Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 1
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

TV spot 1

Recenze (82)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přenos byl dokonce ještě lepší, než ten loňský s Hugh Jackmanem (až na úvodní hudební číslo Neila Patricka Harrise). Vtipkovalo se o sto šest a veteráni Martin s Baldwinem všem ukázali, že prostě do komediální špičky patří. Neuvěřitelně jsem se nasmál u parodie na Paranormal Activity, při výstupech samotného Martina (I wrote that speech for him) i samotného Baldwina (oční souboje s Clooneym). Výsledky mě překvapily jen jednou (nejlepší cizojazyčný film) a nekorunovaným králem večera (vyjma moderátorů) se opět stal Ben Stiller. Oskarové ceremoniály se stále zlepšují a to je dobře. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Pohodový galavečer s príjemným nesileným humorom bez akýchkoľvek výstredností. Každý, či už z odovzdávateľov alebo preberateľov pôsobil príjemne. Ústredné duo Martin, Baldvin je výborne zohraté a skutočne vtipné, ich prejav je skvelý a kvalitne pobaví. Ďakovačky sú štandardné (až na výnimky Sandru Bullock a Chritophera Weisza, ktorí to podali trośku inak a dosť pôsobivo). Program plynie, ľudía sa bavia a ceny sa odovzdávajú. Žiadné veľké prekvapenie sa nekoná, ale celkovo je to fajn zábava s výborným obsadením ;). ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipné, ne zcela politicky korektní a přitom důstojné (ano, pane Vachlere, jde to). Baldwin s Martinem byli nad očekávání vtipní, slyšitelně si dovolovali více než jejich mladší kolegové a mrzelo mě, že nedostali více prostoru. Předávající (pochopitelně vyjma Stillera) zbytečně neexhibovali, děkovačky patřily k těm nejvydařenějším (Waltz, Campanella, Bullocková), doprovodných atrakcí bylo tak akorát. Potěšila i snaha o vzdělávání diváků lehkou formou (zvuk a střih). Naprosté spokojenosti brání jenom závěr, děsně roztahaný (herci vychvalující své nominované kolegy) a zároveň absurdně uspěchaný (v prvním okamžiku jsem si myslel, že bleskové vyhlášení vítěze Tomem Hanksem je jenom nějakým vtípkem). Z udělených cen překvapil pouze zahraniční film a osobně jsem přál více skalpů Hanebným panchartům, podle toho se ovšem úroveň ceremoniálu hodnotit nesluší. Velký dík samozřejmě patří budapešťské trojce. Fuka jakž takž stíhal, něčím nosným sem tam přispěl Michailidis a Tomáš Baldýnský se po dlouhé době blýsknul svým břitkým humorem, po němž tolik teskní všichni posluchači Odvážných palců. Kéž bych takto mohl trávit více brzkých pondělních rán. 80% ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Plusy navíc za: Zasloužená soška pro Christopha Waltze, Ben Stiller jako jeden z Avataru, Alec Baldwin a Steve Martin parodují Paranormal Activity, video s horory, Bigelow to natřela Cameronovi,.... Mínusy za: 3 sošky pro Avatara (až tolik?), Clooney tvářící se jak kakabus, Zack Efron + "duo" ze Stmívání,... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje první Oscarová noc a silné zklamání. Baldwin a Martin nestíhali a až příliš často sklouzávali k trapnosti a příliš nepomohla ani přemíra patosu, která letos na udávání nejprestižnějších filmových cen zavítala... Některé výstupy byly vyloženě ostudné. Na druhou stranu se ale našlo i několik VELMI vydařených momentů, které o rok později chyběly a 82. ročník tedy hodnotím výše.. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Exmanželka Jamesa Camerona Kathryn Bigalow sa stala prvou ženou v dejinách Oscarov ocenenou v kategórii Najlepšia réžia. (Hystory)
  • Slávnostné podujatie si pozrelo 41,3 milióna divákov. (Hystory)
  • Živé vysielanie bolo pôvodne plánované na dĺžku tri hodiny a 37 minút. (Hystory)

Reklama

Reklama