Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Napínavý příběh se točí kolem temného domu s tajuplnou a temnou historií, který stojí uprostřed Seattlu. Už při jeho stavbě přišlo o život několik dělníků a během posledních sta let v něm za záhadných okolností zemřelo pět mužů a zmizelo beze stopy osmnáct žen. Navíc se zdá, že dům žije vlastním životem a podle vlastní vůle mění své uspořádání i počet pokojů. Od roku 1995 už však dům údajně nejeví žádné známky svého neobvyklého života. Jeho majitelem je v současné době poslední žijící potomek rodu Rimbauerů, Steve Rimbauer, jehož přítelkyně, profesorka Joyce Reardon je domem doslova posedlá a snaží se odhalit jeho tajemství. Navíc potřebuje úspěch při pátrání po tajemství domu pro záchranu své kariéry, ohrožené nenávistí a zlobou profesora Carla Millera, který se postaral o to, že ji na katedře psychologie hodlají zbavit funkce. Dává tedy dohromady skupinu šesti lidí, z nichž každý je nejen ztroskotanec, který nemá co ztratit, ale také je vybaven nějakým druhem nadpřirozené vlastnosti. Za honorář pěti tisíc dolarů se mají podílet na její snaze odhalit tajemství domu a záhadných událostí. Věří, že v domě řádí a vraždí duch Ellen Rimbauerové, šílené manželky architekta, který dům navrhl a postavil. Skupinu vedle Joyce a Steva tvoří starý jasnovidec Viktor Kandinsky, usměvavá starší dáma Cathy Kramer, která ovládá automatické psaní pomocí spiritistických tabulek, obtloustlý třicátník Emery Waterman, který dokáže vidět do minulosti a také vidí duchy, pohledná blondýnka Pam Asbury, která má vidiny když se něčeho dotkne, sympatický telepat Nick Hardaway, který čte myšlenky a je až nezdravě veselý a nakonec Rachel Wheaton a její sestra Annie, patnáctiletá autistická dívka, která je nadaná nejen schopností telepatie, ale také telekineze a zdá, že pro Joyce a zkoumání domu bude tou nejdůležitější osobou. Mimo těchto šest odvážlivců se však do domu tajně vetře také mladý fotograf Kevin Bollinger, kterého poslal profesor Miller s úmyslem profesorku Reardonovou pomocí fotografií ze seancí diskreditovat a zesměšnit před odborníky i veřejností. Místo skandálních záběrů však fotografa čeká záhy smrt a tak se Kevin stal po letech klidu první obětí a další paranormální jevy na sebe nenechají dlouho čekat. Jenže Joyce to nestačí, potřebuje opravdu nezpochybnitelný důkaz a to čeho se dočká je mnohem víc než doufala a bohužel mnohem víc než si přála. Kevin je totiž první, ale zdaleka ne poslední obětí domu, který neustále sílí a roste. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Stephana Kinga považuju za Boha v literárním nebi, protože to, jak ten člověk dokáže napsat knihu, vtáhnout Vás do děje a poté Vám vytvoří jistou závislost na dané knize, je až neuvěřitelné. Jeho knihy čtu a považuji je za nejelpší knihy vůbec. Když se nějaká ta Kingova práce zfilmuje, tak to většinou dopadne velmi dobře, až na vyjímku jako byl " Cujo, pes zabiják". Dům v růžích jsem měl vidět díky naší milovaný N@vě ( ironie ), která to v pozdních hodinách odvysílala. A protože jsem velký fanda Kinga, tak jsem to musel vidět. Měl jsem trošku dilema. Koukat na to po dobu tří týdnu a nebo si to nahrát a poté to zkouknout na najednou. Samozřejmně, že jsem zvolil druhou variantu, protože kdybych měl zkouknout jednu část každý týden, tak by veškerá atmosféra byla pryč. Tento film má nepochybně dobrou atmosféru, na které přispívá hudba, jenž mně velmi zaujala. Scénář filmu je povedený a místy opravdu i strašidelný, zejména tedy třetí část. Jen mně nepřesvedčili herecké výkony, které jsou téměř nulové. Zase mně ale zaujali vizuální efekty. Důvod proč tedy dávám jen 3*? Je to prosté!! Sledoval jsem něco málo přes 4 hodiny filmu, kde se skoro furt kecalo ale byli to především nudné dialogy, sem tam nějaká ta strašidelná scéna a toť vše. Určitě jsem rád, že jsem to viděl ale než bych to měl vidět po druhé, tak si radši přečtu knížku! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Určitě jde o ohromnou zajímavůstku! To temno a to mystično je k sežrání. Tak proč vlastně hodnotím průměrně? 1) Film trvá tolik co půlka směny obyčejného zaměstnance a stejně tak jako v práci, tak i zde se to táhne jak noční můra pod širákem. Nepomohlo tomu ani rozdělení filmu na tři části. 2) Ty efekty, ty záběry, které měly přinést hrůzu jí přinesly doslova. Opravdu hrůza. Přihlížel bych ke stáří filmu, ale to dámy a pánové při roku 2002 nejde. Tam se toho dalo udělat tolik lépe... No po této stránce slabota, ovšem pokud jde o příběh, krása! Už jen otázka s odpovědí "Kolik má vlastně dům v růžích místností? Nevíme, pokaždé se napočítaly jiná čísla.", tak to je lahůdka... 65% ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Skvele napsana a zrucne natocena ducharina, ktera v ramci subzanru (strasidelne domy) patri rozhodne k tomu nejlepsimu. Mam moc rad vetsinu televiznich adaptaci kingovych knih, delsi stopaz a mene znami herci vetsinou lepe pomahaji vystihnout klasickou "kingovskou" atmosferu. Rose Red je toho idealni pripad, kdyby to melo hodinu a pul, tak by to bylo nekoukatelne asi jako Zamek hruzy, ale kdyz se necha pribeh klidne plynout a postavy se dostatecne vykresli je to o necem jinem. Pomerne casto mi film pripominal skvelou knizni serii Hodina carodejnic, kterou bych rad videl zfilmovanou v podobnem, nebo jeste delsim formatu. Musela by to byt nadhera. Posledni plus putuje smerem k hercum, predevsim Julian Sands v kladne roli mile prekvapil. ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Pustil sem si film pře 12ou, že to budu mít akorát než půjdu spát a s šokem sem po skouknutí filmu zjistil, že je 5 ráno. Miluju filmy s touto tématikou a tenhle je paranormálními jevy a duchařstvím prošpikovaný k dokonalosti. Má své chyby i konec bych pozměnil, ale čtyři musim dát, protože se mi ani nechce věřit tomu, že mi těch skoro 5 hodin uteklo takovým způsobem ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Domy ľuďom neubližujú.“ DOM V RUŽIACH je vynikajúca televízna mini-séria, NENAKRÚTENÁ na motívy bestselleru Stephena Kinga (CUJO, PRI ME STOJ!, SLEEPWALKERS). King totiž napísal DOM V RUŽIACH "len" ako filmový scenár, takže sa nejedná o žiadnu adaptáciu jeho románu, ale o dielo, robené priamo pre televíziu (samotný King sa mihne ako roznášač jedla a snímku overeného kingonátora Baxleyho – BÚRKA STOROČIA - aj produkoval). Snímka určite má zopár záporov. Ak necháme bokom drastické vykrádanie čierno-bielej „ghost house“ klasiky STRAŠENIE, zostane množstvo klišé, nevraviac o krívajúcej logike (ste starenka, ktorá vie, že dom je smrteľne nebezpečný a napriek tomu v noci idete do kuchyne po pohár s vodou?). Musím tiež skritizovať herecké obsadenie, v ktorom kontrastujú herci, ktorí hrajú takmer perfektne (Julian Sands) s hercami, ktorí sú jedným slovom hrozní (Matt Ross ako krajne nesympatický Emery). Naopak, vizuálna stránka (úvod s meteoritmi, samotný dom) je miestami úchvatná a atmosféra pozoruhodná. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/147119/Dom-v-ruziach-80.html ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Dům v růžích má mnoho společného s dřívějším Kingovým příběhem Osvícení (1980). Oba vypráví o velkém strašidelném domě s bohatou historií promítající se do těch, kteří do něj vstoupí. (HappySmile)
  • Fanoušci knih Stephena Kinga můžou zaznamenat několik odkazů na jeho první knihu Carrie, která také vypráví o dívce se schopností telekineze. Pršící kameny a již zmíněná dívka Annie pochází přímo z knížky "Carrie." (HappySmile)
  • Přestože se příběh původně odehrává v Kalifornii, byl přesunut do Seattlu, kvůli výhodným lokacím. (HappySmile)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Reklama

Reklama