Reklama

Reklama

Tom Ford

Tom Ford

nar. 27.08.1961 (62 let)
Austin, Texas, USA

Zajímavosti (9)

  • Americký mogul a raper Jay-Z ho niekoľkokrát spomínal a rovno po ňom aj pomenoval singel z jeho v tom čase (r. 2013) vysoko očakávaného albumu "Magna Carta Holy Grail." Taktiež ho vo svojom mixtape počine "Icedancer" spomínal aj švédsky interpret Bladee. (Real Tom Hardy)

Noční zvířata (2016)

  • Režisér snímku Tom Ford je ve skutečnosti módním návrhářem, ve filmu se ale neobjeví ani jedno oblečení jeho značky, protože nechtěl ve filmu dělat reklamu svým produktům. (Streeper)

Single Man (2009)

  • Původní propagační plakát k filmu obsahoval záběr na Colina Firtha a Julianne Moore ležící vedle sebe. To vedlo ke spekulacím, že homosexuální téma knihy bylo ve filmu upozaděno, aby se zvýšila šance zaujmout mainstreamové diváky. Byl vydán nový plakát, na kterém je Julianne v pozadí. Další pozdvižení vzbudila změna upoutávky. Anglická verze představila gay romanci, ale americký trailer vyvolával dojem romantického drama mezi Firthem a Moore. Tom Ford k tomu poznamenal: „Žijeme v divné době. Na HBO můžeme vidět mužskou plnočelnou nahotu, ale v kině nesmíte ukázat holý zadek. Nemůžete ukázat líbající se muže, aniž by to nebylo označeno za obsah pro dospělé. Proto jsme upoutávku do široké distribuce museli upravit, nebyl to však úmysl potlačit gay story.“
    Podle některých byl trailer „odhomosexualizován“ ve snaze zvýšit šance nominovat film na Oscary. (kenny.h)

Jon Kortajarena

  • Jeho spolupráce s Tomem Fordem začala v roce 2007. Tom předváděl svou kolekci pánského oblečení v pořadu Martha Stewart Show (od r. 2005) Mladý Kortajarena byl jedním z modelů předvádějícím oblečení a živé vysílání jej stresovalo. Plně se soustředil na svůj první výstup před kamerou a vůbec nevnímal otázky Marthy Stewart na oblečení a pocity z něj. Tato „ignorace“ televizní modly hospodyněk Forda pobavila i zaujala. V dalším setu byl už Jon uvolněnější a tím začala jeho spolupráce s Tomem, který ho několikrát označil za svého nejoblíbenějšího modela. (kenny.h)

Režisér

Filmy
2016

Noční zvířata

2009

Single Man

Krátkometrážní
2017

Noir Anthracite

Scenárista

Filmy
2016

Noční zvířata

2009

Single Man

Producent

Filmy
2016

Noční zvířata

2009

Single Man

Krátkometrážní
2017

Noir Anthracite

Herec

Kostymér

Host

Reklama

Reklama