Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Thriller

Zajímavosti k filmům (9)

Life's Too Short

Life's Too Short (2011) (seriál)

Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál.

Life's Too Short

Life's Too Short (2011) (seriál)

Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis.

Life's Too Short

Life's Too Short (2011) (seriál)

Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě.

Osamělost prvočísel

Osamělost prvočísel (2010)

Alba Rohrbacher kvůli anorexii své filmové postavy zhubla o přibližně 10 kg, Luca Marinelli naopak 15 kg přibral.

Melancholie

Melancholie (2011)

Jméno hlavní hrdinky Justine bylo inspirováno obsahem novely Markýze de Sade „Justýna aneb prokletí ctnosti“.

Melancholie

Melancholie (2011)

Nápad na film vznikl během návštěvě psychoterapeuta, který režiséra Larse von Triera léčil s depresemi, kdy Trierovi terapeut řekl, že lidé s depresívními poruchami mají tendenci se v kritických situacích chovat klidněji než zdraví lidé, protože jsou zvyklí očekávat to nejhorší.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Stieg Larsson v rozhovoru přiznal, že si nějaký čas před rozepsáním série "Milénium", která je předlohou snímku, s humorem pohrával s myšlenkou, co by asi dělali Kalle Blomkvist a Pipi Dlouhá punčocha v dospělosti. Hlavní postavy knih a filmů jsou tak do jisté míry inspirovány dětskými knihami Astrid Lindgren. Mikael Blomkvist (ve filmu Michael Nyqvist) dokonce po známém malém detektivovi zdědil příjmení a v návaznosti na to i přezdívku Kalle Blomkvist, kterou nemá rád.

Dívka, která si hrála s ohněm

Dívka, která si hrála s ohněm (2009)

V knize, která je předlohou filmu, se vyskytuje jedna skutečná postava, a to Paolo Roberto, ve Švédsku známý bývalý profesionální boxer. Přestože nebylo nezbytně nutné, aby boxera hrál skutečný Paolo Roberto, s účastí na natáčení ochotně souhlasil. Byla to jeho již čtvrtá filmová role.

Reklama