpán Kozub do svého scénáře přidal mnoho vlastních životních zážitků a nespokojenost s tím, jak spolu mnohdy lidé (ne)komunikují. (SONY_)
  • Albert Čuba (Cyril) prohlásil, že díky filmařským postupům, které byly použity, šlo o jemné nakročení do plné profesionality. (Olík)

Reklama

Reklama