Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbení herci (10)

Samuel L. Jackson

Sam je můj nejoblíbenější herec, a to zejména díky roli Julese v Pulp Fiction. Hází tu hlášky jednu za druhou a jeho Ezechiel je nezapomenutelný ! Skvělý byl ale také jako Danny Roman ve Vyjednavači, kde celý film stál prakticky pouze na něm, podobně vyhrocenou postavu si zahrál v Krvavé volbě, dále bych upozornil na snímky Jackie Brown, Smrtonosná past 3, XXX či Vyvolený. Všechno jsou to vynikající filmy a Sam tam hraje velice podstatnou roli. Líbí se mi na něm různorodost jeho rolí a jeho charisma, naopak minusem je to, že občas hrává ve velmi slabých filmech - Hra o čas, Útok z hlubin, Ve stínu pravdy nebo Spirit. Ale rozhodně je to nejvíc COOL herec na světě !!!

Christian Bale

Ještě před tím, než se proslavil jako nový Batman, mě Christian zaujal v Americkém psychu. On se totiž fyzicky na tu roli velice hodil, navíc ukázal, že je to pan herec a k tomu ten film byl velmi povedený. Když natočil prvního Batmana, začal jsem sledovat jeho kariéru a když natočil Dokonalý trik, tak jsem si ho definitivně oblíbil. Je dobré se podívat také na Říši slunce, kde zazářil jako malý chlapec, z dalších filmů doporučuji Mechanika, kde je opravdu k nepoznání nebo Temný úsvit. Zatím jediný slabší film, který jsem s ním viděl, jsou Drsné časy, jinak si drží velmi vysoký standart.

Edward Norton

Na Edwardovi nejvíce obdivuji jeho profesionalitu a schopnost zahrát prakticky cokoliv. Asi nejvíce mi uhranul v Prvotním strachu, kde hraje na první pohled schizofrenického mladíka, který zabil důležitou osobu aniž by o tom věděl. V zásadě je to role, která mu otevřela dveře k dalším příležitostem. Vynikající byl v Kultu hákového kříže, půlku filmu nechutný, druhou půlku sympaťák. Pak přišel asi jeho nejlepší film, Klub rváčů, další skvělé pecky Červený drak, 25.hodina, Italian Job. Líbil se mi především v 25.hodině, kde měl těžkou úlohu hrát kladného dealera drog a přitom nebýt zbytečně patetický. Zvládl to skvěle, stejně jako roli Iluzionisty, což navíc bral jakoby za svůj projekt a nebýt jeho, dnes o tom filmu nikdo neví. Edward proslul tím, že je s ním velmi těžké pracovat, a to zejména pro nezkušené či nekvalitní režiséry. Vyjít s ním možná lehké není, ale je to pan herec, který se nebojí projevit svůj názor. Kéž by bylo takových více.

Ivan Trojan

S Ivanem Trojanem jsem neviděl špatnej film! A to jsem viděl i různý TV filmy, ale on prostě dokáže i průměrnou věc vytáhnout neskutečně nahoru. Těžko říct, jestli nejlepší výkon předvedl ve Václavovi, Medvídkovi, Karamazových nebo třeba Příbězích obyčejného šílenství. On ale umí zaujmout i v malých miniroličkách ( Mazaný Filip, Želary ). Já jsem ho poprvé viděl v Četnických humoreskách a pak asi každému utkvěl v paměti v Samotářích. Jeho postavy jsou mírně řečeno nevšední, a nebýt jeho hereckého umění, výše zmíněné filmy nebo třeba ještě Jedna ruka netleská by nikdy nedosáhli na svou vysokou úroveň.Navíc je moc sympatický, je to obrovská hvězda našeho filmu, ale působí velice skromně, pokorně a profesionálně.

Al Pacino

Neskutečná persona tenhle Al. Samozřejmě zejména díky Michaelu Corleonovi, kdy zejména ve dvojce byl skvělý. Ale například jako Tony Montana ve Zjizvený tváři je nezapomenutelný, dále Serpico, Carlitova cesta, Kupec benátský, Insomnie. Prostě fantastický charismatický herec, opravdová star. V poslední době sice natáčí průměrnější věci jako třeba 88 minut nebo Maximální limit, ale pořád je to třída.

Robert De Niro

S Alem Pacinem jsou to pro mě největší velikáni Hollywoodu celé historie. Myslím si, že by De Nirovi neuškodil důkladnější výběr rolí, zejména v poslední době, kdy hrává v poměrně průměrných filmech, na druhou stranu pořád je to pro mě ikona a má za sebou fantastické role. Ať už ve spolupráci se Scorsesem ( Taxikář, Mafiáni, Zuřící býk ...) nebo i s jinými režiséry ( Lovec jelenů, Kmotr, Nelítostný souboj). Obzvlášť bych upozornil na Angel Heart, které mi přijde trošku ve stínu výše zmíněných filmů, ale je to vynikající kousek, který se musí vidět. Z novějších věcí stojí za vidění Ronin,Hvězdný prach a Kauza CIA, kterou přímo natáčel. Asi žádný jiný herec nenatočil tolik kvalitních filmů jako Robert De Niro.

Brad Pitt

Na první pohled se jedná o typického hezounka, miláčka žen. Ale Brad má úžasnou filmografii, jeho filmy jsou velmi rozmanité, kvalitní a zajímavé. Nejdříve se projevil v Thelmě a Louise, kde sice neměl velkou roli, ale určitě ho nepřehlédnete. Naprosto zazářil v Legendě o vášni, což je jeden z nejlepších romantických filmů, jaké jsem kdy viděl. A podobně je na tom Seznamte se, Joe Black. Z tíživějších filmů bych vzpomněl famózní Klub rváčů, ještě lepší Spáči, a geniální Sedm. K tomu ještě hodně zvláštní postava ve 12 opicích, titulní role v Dannyho parťácích. Zahrál si také Jesseho Jamese nebo Benjamina Buttona. Naposledy zazářil v Hanebných panchartech, a tak má u mě jediné minus - Mr. and Mrs.Smith.

Denzel Washington

Denzel na první pohled působí na plátně jako obrovská osobnost a neumím si ho představit v nějaké menší či vedlejší roli. To je jeho klad, ale zároveň zápor. Pak se totiž stává, že bývá zaškatulkován do určitých rolí, většinou policajt, a jiné možnosti nedostává. Zkrátka ty poldy hraje až moc dobře. Ve dvou případech však dostal možnost zahrát si padouchy, a sice Training Day a Americký gangster, a podle mnohých se jedná o jeho nejlepší role. Já jsem ho poprvé viděl v Andělu smrti a dnes se dá říci, že je to taková typická Denzelova postava. Určitě bych upozornil na Spojence a Déjá Vu, to jsou vynikající filmy, a pak také na Vzpomínku na Titány, kde si zahrál trenéra amerického fotbalu. A mě osobně se dost líbí Antwon Fisher, který také natočil.

Robert Downey Jr.

Roberta jsem nejdřív neměl moc v lásce, neuchvátil mě v Šerifech a přišel mi spíš jako zmařený talent. Ale od té doby, co se stal Tony Starkem, je všechno jinak. Jednak bych řekl, že vyspěl, a jednak právě tato role byla pro něj jako stvořená, ta mu zachránila hereckou kariéru. Je asi jediný z mého seznamu, kdo se sem dostal díky jedné jediné roli, byť pak přidal ještě skvěle zahraného Sherlocka.