Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (55)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Byla to pěkná pohádka, s milými herci. Vůbec se mi ale nelíbilo, jak moc umělý byl Zvíře. Jeho pohyby nebyly přirozené a mám i pocit, že se během filmu měnily jeho proporce. Chápu, že je to CGI, ale Disney si může dovolit mnohem lepší efekty. Přitom by stačilo, aby to Zvíře někdo zahrál a nenechávali všechnu fyziku na počítačovém programu.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Pěkný seriál, když mu odpustíte, že řada věcí nedává moc smysl. Líbí se mi, jakým způsobem se vyvíjel příběh i jak se vyvíjely postavy. Ke konci jsem měla chvílema problém přijmout některé věci za uvěřitelné, ale příliš mi to nevadilo. Série má po celou dobu vysokou kvalitu a v úplném závěru jde ještě nahoru. Hodnotím jen první sérii. Doufám ale, že další série už nebudou. Myslím, že by ten seriál mohly jen zkazit

plakát

Slíbená princezna (2016) (TV film) 

Pohádka o Zlatovlásce musela být za každou cenu zmodernizovaná, což tuto pohádku zcela zahubilo. Slíbená princezna není vhodná pro malé děti ani dospělé. Snad jen náctileté může nějak pobavit. Tento film bych zařadila spíš to kategorie fantasy, protože mu chybí jakési kouzlo, které pohádky vyžadují.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Chybí tomu Yul Brynner a dost silný děj na to, aby dávalo smysl dělat z toho sérii. V seriálu je mnoho postav, což vede k domnění, že se tam hodně děje. Ve skutečnosti to jen odvádí pozornost od toho, že seriálu chybí jakýkoli zajímavý děj. Všechno je vystavěné na nahotě a násilí, což není dost na to, aby utáhlo celý seriál. Zvlášť, když Hra o trůny má už několik sérií. Veškerá velká odhalení a šokující zvraty jsou předvídatelné a neoriginální. Stačí naznačit, že vás čeká nějaké odhalení a hned vám dojde, co se bude dít. Celkově ale dávám 2*, protože je to přece jen dobře udělané.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Celkově pěkný film se skvělým castingem tak na úrovni 7/10*. Clark Kent byl napsán velice sympaticky a lidsky a navíc ho skvěle zahrál krásnej chlap (ale i malej Clark byl sympaťák). Jsem spokojená s Lois, která je pěkná ženská, ale není to supermodelka na okrasu. Hodnocení ale zaokrouhluju dolů, protože gumoví Kryptoňani jsou jak pěst na oko. V této době by si mohli dovolit lepší CGI. Mass Effect, který se zdá být částečnou inspirací pro Muže z oceli, má mnohem přirozenější animace.

plakát

Máme rádi Česko (2013) (pořad) 

Když se sejdou dobří lidé, tak je to příjemný pořad, při kterém se člověk může i něco dozvědět o naší zemičce. Bouček je dobrý moderátor a Prachař je dobrý hráč. Bohužel mě nesmírně irituje Dejdar, který neumí ani prohrávat, ani vyhrávat. Mnohem lepší to bylo s Fanánkem, který je chytrý chlap a hlavně kliďas. To byla celá hra pohodová a přátelská. Ten Dejdar se dá překousnout, ale i tak mi chybí Hagen.

plakát

Popelka (2015) 

Klasická Popelka je příběh plný povrchnosti. Tohle provedení se zdá mít větší hloubku - Popelka se do Kita zamiluje, protože je krásný, aniž by věděla, že je i bohatý. Na ples nejde pro to, aby se ucházela o prince, ale aby se viděla s Kitem. Největší problém s příběhem Popelky je vždycky zkoušení střevíčku. Tenhle film se tomu problému bohužel nevyhnul a trochu mi tím zkazil dojem z jinak docela přirozeného a smysluplného děje (na pohádku). Naštěstí princ neměl problém Ellu poznat. Hvězdičku navíc dávám za krásné provedení a za to, že má Popelka dobrý vkus. Do té čtvrté hvězdičky zahrnuju i moje trochu pokřivené vnímání tohoto příběhu, které vzniklo, když princ požádal Popelku o její první, eh, tanec, po kterém ji vzal do tajné zahrady, ze které mu ale utekla, když začal narušovat její osobní prostor.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

7/10 - Zábavný film, který má všechno, co trailer slibuje. Není to nic vyloženě originálního, ale je tam spousta dobrých scén, některé i na víc než jen tiché pochechtnutí. Herci jsou sympatičtí a zpracováné je to dobře, takže se člověk nenudí. Nevím, jestli to stojí za další shlédnutí (pokud, tak určitě s někým), tak zaokrouhluju na 3*

plakát

Jurský svět (2015) 

Kdybych měla hodnotit jen kvalitu filmu, tak hodnotím níž, jenže ten film zachraňuje to, že jsem se u něj dobře bavila - a pár zábavných momentů bylo i vytvořeno úmyslně. V podstatě Jurský svět má skvělé efekty, dobré herce, ale děsně hloupý děj, který ale svou hloupostí dokáže dobře pobavit. Stále nedokážu pochopit, jak je možné, že ten park vydržel několik let, než přišla první katastrofa.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Po technologické stránce to byl naprosto úžasný film. Trochu problém to mělo s tím, že mě občas rozptyloval Gandalfův plstěný klobouk nebo Bilbův make-up, ale tak HFR je na začátku, oni se do příště naučí vyrábět lepší klobouky a méně nápadný make-up. Další na řadě je příběh. Upřímně proti němu moc nemám, protože tam ani moc nebyl. Sice mě moc nepotěšilo, jak pozměnily jak některé postavy zemřely, ale co mi opravdu vadilo, byl Laketown na začátku. Po roce jsem si nepamatovala, jak přesně skončil minulý díl a oni mě bez milosti hodily doprostřed chaosu a ať si na to nějak přijdu sama. Celý začátek vůbec nepatřil do třetího dílu ale na konec druhého. A nakonec to, co bylo zdrojem velké legrace z důvodu absolutní absurdity aneb Když už něco dělám, tak to alespoň udělám pořádně, ať se tomu dá věřit, ne? Nebudu vyjmenovávat všechno (ať už kvůli nedostatku místa nebo spoilerům), ale některé věci prostě stojí za zmínku: Bard střílící po Šmakovi - stále nechápu, proč Bain nepřišel o hlavu. Malý hobit zabíjející velké orky jednou ranou kamenem. Orkové umírající z toho, že je někdo řízne po brnění. Elfka používající k boji ruku, kterou měla totálně překroucenou (a upřímně - zlomenou). Elf stoupající po rozpadajícím se mostě (čekala jsem, kdy přijde double-jump). ... Ale nebylo všechno jenom špatné. Velice mě potěšila scéna v Dol Guldoru. Celkově to byl asi nejlepší z těch tří (nejsem si jistá, protože jedničku už si moc nepamatuju a dvojku ještě hůř, protože se v ní nic nedělo). Dala bych tomu 4*, kdyby ten boj byl víc věrohodný (když už je to hlavní část celého filmu).