foto

Rostislav Čtvrtlík

  • nar. 9.11.1963
    Olomouc, Československo
  • zem. 6.3.2011 (47 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Olomouci roku 1963. Vystudoval Střední průmyslovou školu stavební v Lipníku nad Bečvou, poté herectví na pražské DAMU.

První angažmá získal v brněnském Státním divadle. Zde ztvárnil např. Laertese v Shakespearově Hamletovi, Radúze v Zeyerově Radúzovi a Mahuleně aj. V roce 1992 odešel do Divadla pod Palmovkou. Hostoval v Divadle v Celetné, v divadle ABC, v Divadle Na Fidlovačce a v Divadle v Řeznické. Hojně se věnoval dabingu (např. Chandler v seriálu PŘÁTELÉ). Několik let také vystupoval s O. Kaiserem a J. Lábusem v pořadu České televize ZEMĚKOULE jako moderátor zpráv.

Na jevišti Divadla pod Palmovkou stál naposledy v červnu 2010 a poslední představení odehrál v září 2010 na zájezdu ve Dvoře Králové v inscenaci Roberta Bolta "Ať žije královna!"

Zemřel v neděli 6.3.2011 ve věku 47 let.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

2009 Šejk (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2006 Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Zlá minuta (TV film)
2001 Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Čest rodu (S02E05)
1999 Spirála nenávisti (TV film)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
1997 Úsvit (studentský film)
1996 Kde padají hvězdy (TV seriál)
1992 Případ s černým vzadu (TV film)
Tvář za sklem (TV film)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
1991 Černá Fortuna (TV film)
Příliš mnoho dobrých úmyslů (TV film)
Štúrovci (TV seriál)
1989 Stopy zločinu: Pátek, čas motýlů (TV film)
1988 Případ medvědí jeskyně (TV film)
Rodáci (TV seriál)
Rozsudky soudce Ooky (TV film)
Svědek času (TV film)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Zrání (TV film)

TV pořady

2000 Zeměkoule (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace