Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

marvan 

všechny recenze uživatele

Vera Brittain vydala svůj pacifistický manifest v roce 1933 a za své názory tvrdě zaplatila i proto byla tak přesvědčivá. Každá doba má svá témata a své vlastní boje a v tom spočívá rozdíl mezi knihou a filmem. Názory Very jsou v dnešní době součástí mainstreamu, to co bylo dříve objevné, je dnes samozřejmé. Na filmu je silně znát, že za ním nestojí žádná opravdová tvůrčí zkušenost, že se tvůrci jen snaží přiživit na silném tématu, aniž by byli schopni k němu dodat cokoli navíc. Hezký, ale také dost zbytečný film. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je autobiografický román vydaný roku 1933 (do češtiny zatím nebyl přeložen). Autorka Vera Brittain v knize líčí především dopad první světové války na život své rodiny. Román se již dočkal zpracování v podobě televizního seriálu (1979) i rozhlasové hry (1998). Roku 2009 byl oznámen vznik filmu pod záštitou producenta Davida Heymana (pracoval na Harry Potter sérii). Režie se ujal James Kent, pracující doposud jen pro televizi.  Náš příběh začíná roku 1914. Mladá dívka Vera (Alicia Vikander) a její bratr Edward (Taron Egerton) si užívají léto s přáteli Rolandem (Kit Harington) a Victorem (Colin Morgan). Vera je velmi emancipovaná a touží po studiu na Oxfordské univerzitě. Otec jí po dlouhém přemlouvání dovolí zúčastnit se přijímací zkoušky a dívka je skutečně přijata. Pod dozorem gardedámy se začne scházet s Rolandem, ve kterém našla zalíbení. Vypukne ale první světová válka a Roland s Edwardem odchází na frontu. Vera se nedokáže soustředit na studium, stane se tedy dobrovolnou sestrou. Roland požádá Veru o ruku, jejich svatbu ale překazí tragická událost. ()

Reklama

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jeden z mnoha válečných filmů který ukazuje nesmyslnost válek.Na obou stranách umírají většinou mladí lidé.Kdy páprdové řídí válku z křesel se sklenkou whiskey a doutníkem v ruce.Někde pěkně v teple v bezpečí.Poslední titulky, kdy vidíte kolik bylo těm klukům ,co už se nevrátili.To je takový hnus, který ani potom nebral konce ve druhé světové ,kdy opět umírali synové, kteří se narodili svým matkám po skončení první světové.A ta hrozba je tady  zas.Vikander je neskutečně vynikající talent.Prozáří svojí přítomností každý film.Pokud neskončí ve všelijakých nadpozemských avengrech tak si může gratulovat .Tenhle žánr už semlel nejeden talent.Testament prověřil jak scénář tak režii i kamery.Všechno u mě za jedna.Neskutečně reálné exteriéry i rekvizity .Kdy i kolíček na prádlo přesně seděl do té doby. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama