Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

Domca94 

všechny recenze uživatele

Ano, další kriminálka. Ano, opět z České republiky. Nicméně tím by výčet tak nějak skončil. Policie Modrava působí oproti jiným kriminálkovým seriálům uceleně, žádné složitosti či něco podobného. Soňa Norisová je v roli policistky dokonalá, její postava patří k nejlepším postavám z českých seriálů za poslední léta. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály moc nesleduji, ale tento mi připadá zdařilý. Kriminalisté jsou zde normální lidé, občas chybující, žádní super hrdinové, práce (skoro) jako každá jiná. Navíc pěkná příroda a příjemná Soňa Norisová (fandím skupině Fragile), sympatický Satoranský a i ta Boušková, kterou nemám zrovna v oblibě, se mi zde líbí. Přeobsadila bych jen Tomsu. ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se toho zkritizovat hodně, ale proti ČT Vraždám v kruhu je to superrealistické veledílo. Jistě, Kašperky jsou malinké městečko a schválně by mně zajímalo, kolik a zda vůbec tam nějaká PČR je, dokonce bych si myslel, že nejbližší kriminálka je v Plzni, netušil jsem, že "obvoďáci" vyšetřují vraždy a ta koncentrace zločinů hladce překonává jak Honduras, tak brazilská favelas. Jenže - je to klasický princip detektivek (viz. zde zmiňovaný Midsommer), aspoň zde není žádná slečna Marplová (na kterou se vraždy lepí jako moli na pásku), je ctěn charakter žánru, příběhy mají logiku, herci hrají slušně, většina story je dobře vypointovaná (chytrolíni, co tady tvrdí, že je hned jasné, kdo je vrah, jsou vedle jak tak jedle a dělají se jenom zajímavými za každou cenu), občas potěší nějaká ta nečekaná story (mrtvý manžel zastlaný v posteli kvůli pár důchodům, zlodějíček skrývající se v žumpě či tandem Medvecká - Boušková...), není to přehnaně dlouhé a díky té Šumavě se na to prostě příjemně kouká. Pravda, není tam žádné "poselství", neřeší se tam žádné celospolečenské problémy ani tam není za každou cenu kritika (většinou zcela falešná) doby, jak nás oblažuje v každém svém počinu komunista Svoboda. Takže komerční zábava, která není odfláknutá, na nic si nehraje a snad proto si zaslouží rozhodně víc, než těch šedesát...... ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% - Před čtyřmi lety jsem psal komentář k pilotnímu dílu seriálu, který tenkrát dávali osamoceně. Později tedy na něj navázalo patnáct dalších pokračování a vznikl tento seriál. Myslím, že toho není moc co říci navíc. Tuctový seriál, který poslouží k pasivnímu odpočinku bez nutnosti přemýšlení. Ovšem pokus o „zlidštění“ policistů podle mě příliš nevyšel. Proutník mi nevadí, není jediný důvod, proč by mezi policisty být nemohl, ale opilec, který bije ženu, nemá u policie co dělat, tím spíš, že to o něm všichni věděli. Jo a hudba příšerná. Kdysi jsem si koupil jednoduchý střihový program, který uměl do filmu vygenerovat hudbu podle vybraného stylu. Znělo to velmi podobně, včetně toho násilného ukončení tam, kde bylo potřeba. ()

kolacky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kolega/yně Crocuta. Tři za příjemnou Soňu a čtvrtou za ty úžasné záběry Šumavy. Jestli jste se dívali a jestli jste si všimli, v zahraničních policejních seriálech (Big Ben, Vraždy v Midsomeru...) se taky zhusta vyskytují záběry na tamější krajiny - a u nás je tak hezky, proč bychom se nepřidali! ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • V 8. díle na konci, když přijede doktor za Cermanem, potká nahoře Haničku s dítětem, která pronese: ,,Táta, dole." Jak ale zaznělo v 1. díle, není to její otec, ale bratr. (ČSFD)
  • Průměrně každý díl sledovalo 2,188 milionů diváků. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama