Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Úkryt v zoo (2017) 

Už dlouho se mi nestalo, abych v kině tolik trpěla. Film je synonymem pro trapnost a klišé. Ačkoliv je příběh velice krásný a má velice silný potenciál, to jakým způsobem se Americká produkce zhostila zpracování, je opravdu na pár facek. Příběh divákovi poví, že nacisti jsou hnusné svině, kteří střílí pro legraci zvířátka, mučí hladem židy a nakládá děti do transportu, ale to vše jen v oku lahodících scénách, kde se vlastně neděje žádné příkoří a všichni jsou jedna veselá a šťastná rodina. No a vlastně také poví, že takový nacista nemá koule.. Proč? Aby si pak diváci odcházející z kina mohl říct, no "..to jsem rád, že to dobře dopadlo, to bylo tak smutné a silné, to sem si ale pobrečel..."? Jako vážně? Scéna s plamenomety je jak vystřižená z videohry "Wolfenstein" proto dávám filmu alespoň jednu hvězdičku.

plakát

High Rise (2015) 

Film odpovídá na otázku, jak by dopadla realizace utopistické, architektonické a společenské vize Le Corbusiera. Dokonalé zachycení hranice totálního rozkladu lidství. Výborná kamera, soundtrack a herecké obsazení.

plakát

Kolonie (2013) 

Zábavná postapokalyptická akčňárna. Příběh přeživších je v celku velmi inteligentně vyprávěn a je dán prostor i samotným postavám, takže divák má přehled proč se zrovna děje to, co se děje. Herci tedy opravdu hrají a nejen křičí, utíkají a umírají... Děj rychle odsýpá a napětí je doslova krájeno... V komentářích je kritizován vizuál, ale ona "lacinost" mě vlastně baví a to nejen v exteriérech, ale hlavně v krvavých scénách.

plakát

Červený drak (2002) 

Nepříliš vydařené pokračování vyprávění příběhu o Hannibalovi kanibalovi Lecterovi. Je to klasická samovykrádačka, přitom by stačilo, kdyby se jednotlivým charakterům dala větší péče, maličko se zapracovalo na představení jejich minulosti, ale nemyslím tím zrovna doktora Lectera (jeho příběh je takřka navíc), připadá mi to scénáristicky dost odfláklé. Mimo to jsou ale jednotlivé herecké výkony parádní, jen je škoda, že nefungují dohromady.

plakát

2010: Druhá vesmírná odysea (1984) 

Snaha být lepší, snaha vše vysvětlit, snaha překročit Kubrickův "monolit".... jen je smutné, že film z roku 1984 je ve všech ohledech horší jak film z roku 1968 -> špatně recyklovaná zápletka, charaktery, hudba, kamera. A opět neutuchající všudypřítomný amíkovský strach ze studenokrevných a zlých rusů. Ačkoliv zde panuje názor, že je vše jasnější a srozumitelnější, tak v tomto případě méně znamená více. Proč by vše mělo být doslovné? To se z diváka musí dělat hloupá ovce, jenž musí mít stejný a většinový názor? Monolit na vás!

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Hledá se Dory je ukázkový příklad recyklace originálního nápadu, která dostane nálepku pokračování. Podmořský svět je parádní, skvělá animace, dabing, charaktery jednotlivých postav... ale... tvůrci to maličko přepálili. Na animáku Hledá se Nemo mě baví jednoduchá a efektivní dějová linka, ale tady se z jednoduchosti stalo složité a příběh se tak strašně nabaluje, až mě ten sentiment začal otravovat.

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Perfektní vánoční trolling... je to takový Mad Max po česku se Zlatovláskou a Jiříkem.

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

Mám ráda černý humor a suché fóry... ale tenhle film přivodí leda tak suchost a pálení očí z toho, jak se člověk zoufale snaží zachytit alespoň kapku oné vtipnosti, o které kdekdo mluví a píše. Ožralý, hnusný chlap a usoplené, tlusté dítě v kombinaci s vánoční hudbou je opravdu smrtící kombinace a myslím si, že se autorům nepovedlo scénář ukočírovat tak, aby to bylo zábavné. Úchylné a fekální fóry prostě nestačí. Jedna hvězdička za odvahu natočit vánoční bizarnost a obohatit tak filmové klišé romantických vánoc.

plakát

Vzhůru nohama (2001) 

Přeslazená romantická komedie je bezesporu odrazem své doby a proto jedna hvězdička za soundtrack a kostýmy. Jediné co zde dává dějově smysl, jsou modelky a jejich svět. A dodatek... vzhledem k tomu, že byla hlavní hrdinka zasazena i do prostředí umění, vysokého umění prestižního NY muzea, mohl si scénárista alespoň něco málo o této oblasti načíst, taková restaurátorská dílna nevypadá jako laboratoř z krimi seriálu.