Reklama

Reklama

Místo v životě

(seriál)
Rodinný
Česko, (2006–2008), 26 h 40 min (Minutáž: 51–56 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Martinu Lukešovou (Barbora Siedlová) a jejího přítele Jana Kadlece (Ondřej Vetchý) potkáváme ve chvíli, kdy se Martina dozvídá, že je těhotná. Rozhodnou se po delší době opět vrátit do Žďáru oznámit novinu rodičům Martiny Lukešovým (Simona Stašová a Miroslav Táborský), ale stane se neočekávaná věc V prvním díle se poprvé potkáváme s novými hrdiny. Místostarostka Petra Janatová (Anna Šišková) musí řešit složitý úkol s obyvateli satelitního městečka. Současně netuší, že její manžel advokát Janata (Jan Hrušínský) má milenku a už vůbec nepředpokládá, že by se s ní mohl rozejít. Dalším novým hrdinou je otec novináře Kadlece (Luděk Munzar). Vedle hlavních postav se můžeme těšit i na další oblíbené tváře - protřelého podnikatele Václava Rokytu (Tomáše Hanáka), jeho ženu (Petru Jungmanová), svérázného policistu Šrédra (Bohumil Klepl) či starostu Tichotu (Jaromír Dulava). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

bloom 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude jako první série, ale že se to takhle zhorší to jsem nečekal. Karel Smyczek v jednom rozhovoru píše, že Místo nahoře bylo špatně napsané a že ho natáčel kvůli úpravám dramaturga Ivo Pelanta. Vznikl dobrý seriál a nic nebylo poznat. Teď se ale "kvalita" scénáře projevila. Kromě Kláry Apolenářové to nejspíš odmítl i Jiří Schmitzer, protože jeho postava rýpavého kolegy alkoholika Janoucha byla nahrazena postavou rýpavého kolegy alkoholika Kopřivy, kterého hraje Vladimír Kratina. Vše jakžtakž drží herci z původní série a Chlumský nemá takový cit pro malé role jako Smyczek. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Předem předesílám, že jsem viděl věechny díly a hodnotím všech třináct dílů. Proč jsem proboha koukal na všechny díly? Především proto, že Místo nahoře byl vynikající seriál, který jsem sledoval s oblibou a pravidelně. Bylo tedy pro mě samozřejmostí sledovat druhou sérii. Je téměř neuvěřitelné, co s celým projektem Nova provedla. Ze sondy do života vyšších vrstev udělala jakousi telenovelu, kde trapná situace střídá trapnější. Naprostý propad u úvodní písně, dialogů (vlastně celého scénáře), kamery, zpracování. Nejprve jsem si říkal, že když se vrátí všechny postavy z první série (Hanák, Vetchý, Táborský, Stašová, Klepl), tak ti herci snad dovedou rozpoznat kvalitu. Jak vidět, zřejmě si chtěli pouze přivydělat. Ke všemu se veškerý děj motá kolem dvojice Vetchý, Šišková. to je naprosto nesourodá dvojice, jejichž sblížení by jim nevěřila asi nejedna babička. Paradoxně díky tomu obsazení jsem se rozhodl dát alespoň jednu hvězdičku, už jenom díky té slizké roli, kterou zde s bravurou předvedl Jan Hrušínský. Jaký obrat od doby rolí princů. děkuji, jestli bude i třetí série, troufám si s jistou napsat, že už ji jistě sledovat nebudu. Místo v životě mě popudilo opravdu hodně... ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné pokračování seriálu Místo nahoře. Nova se položila více do akčních scén než Česká televize v první sérii. Hlavní postavou zůstává investigativní novinář Ondra Vetchý, který se musí potýkat se zkorumpovanou radnicí nebo vymahači dluhů, kteří mu vyhodí do povětří auto. To jsou motivy, které bohužel nebyly ve Smyckově první sérii využity a jsou jistě znatelným plusem Místa v životě. Další pokračování, Místo v životě 2, se mi nezdálo už tak zajímavé a přišlo mi zbytečně dlouhé. Osudy jednotlivých postav byly už značně vyčerpány a místy připomínaly křeč. I tak se ale dle mého názoru jedná o lepší televizní počin z produkce TV Nova. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Po sympatické první sérii, na kterou se TV Nova snaží jakoby zapomenout, neb ji vysílala ČT, se jedná o velké zhoršení. Když jsem viděl tu epileptickou kameru, tak jsem si nebyl jistý, zda si tvůrci nedělají legraci. V novějších dílech už kamera tolik nelítá. Obsah jsem kvůli té kameře ani neměl náladu sledovat, ale jistě nebudu daleko od pravdy, když na základě zhlédnutí několika scén řeknu, že se seriál nese svým dějem na vlně RŮŽOVKY a ULICE, což rozhodně není pozitivum. (348.) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Přestože pokračování seriálu "Místo nahoře" si vzala pod svá křídla Nova, zůstal tento seriál u mě ve vyšší střední třídě - Místo nahoře vystřídalo místo lehce nad průměrem :-) Hlavní postavy zůstaly a s nimi i kvalitní herecký projev, i když jejich příběhy už mají přece jen více "novácký" nádech. Co mě ale opravdu štvalo, byla ta šílená dokumentaristická kamera...proč se s námi stále všechno houpe? ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Pokračování seriálu Místo nahoře (2004). Název se změnil, protože pokračování produkovala Nova místo České televize. (BoredSeal)
  • Natáčelo se ve Slaném, Roudnici, Hobšovicích, Žatci, Nové Vsi pod Pleší, Veverské Knínici a Brně. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama