Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení herci (10)

Jack Nicholson

Kdo by neznal herce z tak ďábelským úsměvem jako je Jack. Ještě mne snad ve filmu nezklamal (možná snad po Ledgerově výkonu Jokera jsem zjistil, že Nicholson mohl být ve stejné roli lepší) a mezi moje nejoblíbenější kousky patří "Easy Rider", "Přelet nad kukaččím hnízdem", "Osvícení" a "Vlk" který nepovažuji za moc kvalitní film, leč Nicholson zahrál co se dalo na jedničku.

Johnny Depp

Moje obliba tohoto herce dlouhou dobu raketově stoupala (velké posuny bych zmínil chronologicky ve filmech Střihoruký Edward, Kokain, mainstreamoví Piráti z Karibiku a Karlík a továrna na čokoládu, ve kterých bych málem nepoznal že jde o stejného herce). Bohužel to co mne na něm táhlo nejvíce se teď obrací proti němu. Poukazuji na zřejmou oblibu Tima Burtona. Burton mu dohazuje stále podobnější role, ne že by to snad doposud bylo na škodu, ovšem z plánovaných filmů vyplývá, že se to jen tak nezmění (Alenka v říši divů) a toho se bojím. Prozatím však velice kvalitní herec.

Liam Neeson

Jak již jsem u některých svých komentářů zmiňoval, Liam Neeson je jeden z mála herců, díky kterým ztrácím objektivitu hodnocení. Stačí pokud se objeví ve větší vedlejší roli, a já podvědomě přidávám 2 hvězdičky. Nejsem si jistý zda na mne nedělá více dojem jeho charisma a hluboký výrazný hlas než jeho herecké schopnosti, ale má pár neoddiskutovatelných "masterpieců", jmenovitě Shindlerův seznam, 96 hodin a popravdě řečeno když někdo řekne Jedi, či pouze Star Wars, jeho Qui-gon je ten kdo mi vyplave na povrch.

Forest Whitaker

Herec s velkým potenciálem, kterému se bohužel moc dobré role nehrnou. Všiml jsem si ho v Jarmushově filmu "Ghost dog" , kde mne zaujal tak, že si ho již všímám a dokážu vnímat jeho talent. Bohužel filmy mu poslední dobou moc prostoru nedávají a nedivím se že "stojí v pozadí".