Reklama

Reklama

VOD (1)

Na Oscara nominovaný Will Smith se představuje v akcí nabité komedii jako Hancock - sarkastický, nedoceněný a životem zkoušený superhrdina, který upadl v nemilost veřejnosti. Když neochotně přistoupí na návrh idealistického publicisty Raye Embreyho (Jason Bateman), aby změnil svou image, jeho život i pověst povstanou z popela a svět se zdá být zase v pořádku. Dokud nepotká ženu (držitelka Oscara Charlize Theron) s podobnými schopnostmi a klíčem k jeho temné minulosti... (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 258)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela se mi to i líbilo. Příjemný film, který na jedno použití funguje skvěle. Nezbytné moralizování je v míře a jen mě mrzí, že nemá pořádnou dějovou linii. Každopádně tu ale je několik zajímavých nápadů a hlavně ze začátku to funguje slušně.. Bohužel potenciál námětu ani Willa Smitha nebyl zužitkován úplně naplno a hlavně ke konci výsledek dost ztrácí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poněkud kostrbatá jízda, která tak úplně neví čím chce být a fakt, že se Berg svou okatou "chci zabavit masy" režií buší do diváků o sto šest mi dost vadil. Hancock je klasicky plochý blockbuster s netypickým hrdinou Smithem, který se zpočátku rýsuje jako příjemné překvapení, aby se postupem času díky nudnému scénáři obrátil o 180 stupňů v největšího klaďase pod sluncem. Celý koncept tím pádem padá na kolena a ztrácí vše co bylo na začátku budováno. Technicky vyspělý výtvor, který zaujme skvěle zobrazenou destrukcí všech možných budov a dopravních prostředků, stejně tak i velmi náročně komponovanými záběry (celky/polocelky) plynule kombinující vizuální efekty a reál (skákající Hancock apod.). Nesmím zapomenout na motiv lásky, který je tu až nezdravě silný a překvapivě místy spíše na škodu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oslavovaný Peter Begr se snaží ve velkém stylu vytřít zrak všem svým kritikůma dokazuje, že není největší režisér všech dob, ale slušný rutinér. Hancock je velmi efektivní akční snímek, v kterém se demoluje a nadává do debilů (bacha, někdo by vám za to mohl škaredě ublížit... a to nemluvím o žádné pěsti do břicha...). Velký idol a hrdina všech, Will Smith, tahá film velmi okatě snad i konečky svých chlupů. Jeho charizma ve spojení s arogancí dodává Hancockovi příjemně nezaměnitelnou tvář. Společně s krásnou Charlize Theron je největší klad snímku. Co dál? Efekty. Je jich hodně, jsou digitální až běda (nikdo netvrdí, že nejsou... naštěstí), ale je jich opravdu hodně. Kdo viděl trailer, asi polovičku filmu nebude vůbec překvapen, ale co se uvidí v druhé části ho už začne velmi překvapovat. Je jistě, že ne všechno se povedlo. Akce je opravdu hodně a je zábavná a zničeující, příběh je slabší, ale kdo čekal opak? Tohle není film, při kterém budete přemýšlet nad názvem každé postavy a jeho významem v Ottově naučném slovníku. Tohle je akční podívaná, před kterou by jste měli nechat logiku a snahu porozumět všemu doma. Dokonce i samotný Berg to pravděpodobně pochopil, zavzpomínal na léta v nemocnici Chicago Hope, a odvedl svou dosavadní nejlepší práci, které přesto chybí šťáva a výraznější osobní rukopis. Škoda, že Hancock nemá výraznější příběh, který by dával dokonalý smysl a nebyl nutně naplněn efektivní romantikou po americku.... Zábavnost zvítězila nad kvalitou. SPOILER: naprosto nic nemá na "hlavu v zadku" a to létání vypadá blbě až groteskně... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Famózní trailery, rozporuplné ohlasy ze zámoří.. Oprávněné? No, je třeba přiznat, že když se scénář někde roky povaluje a když je film několikrát přestříháván a přeupravován, bude to zaručeně někde znát. Chráněnec veleuznávaného Michaela Manna Peter Berg (společně Kingdom, jindy producentsky zabředl do minimalistického dramatu Lars and the Real Girl) se ale nebál, scénář ze zaprášených polic pojal po svém a vrhl se do příběhu neoholeného a věčně připitého „superhrdiny“ Hancocka, který překvapivě měrou vrchovatou pomáhá mužům zákona. Uvozovky však berte zcela oprávněně. Hancock je mimo jiné i hláškujícím hovadem, pro nadávku nechodící daleko, ignorujícím vše živé, stejně jako neselhávající zásobárnou pro YouTube a všelijaké zpravodajské kanály, odkud denně slyší, kolik lidí na něj zase podalo žalobu. Nejsou vlastně superschopnosti zase jednou prokletím? Jeden nicotný PR agent se to pokusí změnit a překopat Hancockovu image od základů. Asi víte, co se stane. Z arogantního vrhače aut se stane mírumilovný a.. tak dále. Nicméně zhruba v polovině se snímek překvapivě láme z odlehčené letní zábavy do dramatických rozměrů. A to mě bavilo. No, asi tu budu docela sám. Je to svérázné, nečekané.. a moralizující. Navíc s novým přitepletým oblečkem. Will Smith rozdává charisma po vagónech, které předtím řádně pochroumal, Jason Bateman se místy nemá o co opřít a jeho filmová ženuška, přepůvabná Charlize Theron, připraví nejedno překvapení. Už pár let mimořádně zajímavý Berg netradiční superhrdinskou látku s ohledem na scénáristické neduhy ukočíroval, nenudí, neprudí.. a jen si tak po svém „rutinéří“. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

hancock je něco jako padlej superhrdina.. hodně chlastá, při záchraných akcích udělá víc škody než užitku.. ono s kocovinou to superhrdinství asi nepůjde jak po másle.. až jednoho dne zachrání schopného pr managera, který se rozhodne zapracovat na jeho mediálním obraze.. a než jsem se stačila nadát a uvědomit si, že se vlastně vůbec nic neděje, máme tu obligátní "o měsíc později" a já si uvědomuju, že to je ten "pravý" hollywood a já možná měla dát přednost něčemu užitečnějšímu.. třeba se konečně pořádně vyspat..:) jen si neodpustim zase svůj malej sexistickej dodatek - jestli charlize byla k sežrání, tak will v gumovém oblečku byl přímo k zhltnutí.. a zadušení se..;-))) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • Will Smith je veľký fanúšik profesionálneho wrestlingu. Svoju postavu Hancocka opisuje ako Steva Austina, jedného z najznámejších wrestlerov všetkých čias. (WalterIK7)
  • Will Smith (John Hancock) se v maximální možné míře podílel na natáčení kaskadérských scén. (Olík)

Související novinky

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

Jason Statham ve válce s ruskou mafií

13.02.2011

Plešatý britský řízek jde z akce do akce a je to tak dobře. Momentálně je nájemným zabijákem v remaku The Mechanic a brzy se stane agentem Nickem Stonem v akčním thrilleru Echelon. Ten vzniká podle… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Faraón Will?

Faraón Will?

09.09.2008

Zkuste si představit Willa Smithe v historickém eposu. Že to nejde? Že je fajn, když trousí hlášky v současných kulisách? Asi je nejvyšší čas začít si zvykat na změnu. Willův vysněný projekt The Last… (více)

Reklama

Reklama