Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Rodinný

Zajímavosti k tvůrcům (27)

Simona Postlerová

Simona Postlerová

Před smrtí natáčela seriál Parťák na baterky, bohužel jej nestihla dotočit, v půlce natáčení seriálu byla její role přeobsazena.

Simona Postlerová

Simona Postlerová

Ještě v sobotu 4. května 2024 zkoušela v připravované inscenaci hry Lenky Lagronové „Terezka“ v Divadle Na Vinohradech a o necelých 24 hodin později zemřela.

Patricia Janečková

Patricia Janečková

Im memoriam získala moravskoslezskou cenu Jantar za kulturní přínos Ostravě a kraji.

Norbert Lichý

Norbert Lichý

In memoriam získal moravskoslezskou cenu Jantar za přínos Ostravě a kraji.

Josef Trojan

Josef Trojan

Hraje v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. Hrál v představení „Hamlet“ hlavní roli Hamleta, ve hře „Sen čarovné noci“ roli Indie Boye, ve „Střípkách ženy“ postavu Vojtu, v „Šikmém kostele“ hraje Karla a Doktora, v „Procesu“ byl „Obžalovaný a Hlídač,“ a objevil se i v představení „Lekce Hitchhock“. V některých představeních se potkal s dalším slavným hercem a patriotem tohoto divadla Norbertem Lichým.

Michael Viktořík

Michael Viktořík

Pracoval jako dramaturg a moderátor pořadu Dobrý večer s A11.

Radan Dolejš

Radan Dolejš

Byl dramaturgem zábavných pořadů na TV Nova, výkonným ředitelem v České televizi a programovým ředitelem TV Relax.

Milan Duchek

Milan Duchek

Hrál v několika divadlech. Např. v divadle v Jablonci nad Nisou hrál v představení „Princezna se zlatou hvězdou“, v Nádorním divadle hrál pohraničníka ve hře „Bílí čápi nad Brestem“, v libereckém divadle F. X. Šaldy hrál v „Pyšné princezně“, na komorní scéně Arena se objevil ve hře „Dezertér z Volšan“, v režii Romana Štolpy hrál ve hře „Čarodějky v kuchyni“ a v divadelní společnosti J. Dvořáka si zahrál ve hrách „O Ježibákovi“, „Lucerna aneb boj o lípu“, „Čochták vypravuje“ a „Chudák Harpagon“.

Vašo Patejdl

Vašo Patejdl

Zemřel na rakovinu slinivky břišní. Diagnózu mu lékaři oznámili 14 dní předtím, než zemřel.

Štefan Kožka

Štefan Kožka

Zemřel na covid-19. Pár dní před smrtí natočil video, kde již vysílený apeloval na lidi, aby se nechali očkovat, i když sám prý chodil v divadle bez roušky a ohrožoval tím své herecké kolegy.

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Byl vlastníkem několika novinových titulů a společnosti Mediaset, která vlastnila spousty televizních stanic v Itálii a Evropě – Canale 5 (dříve TeleMilano), Italia 1, Rete 4, La 5, Iris, TGcom24, Italia 2, Cartoonito, Top Crime, Mediaset EXTRA Focus, Cine 34, Twentyseven, RMC, Virgin TV,  Cinema Premium Cinema Crime Premium, Cinema Comedy Premium, Cinema Emotion Premium, Cinema Energy Premium Cinema Action Premium, Cinema Family, Mediaset Italia International (pouze ze zahraničí) a Tele 5. Měl i podíl v německých Pro 7 a Sat.1, Channel 4, ve Francii stanici TF1 a v Polsku měl podíl ve stanicích Tele 5 a Polonia 1. Díky vysokému podílu v Endemolu patří Mediasetu i exkluzivní práva k různým TV formátům, např. Big Brother nebo Chcete být milionářem?. Mediaset vlastní i Rádio 105. Mediaset také velmi úzce spolupracoval s předními americkými filmovými studii, a to hlavně s 20th Century Fox a Universal.

Přemysl Houška

Přemysl Houška

Byl divadelním hercem, svou kariéru spojil s Divadlem F. X. Šaldy v Liberci.

Přemysl Houška

Přemysl Houška

Zemřel po dlouhém boji s těžkou a dlouhodobou nemocí.

Martin Pechlát

Martin Pechlát

Byl hlavní tváří reklam na slovenskou Prima banku.

Radim Uzel

Radim Uzel

Byl moderátorem Rádia Alfa, které vysílalo v 90. letech. Měl na tomto rádiu pořady „Červené uši“ a „Červenání“. Druhý jmenovaný pořad se objevil na slovenském rádiu Twist.

Reklama