Reklama

Reklama

Milenci těch druhých

  • USA Sleeping with Other People (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Harbor a Lainey Dalton spolu na univerzitní koleji zažili první sexuální zkušenost. A když se teď, o deset let později, náhodou potkali v New Yorku a vypráví si o svých životech, zjišťují, že jim to v životě a hlavně ve vztazích moc nevychází. Hlavně v oblasti věrnosti. Zatímco Jake je profesionální sukničkář a záletník, Lainey je zase neustále zraňovanou a zrazovanou kráskou. Proto se domluví a uzavřou mezi sebou přísně platonickou, naprosto upřímnou, přátelskou dohodu o vzájemné vztahové výpomoci. Cílem je oboustranná podpora při hledání zdravého a šťastného partnerství. Takového partnerství, které žádná nevěra nebo něco podobného nemůže narušit. Nebo snad ano? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (182)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů, kdy je od začátku jasné, jak to skončí. Chvíli jsem si říkal, že budou mít tvůrci koule a ukončí to jinak, ale film je film a tenhle druh filmu nepřekvapuje. Ukecaná romanťárna s docela elektrizujícím erotickým nádechem (a nemůžou za to jen božské nohy Alison Brie), zvláštní je, že to funguje, i když se tam o sexu většinou jen mluví. V závěru film již zbytečně přešlapuje (co se takhle vrátit k osvědčeným 80 minutám?), ale kupodivu to pořád táhne. Amanda Peet má stále jiskru, která zřejmě nevyhasne. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vtipné a dobre načasované dialógy, dobrá oddychovka na téma „vzťah/sex/sex/vzťah“. Hlavná dvojica hrá jednoducho a prirodzene. Po prvom videní jasné silné tri hviezdičky a po ďalšom videní by z toho môžu byť aj „štyri“. PS: Náučná prednáška s pomocou PET fľašky je jedným z top momentov! Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

O sexu si klidně rád pokecám, ještě radši ho samozřejmě provozuji, nicméně zde těch 100 minut, věnovaných lavinovitým dialogům na toto téma, už ale taková zábava nebyla, a to především kvůli zpracování a smysluplnosti, které zde tvůrci předvedli. Vážně mě jako mělo bavit sledovat dvě postavy, opačného pohlaví, jak se od začátku, do konce jen dohadují a hádají se, jak se ovlivňují a radí si, jak si vypráví a popisují zážitky ze svých sexuálních životů, a to v provedení více než nezáživném, nevýrazném, bez hloubky, bez vtipnosti, bez cíle a hlavně strašně nepřesvědčivě? Nebavilo. Navíc, když na tom pak nesli nemalý podíl i samotné postavy, působící nesympaticky a nezajímavě a nic nezachránili ani jejich herečtí představitelé, jelikož jak Brie, tak Sudeikis právem nepatří do první ligy, nejsou schopni utáhnout film na svých bedrech a navíc zde na mě působili i jako vyloženě nesoudně přehrávající individua s naprosto nepřirozeným vystupováním, takže v tomto ohledu to zachraňuje vlastně jen dost vedlejší role Jasona Mantzoukase, jemuž sem tam nějaký ten fórek vyšel, zbytek castingu je ale fakt mizérie. Zápletka, jestli se to, co se zde odehrává, dá vůbec zápletkou nazvat, je pak nudná slátanina, bez vývoje a bez cíle, s očekávanou pointou, která jen podtrhne bezvýznamnost celé té podívané. Mě zkrátka tato exkurze po sexuálních problémech dvou asexuálních figurek vůbec v žádném ohledu neoslovila a nebavila, a já nemohu jinak, než zařadit tento snímek do kategorie filmů Zbytečných. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jestli se vám třeba líbily filmy jako Když Harry potkal Sally nebo S láskou, Rosie, pak byste si určitě neměli nechat ujít i tuto romantickou komedii. Námět o dvou lidech, kteří se znají léta a snaží si namluvit, že k tomu druhému nic necítí, asi nikdy neomrzí. Člověk sice předem tuší, jak to asi dopadne, ale to nebrání tomu, aby si film náležitě užil. Zde jsou k tomu předpoklady více než dostatečné - herecké obsazení funguje na jedničku (Jason Sudeikis je velký sympaťák a Alison Brie neuvěřitelně sexy), dialogy jsou velmi vtipné, a film si drží velmi živé tempo, díky němuž těch 101 minut uteče jako nic. Některé scény jsou hodně silné a za sebe bych skoro neměl problém jít na plné hodnocení. Skvěle jsem se pobavil, zamiloval se do Alison Brie a dojal se z nádherného konce - všem fandům žánru doporučuji všemi deseti. UPDATE 21.5. 2017 - Na druhé zhlédnutí už mě to tak nebralo. Už samotný začátek je neuvěřitelný trapas, když 39 letý Jason Sudeikis hraje vysokoškoláka (!) - bez jakéhokoli líčení, jen s trochu jiným účesem, než má pak později v "dospělosti". Alison Brie je mladší, roli studentky jí tak člověk věří víc, ale stejně - hrát v 32 letech vysokoškolačku, to je prostě trapas. Když se následně film přehoupne do současnosti, s jistou nelibostí jsem seznal, že je to místy strašně povrchní, že je mi Jason Sudeikis strašně nesympatický (nechápu, jak jsem zde mohl kdysi napsat, že je to sympaťák), a že je to celé dokonale předvídatelné - 99,99 % romantických komedií skončí stejně, i naprostej debil by tak musel poznat, jak to předem skončí. Nově mě tam štvaly i nejrůznější narážky na americké reálie, u kterých jsem se nechytal - prostě jsem nepoznal, o čem je řeč. Závěr mi ale přes všechny tyto výtky stejně zase přišel dojemný, jako když jsem to viděl poprvé - a to je ten moment, kdy člověk tomu filmu odpustí všechno to, co ho předtím štvalo. Takže na původním hodnocení nakonec asi netřeba nic měnit. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie. Fakt jsem nečekal, že se mi tento film bude líbit, tak moc. Film bych popsal, jako něco na způsob Láska a jiné závislosti, Kamarád taky rád a Bláznivá, zatracená láska. Režisérku Leslye Headland neznám, ale má moje velké uznání za to, jak tenhle film napsala a hlavně zrežírovala. Co si budeme povídat, filmů na tohle téma vzniklo spoustu, ale jen o pár z nich můžete říci, že je rádi uvidíte znovu, že vás dokážou upřímně rozesmát a dojmout, i přestože víte jak asi skončí. Největší trefou filmu je obsazení, bez kterého by mě film bavil o dost méně. Jason Sudeikis je sympaťák už od pohledu a tady si svojí postavu užívá jak to jen jde. Od hlášek, přes peprné dialogy k dojemným rozhovorům. Alison Brie neskutečně žeru od té doby co jsem jí poprvé viděl v Community a za tu dobu se to vůbec nezměnilo, ba naopak. Líbilo se mi jakým způsobem se její postava chová, že je sympatická, spoustu věcí moc prožívá, dokáže být správně roztomilá a neskutečně sexy a vzápětí vás dožene k slzám. Adam Scott(PaR) má tady divný úchylácký knírek a byl pro mě dost nevýrazný a nudný(účel). Amanda Peet má méně prostoru, ale dokáže ho perfektně využít. Jason Mantzoukas a Andrea Savage jsou velmi dobrý přihrávači a mají dost dobré dialogy a kolikrát si ukradnou scénu pro sebe. Nejvíce mě Milenci těch druhých bavili, když postavy chodily a povídaly si mezi sebou. Šly nakupovat, na jídlo, rozebíraly předešlé vztahy, nebo si jen sedly a koukaly na Misery nechce zemřít. Fakt je ten, že jsem si je oblíbil hned na začátku, a bavil jsem se s nimi, jako když Jake vysvětluje Lainey jak má správně masturbovat, nebo když jdou sjetý na dětskou oslavu a Lainey to tam rozjede či když jsi posílají zprávy. Je to fajn a hlavně je to přirozeně uvěřitelný. Jediný můj nedostatek je v tom, že jsem čekal jiné zakončení, které by film povýšilo na něco mnohem víc(Prime). Bylo by to nečekané a hlavně k předchozímu ději by to pasovalo lépe. Milenci těch druhých je špičková komedie, která se tváří dosti přisprostle, ale jakmile jí poznáte zblízka tak pochopíte, že v sobě má mnohem více, než se na první pohled zdálo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Roli Lainey původně dostala Kirsten Dunst, té se však natáčení překrývalo s jiným filmem a po jejím odchodu byla nahrazena Alison Brie. (hansel97)
  • Film si odbyl svoji premiéru v lednu 2015 na filmovém festivalu Sundance v americkém městě Utah. V České republice pak v červenci 2015 na mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (ragnar1)

Reklama

Reklama