Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Deníček (36)

The Dark Knight Rises

Ta chvíle, kdy se Batman potácí před Banem... Nolanova vize, excelentní záběr.

The Next Three Days

Ten film, jako Nebezpečná rychlost nebo Die Hard, které svižně fičí a nestárnou.

The Next Three Days (2010)

Werk Ohne Autor

Jestli nějaký film zaslouží vystavovat i se zpožděním na světlo světa a odhalovat jeho krásu, pak je to německý film Werk Ohne Autor, který je tím naléhavější a působivější, čím větší obraz a kvalitnější zvuková aparatura je mu dopřána.

Když jde o herecké výkony, na které se nezapomíná

Tak mezi mnoha dalšími určitě 

Dallas Buyers Club (2013)

Po pěti letech jsme si promítli doma a McConaugheyho hubený obraz s vyšperkovaným Jarredem Letem táhnou příběh jak lokomotivy.

Perfektní film, spíše zraje než stárne.

Když jde o herecké výkony, na které se nezapomíná

Top Animáky 2,5+

Top Animáky, které nestránou a užíváme si je s brzy už 3 letým maluchem, když musíme zůstat doma třeba kvůli nemoci. A zdá se, že zdraví i prospívají :)

 

Finding Nemo (2003)

Klasika, která nestárne, hrající si krásně se světlem a barvami, jasným příběhem, dokonale zapamatovatelnými postavami, od pelikána, přes racky a Darlu až k želvákovi Bourákovi. Bez chyby.

Auta (2006) a Auta 3 (2017)

Parádní animace, postavy, které se někam vyvíjí, spousta humoru pro všechny věkové kategorie s dalekým přesahem za obrazovky.

Lví král (1994) a Lví král (2019)

Původní příběh je nadčasový s hlubokou úctou k přírodě a ten druhý Lví král vizuálně fakt úžasný.

 

A potěšilo

Jak vycvičit draka (2010) - drak sympaťák :)

Zootropolis (2016) - lenochodi top

Kung Fu Panda (2008) - těch nápadů na jednom místě a kvanta humoru

 

A samozřejmě jakékoliv české večerníčky :) a Bořek :)

Top Animáky 2,5+

How to Watch Irishman

Nejdříve se to zdálo jako dobrý vtip. Ale na jeden zátah, i přesto jak skvělý Scorsese to zase je, je to vážně nekoukatelné...:) Takže fakt dobrá pomůcka.

How to Watch Irishman

Zodiac zraje jak víno

Po letech jsem si pustil Zodiaca od Davida Finchera. Director´s Cut má více než dvě a půl hodiny. I po letech mi vůbec nedělají dobře násilné scény, i přesto, že jich tam je minimum. Mark Ruffalo i Gylenhaal lehce přehrávají, ale jak se přehoupne děj a bezmoc se obrátí v cílené hledání a zúžování počtu podezřelých, promění se film v tichý strašidelný horor a Fincher se nezapře jako mistr budování napětí. Mimochodem skvělý soundtrack.

Zlaté časy bez nesoudného množství CGI a digi nepořádku

Terminator 2: Judgment Day (1991)

 

Asi jeden z důvodů, proč mi řada blockbusterů leze krkem. Jednoduše nejsou tak uvěřitelné, protože zelené plátno není kanál, silnice, ani opravdové vizuální efekty.

 

I absence digi dělá z T2 tím, čím je.

Good Mood Film

I Origins (2014)

15.9.2019

Asi už po páté dnes, na dovči, zrelaxovaný, po filmu v dobré náladě ještě víc, pořád mě baví, je chytře napsaný. Symboly a odkazy se prolínají napříč, dějová linka drží, je inteligentní, hudba je skvělá, mozek jede, přemýšlí, o filmu, o sobě, o věcech, o lidech, drží si tempo. Vínko k tomu taky dobře ladí. Film si s pointou zavtipkuje i v závěrečných titulcích a nechá v klidu usnout a snít. Můžu vřele doporučit prakticky každému.

Nestárnoucí klasika

Životy tých druhých (2006)

 

Po letech jsem si připomněl i kvůli osvěžování němčiny, i kvůli dobré vzpomínce. Od tehdejšího promítání leckde kinematografie přitvrdila nebo odňala lehkou naivitu, co se mrazivosti představy napíchnutého bytu týče, určitě podařená sonda.

Top Movie Songs vol. 2 - Magnolia - Wise Up - Aimee Mann

Aimee Mann zesílí touhle písničkou amplitudu deprese na maximum, a nastartuje katarzi příběhu. Film i písnička pro mě dnes už kultovní a top.

 

Live version

Top Performances vol. 2 - Benedict Cumberbatch - The Hobbit - Smaug

Komentáře netřeba :)

Top Trailers vol. 18 - Slender Man - Trailer, který šíří neklid

Luxusní trailer po čase. Další vydařený Kruh, Celu nebo něco v tom smyslu, vítám všemi deseti.

Top Performances vol.1 - Andy Serkis - War for the Planet of the Apes

Serkis si zaslouží v herecké síni slávy svoje místo už dlouho. Bohužel jej nejde vidět celého, protože část výsledku jeho práce je na počítačích a graficích. No, Pánovi prstenů, Planetě opic a King Kongovi vládne s přehledem.

Top Movie Songs vol. 1

Hidden Figures byly nejspíš na objednávku americké vlády podporovat vzdělávání, soudržnost a pozvbuzovat národ. Přes patos jsem se přenesl za deset minut a královsky se bavil. Hudebně je to film hodně povedený.

Top Trailers vol. 17

i focus on the pain only thing that´s real ... my empire of dirt

Vánoční retrospektiva

12 opic: Stále bez chyby. Inception: Dokonalé. Atlas mraků: Spousta příjemných dojmů opět, i díky té hudby.

Očekávání od Star Treku

Moc se mi líbí stylizace plakátů na nový Star trek, trailery a ta snaha ukázat, že původně dost pomalé filmy můžou fičet jako Rychle a zběsile. Samozřejmě ale očekávám úplně jinou, nenáročnou jízdu, ze které se po šestém pokračování stane luxusní standard s provázanými vesmíry. Jestli tuhle vizi mají u Paramountu, tak doufám, že to nevzdají jako Sony u Spidermana pokaždé, když se něco nepovede. Vydržet :-)

Top Trailers vol. 16

"He´s still only human..."