Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Německých komedií jsem zase tolik neviděl, ale tohle se jednoznačně povedlo. Jednoduchá a předvídatelná zápletka tentokrát jenom prospívá - divák nemusí o ničem přemýšlet a v klidu se baví. Vtip a nápad tomu rozhodně nechybí a v porovnání s americkou verzí vychází Fack ju Göhte jako jasný vítěz.

plakát

Ten třetí (2013) 

Skvěle obsazené drama se zajímavým a minimálně pro mě opravdu nečekaným koncem. Popravdě by ani nevadilo, kdyby Haggis v průběhu filmu nabízel více nápověd k tomu, jak to celé dopadne. Nebo jsem je jen neviděl? Tak jako tak na závěr ta skládačka do sebe zapadla hezky, jenom cesta k tomu byla ve druhé polovině už trochu únavná. Nejen tématikou vzpomínka na o rok starší The Words a celkově lepší 3*.

plakát

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 

Chválil jsem předchozí Ghost Protocol a budu chválit znovu. Ethan Hunt totiž opět dokazuje, že má stále co nabídnout. Na to jak jsem se téhle sérii dříve spíše vyhýbal, teď se k ní pořád rád vracím. Solidní 4*.

plakát

Bohové Egypta (2016) 

Vizuálně to připomíná docela povedenou počítačovou hru, což u celovečerního filmu rozhodně není nic, co bych vyhledával. Kámen úrazu je ale přece jen jinde. Celý scénář totiž působí dojmem náhodně poslepovaných scén, které příliš nedrží pohromadě a místy tak postrádají souvislost i smysl. Díky poutavému prostředí a egyptské mytologii se na to sice poměrně hezky kouká, ale chybí tomu pořádný příběh a lepší dialogy. Výsledkem je snímek, který má poměrně daleko jak k totálnímu propadáku, tak i k dobrému filmovému zážitku.

plakát

Wish I Was Here (2014) 

Zach Braff patří k mým oblíbencům už od počátků Scrubs a i jeho režisérská kariéra mi zatím velice sedí. Wish I Was Here je místy sice poněkud zbytečně sentimentální hrou na city, své poselství ale zvládá předat více než dobře. Jediné, co mě tolik nevzalo, byla židovská tématika. Naopak společná scéna Zacha s Donaldem Faisonem vzbudila spoustu příjemných vzpomínek na jeden z nejlepších sitcomů, a to opravdu nesmírně potěšilo. Celkově solidní 4*.

plakát

Děda je lotr (2016) 

Komedie, u které jsem výraznou část strávil přemýšlením pro koho je vlastně určená a proč měl někdo zapotřebí ji natočit. Ale vlastně proč ne? De Niro vypadá, že si na stará kolena hraní a bez pochyby i natáčení užívá, kolem něj se sešlo pár pohodových herců a vznikl poněkud zbytečný, ale místy zábavný film. Nic, co by stálo za větší pozornost, ale jako jednorázová oddechovka to není nejhorší volba. Slabší 3*.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Překvapivě svěží a místy opravdu zábavná komedie.

plakát

Milenci těch druhých (2015) 

Výborná ukázka toho, jak moc úspěch podobných filmů závisí na hlavní dvojici. Sleeping ith Other People nenabízí nijak originální scénář a vlastně nepřináší vůbec nic nového, ale díky Alison Brie, Jasonu Sudeikisovi a prostředí New Yorku se na to stejně moc příjemně kouká. Pochvalu zaslouží i dialogy, místy nějaká vtipnější scéna a celkově pohodová atmosféra.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Nový Bourne sice působí o poznání lépe ve vztahu k původní trilogii, ale co do zbytečnosti se předchozímu pokusu v pohodě vyrovná. Přesto opět nemůžu říct, že by mě to vyloženě nebavilo. Prvním třem dílům se to kvalitou sotva přibližuje, náznaky starého dobrého Bourna tam ale vidět jsou (vnitřní pochyby, solidní akce). Příjemným zpestřením je i Alicia Vikander a Casselův záporák, Tommy Lee Jones naopak působí unaveně až znuděně. Na další plánovaný přírůstek do série se tak bůhvíjak netěším, ale patrně si jej opět nenechám ujít.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Blázen mezi odvážnými nebo jediný člověk při smyslech v celém blázinci? Možná něco mezi. Takový je Desmond Doss. Muž, který se drží svých hodnot, ať se děje cokoliv. Příběh této postavy je pro filmové plátno jako dělaný a třeba říct, že Gibson ho uchopil za správný konec. Seznamovací romantický úvod vůbec nevadil, byť mohl být možná maličko kratší. Po přesunu do Japonska je ale Hacksaw Ridge dokonalý. Bojové scény nemají chybu, gore přehlídka vnitřností a končetin podtrhuje surovost bitvy a mezi tím vším pobíhající Garfield působí opravdu věrohodně. Výsledkem je nejlepší válečný film za posledních pár let. ,,Please Lord, help me get one more."