Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (125)

plakát

Tři bratři (2014) 

Jako fakt, jo...? Tři bratři (nejspíš pedofilní) a jejich tři nevěsty (děti, mimochodem)?

plakát

Soukromý vesmír (2011) 

Nějak jsem nepochopila, proč ten film vzniknul. Rodina byla úplně obyčejná, začínala úplně stejně jako každá jiná. Působilo to tak, že Třeštíkovou pak přestalo bavit sledovat ji celou, tak si vybrala syna, který měl největší předpoklady k tomu, udělat něco "šokujícího" nebo prostě jen zajímavého. Nestalo se, no.

plakát

Láska na druhý pokus (2004) 

Nebýt tak strašně nesympatického páru v hlavní roli (hlavně Sam - Jennifer Love Hewitt), dala bych možná o hvězdu víc. Dobrý nápad (11 hodin, taxikář, "druhý pokus" na to, aby Ian napravil svůj vztah k Sam) mohl být klidně ještě víc rozpracován a "nenápadné" motivy s hodinami a taxíkem by zasloužily víc rozpracovat a získat větší prostor. Příběh se často plácal v až moc sladkých vodách, ze kterých se dostával těžko, vrchol byly ty songy, co Sam napsala... Moc se mi ale líbil konec, který trochu zmírnil moje mínění o tom, že je to vlastně jen další z řady hloupých romantických filmů.

plakát

Krásno (2014) 

Film byl překvapivě mnohem lepší, než jsem si myslela. Trochu mi vadilo docela viditelné rozdělení "na dvě půlky" - tu srandovnější a tu kriminálnější. Bezvadně se povedly hlavně scény v hotelu s Davidem Matáskem a taky ty se starým autem... Jasně, že to nebylo dotažené, některé postavy nebyly úplně dobře napsané, něco bylo příliš přehnané - třeba scény a i postavy dvou pohřebáků. I to ale pobavilo. I přes to, že Krásno je v podstatě krimi, v závěru dost drsné, mi to celý přišlo vlastně strašně vtipný. Snad Ondřej Sokol natočí ještě něco :)

plakát

Kluk na kole (2011) 

Obyčejný příběh obyčejného kluka, který se snaží "vynutit" si srdce svého otce. Nedivila jsem se otci, že s ním nechce mít nic společného, protože se jeho syn celý film choval jako totální spratek a idiot. Chudák Samantha...

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Woody zklamal... A to jsem se na tenhle film opravdu těšila. Jenže je to jen tuctový příběh o zbohatlické paničce, která je navíc dost často mimo a neví, co vlastně chce. Pokusy o flashbacky vysvětlující minulost taky moc nevyšly, i když to celé aspoň trochu obohacují. Možná by Woody mohl přestat cestovat z města do města a z kontinentu na kontinent, pomalu se usadit a dělat zase ty staré dobré ukecané komedie.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

První půlka seriálu by byla i za 5*. Krytona jsem si zamilovala, stejně jako kuře Vindaloo, které jsem objevila zas díky Listerovi. Některé hlášky jsou snad už lidové.

plakát

Sedmikrásky (1966) 

Překvapilo mě, že že mezi vesměs nudnými českými filmy se objevilo něco takového - tak absurdního, tak zkaženého a bizarního. Ale možná to někdy bylo absurdní až moc...

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Možná nejlepší Burton (po Karlíkovi). Škoda, že jsem to viděla v češtině, texty písniček nebyly vždycky úplně povedené.

plakát

Vincent (1982) 

I když je to první (nebo jeden z prvních) Burtonových filmů, patří určitě k těm nejlepším. Drží se svého stylu, tak, jak ho známe dodnes, se nám představil. Možná, že kdyby ve Vincentových stopách šel dál a nevydával se na výlety typu Benjamina Buttona, udělal by nejlíp.