Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 258)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film s obrovský potenciálem a po trailerech obrovské očekávání, ale až taková pecka jak jsem očekával to není. Will Smith je opět výborný, skvěle hláškuje a tváří se cool drsňácky, Charlie Theron překrásná a Jason Bateman se zde náramně hodil, ale většina vtípků a těch nejlepších nápadů je v traileru(toho jsem se nejvíce obával) takže bylo málo pasáží, které mě dokázali překvapit, jelikož těch povedených scén a vtipů už tolik nebylo. Moralizování a přeměna chování Hancocka mě nevadilo, ale dost mě mrzí, že Peter Berg nedokázal přitlačit na pilu a hlavně z jeho režisérské strany zde není nic originálního. Jako příjemně se na Hancocka dívá, párkrát jsem se u některých hlášek hrozivě zavrtěl, akční scény jsou fajn, ale chyběly tomu koule a závěr je docela napínavý. Jak jsem už psal, taková pecka to není a není to ani průšvih, je to průměrný film, který neurazí a ani nenadchne, mé hodnocení 3 hvězdičky... PS: Dabingem film hodně ztrácí(i když není nejhorší), ale zprává pro distributory: už nikdy takové filmy nedabujte do kin, proč to dělat proboha... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Akce nebylo pomálu, ale tak mi to o tom hrdinovi přišlo, jako by o tom Hejma zazpíval: přišel a zase vodešel. Kdybych měl tenhle film vyprávět nějakým dětem, zkusil bych něco o Vildovi, že chlastal a pak měl super sílu a byl jakože komplikovaná osoba. Nevím ale, jestli by pak takový film chtěly vidět. Víc ale ze mě nedostanou, nějakou větší stopu tenhle snímek ve mně nezanechal. No znovu to nedám, abych jim to dopověděl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto si nepamätám.“ – "Greenpace áno.“ Môže sa zdať, že ide o špičkové vizuálne triky, strhujúce akčné scény, svojský humor (hlava v zadku, to sa len tak nevidí) a ochľastaného špinavého /anti/superhrdinu (Will Smith konečne oholený). No v skutočnosti je prioritou tohto údajne problematického (prepisovanie scenára a náročná post-produkcia vyvrcholiaca brutálnym prestrihaním na megapodozrivých 92 minút aj s titulkami) čertovsky originálny scenár. Kým spočiatku som sa „len“ dobre bavil, približne po prvej hodine prišlo niekoľko prekvapení, ktoré vás dostanú na kolená. Toto vlastne vôbec nie je oddychová a nenáročný komiksová komédia, ale veľmi vážny a temný film (ktorý však prvých 70 - 80% minutáže klame telom, čo síce robí majstrovsky, ale nie som si istý, či viem, na čo presne to bolo dobré). ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Obsahovo primitívny, no čo do remeselnej stránky, vizuálne nablýskaný blockbuster, pri ktorom sa mi v porovnaní s podobným rozpočtom pri Transformers - kde Bay omnoho lepšie využil finančný potenciál a krásne triky - chvíľami nechce veriť, že spomínaný rozpočet činí až 150miliónov. Napriek tomuto nedostatku nejde nič iné filmu vytknúť, pretože je načasovaný a presný ako švajčiarske hodinky, disponuje úchvatnými fantasy prvkami a divák nemá ani minútu na to, aby sa nudil. Hudba je super, humor funguje na plné obrátky, Charlize Theron je v tomto type úlohy prekvapivo dobrá, nehovoriac o Willovi Smithovi, ktorého ,,antihrdinské" majstrovstvo si jednoducho nejde nezamilovať. Nie som síce nadšená po scenáristickej stránke, ale toto je oslava trikov, amerických jednohubiek a Hancock do tohto označenia spadá celým svojím hollywoodsky veľkolepým repertoárom. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Dokud Hancock chlastal a byl svými spoluobčany zatracován, byl mou osobou milován. V době, kdy se z něj stal americký superhrdina a navíc zjistil, že není jediným unikátním svého druhu, jsem jej naopak zatracoval. Navíc v druhé polovině filmu snad ani sám Berg nevěděl kam směřuje a Hancock se ubírá neznámo kam. Stejně tak i Willovo charisma, které v podání antihrdiny působí na plátně vskutku pěkně, ale jen do té doby, než se přemění do role rehabilitovaného klišovitého hrdiny a jeho cool image se začne postupně vytrácet. Hancock měl našlápnuto vyletět do slušných výšin, ale díky děravému scénáři nakonec dopadl brzo na zem. Scéna s ležícím Hancockem a sršící vodou z požárních hlásičů ve mně z nějakých prapodivných důvodů navíc evokovala vzpomínky na Matrix Revolutions. Snímku však nelze upřít kvalitní hlášky a vtipy, dobré herecké výkony, především zásluhou Willa Smithe a také nemalý hype, který se nakonec ukázal jako neopodstatněný. (6/10) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Filmaři na poslední chvíli vystřihávali scény a slova, aby snížili přístupnost. Zejména šlo o sexuální narážky a opilé nezletilce. (Lobotomas)
  • Pred natáčaním odhadoval štáb, že film bude mať asi 300 efektových záberov. Nakoniec ich bolo 525. (WalterIK7)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama