foto

Miloslav Luther

  • nar. 14.8.1945 (71 let)
    Jakub, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenský režisér a scenárista. Vyštudoval réžiu hraného filmu na FAMU. Pracoval v Slovenskej televízii i v Slovenskej filmovej tvorbe Bratislava v ateliéroch na Kolibe. V súčasnosti vyučuje na katedre réžie na VŠMU v Bratislave. V jeho tvorbe prevládajú adaptácie diel klasickej literatúry a rozprávky. V poslednom čase sa pripomenul na slovenské pomery divácky úspešnou tragikomédiou zo súčasnej Bratislavy Tango s Komármi.

Radovan "vojo" Vojenčák

Režijní filmografie

2014 Krok do tmy
2009 Tango s komármi
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
2002 Útěk do Budína
2000 Zámok na juhu (TV film)
1994 Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Spoveď (TV film)
1993 Anděl milosrdenství
Posledný coctail (TV film)
1991 Lorenzaccio (TV film)
Skús ma objať (TV film)
1990 Svědek umírajícího času
1989 Chodník cez Dunaj (TV film)
1988 Štek
1987 Mahulena, zlatá panna
1986 Chlapec do náručia (TV film)
1985 Zapomeňte na Mozarta
1984 Král Drozdí brada
Navráťte sa k otcom svojim (TV film)
1983 Lekár umierajúceho času (TV seriál)
1982 Život bez konca (TV seriál)
1981 Pavlínka (TV seriál)
Starý včelár (TV film)
1980 Nebezpečné známosti (TV film)
Triptych o láske (TV film)
1979 Platiť sa nebude (TV film)
Pochábeľ (TV film)
Ráno pod mesiacom (TV film)
1978 Na pokraji rozumu (TV film)
1977 Gomez (TV film)
Vietor v starých stromoch (TV film)
1976 Mário a kúzelník (TV film)
1975 Schody z mramoru (TV film)
1973 Inženýr (studentský film)

Dokumentární

1977 Mikuláš Galanda (TV film)

TV pořady

1976 Keď ťa budú čepčiť (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Kameramanská filmografie

1963 Svatá Jana (studentský film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(37)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace