Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (162)

Akta X - Domov

Akta X - Domov (1996) (epizoda)

Epizoda byla inspirována příběhem z autobiografie Charlieho Chaplina. Parta amerických vidláků údajně Chaplina pozvala k sobě domů, aby se poznal s jejich matkou. Jakmile mělo dojít na seznamování, hoši vytáhli svou mrtvou matku zpod postele.

Machři 2

Machři 2 (2013)

Ve scéně, kdy Marcus Higgins (David Spade) skáče do lomu, je nahý. V dalším záběru, kdy zvedá z vody ruku a pomalu se potápí, je ale jasně vidět, že na sobě má pod vodou černé plavky.

Griffinovi

Griffinovi (1999) (seriál)

V roce 2013 představovaly náklady na vytvoření jedné epizody 2 miliony amerických dolarů.

Gorily v mlze

Gorily v mlze (1988)

Sigourney Weaver byla první umělec v historii, která se stala po získání Zlatého glóbu za hlavní roli v dramatu držitelkou dvou Zlatých glóbů v jednom roce. Tou druhou byla cena pro nejlepší vedlejší herečku ve filmu Podnikavá dívka (1988).

Ve službách papeže

Ve službách papeže (1965)

Film byl nominován na Zlatý Globus v kategorii nejlepší scénář za rok 1965. Původně však byl nominován snímek Bitva v Ardenách (1965), jenže to se stalo omylem a porota na poslední chvíli oznámila jako oficiálně nominovaný právě Ve službách papeže.

Let Fénixe

Let Fénixe (1965)

Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec.

Zrodila se hvězda

Zrodila se hvězda (1954)

Judy Garland, která byla nominovaná na Oscara za nejlepší hlavní ženský herecký výkon, se nemohla zúčastnit ceremoniálu, protože zrovna rodila své třetí dítě. Ačkoliv se očekávalo, že vyhraje právě ona, Oscara nezískala. Novinářům poté řekla, že jí to vůbec není líto, protože narození jejího syna pro ni byla ta největší cena.

Carmen Jones

Carmen Jones (1954)

Dorothy Dandridge byla první Afroameričanka v historii Oscarů nominovaná na cenu pro nejlepší herečku v hlavní roli.

Na východ od ráje

Na východ od ráje (1955)

Oscarová nominace Jamese Deana na sošku pro nejlepší mužský herecký výkon byla první posmrtná nominace v historii Oscarů.

Televizní společnost

Televizní společnost (1976)

Network se stal teprve druhým filmem v historii, který získal hned 3 herecké Oscary, a to pro nejlepšího herce v hlavní roli a nejlepší herečku v hlavní a vedlejší roli.

Avatar

Avatar (2009)

Pro zvuky zvěře planety Pandora byly použity nahrávky zvířat skutečně existujících, které byly většinou nahrávány na Kostarice a v Africe.

Avatar

Avatar (2009)

Aby James Cameron uklidnil studio, vyděšené z velikého rozpočtu, slíbil, že se zřekne svého honoráře, pokud film nebude výdělečný.

Bořiči mýtů

Bořiči mýtů (2003) (pořad)

Během 10 let a 187 epizod bylo otestováno celkem 833 mýtů. Bylo provedeno 2 510 experimentů, 792 explozí, zničilo se 146 automobilů, spotřebovalo 30 632 metrů lepící pásky a použilo se 13,5 tuny trhavin. 194 mýtů bylo potvrzeno, 461 vyvráceno a 178 bylo uznáno za možné.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Na všech amerických vlajkách, které jsou ve filmu vidět, je 51 hvězd, protože v alternativní historii filmu se stal Vietnam 51. státem Spojených států.

Reklama