Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Jednoznačně můj nejoblíbenější kousek pro který mám velkou slabost. Skvělé herecké představení Russella Crowa. K tomu špičkový soundtrack od Hanse Zimmera a Lisy Gerrard. Krásnej příběh, a že někdo kritizuje historické nesrovnalosti např. že v té době neexistovalo španělsko tudíž "jak mohl mít přezdívku Španěl". Upřímně je mi to fuk, protože tohle je tak překrásný film se vším co k tomu patří. " Jsem Maximus Decimus Meridius velitel severní armády, generál legie felix a věrný služebník pravého císaře Marca Aurelia. Zavraždily jste mi syna a zavraždily jste mojí ženu, ale já se pomstím teď nebo v příštím životě! " Tuhle větu miluju. Krásnější filmovou pomstu jsem si vážně nemohl přát. Jeden z mých největších filmových zážitků. Není mnoho filmů u kterých by mi ukápla slza, ale právě Gladiátor s úžasným koncem to dokázal... Bravo! 100%

Titanic

Titanic (1997)

Hned po Gladiatorovi můj druhý nejoblíbenější film. Viděl jsem Titanic tak 50x, a pokaždé mě dokáže maximálně dojmout, vtáhnout na palubu, a prožít si cestu se všemi pasažéry až do konce. Jak film začne, tak se do něj pokaždé naplno ponořím a běda tomu kdo mě bude rušit :) Cameron je bůh! Vytvořit něco tak fantastického se podaří málokomu, právě sem patří 6*. V Titanicu jsem porpvé objevil DiCapria a Kate Winslet a hned se zařadili mezi moje oblíbence. Nad tak nízkím hodnocením mi zůstává rozum stát, nechápu jak může někdo udělit méňe než 3*. Ústřední píseň k filmu od Celine Dion je prostě boží, stejně tak jako celý soundtrack. Vidět film v kině musí být neuvěřitelný zážitek, já ho bohužel nezažil. Nedávno jsem si pokládal otázku, na jaký film se nejvíce těšit v roce 2012? Někde jsem si přečetl že se ke stoletému výročí chystá návrat Titanicu do kin, a ještě k tomu ve 3D. Měl jsem obrovskou radost. Už vím na který film se těšit v příštím roce nejvíce, a žádný jiný moje natěšení nemůže překonat. Titanic je jeden z mála filmů který mě emotivně uplně uzemnil. Zkrátka totální Masterpiece! 13.4 2012 viděl poprvé v kině a ve 3D, zážitek je ještě hlubší než samotný Titanic na dně oceánu. Jak řekl Caledon Hockley "Vítky mužete mít k čemu koliv ale né k Titanicu". Cameron je král světáá ooúúúú...

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Nejlepší český film všech dob! Po první projekci pelíšků " to mi bylo asi 14 let " ze mě vypadlo - "proboha co je to za blbost?" Až postupem času po opakovaném zhlédnutí jsem si tento film naprosto zamiloval. Poté co byli natočeny nezapomenutelné komedie ze 70 a 80 let, bych se vsadil že už nikdy nebude natočen film který by je překonal, a podívejme se... V tomto filmu je tolik výborných hlášek a situací, jako např. scéna " skleničky " nebo " Maršál Malinovsky ". Pelíšky prostě miluju a často sáhnu právě pro ně, pokud si chci pustit nějakou oddechovku. Navíc si je vždy doma pouštíme k pobavení na Štědrý Den. Herci (Kodet, Dušek, Stašová, Holubová a samozřejmě Donutil) jsou tu prostě vynikající. Natočit tak vtipný film z doby na přelomu 70 let, tleskám!

Rivalové

Rivalové (2013)

Rozdílné povahy, rozdílné chování, rozdílné životy, rozdílné stáje, Stejná vášeň! Takto má vypadat adrenalin přenesený na plátno, a dynamika s jakou film pumpuje divákovi do žil je obdivuhodná. Velká Cena Japonska je pak ukázkou dokonalého režisérského umění, a citu pro napětí. Kombinace Rona Howarda, Hanse Zimmera, a jednoho legendárního příběhu, nemohla dopadnout jinak než dokonalým snímkem. Jako bonusový tuning je pak samotný herecký výkon Daniela Brühla v kůži Nikiho Laudy. Oba dva hrdinové mají stejný prostor, a fandit jen jednomu se prostě nedá, oba jsou skvělí. Film nabízí tolik silných scén a momentů, že je ani nedokážu spočítat. Ale ta nej pro mě je.. "Teď jdi domů za ženou, a zeptej se jí jak vypadáš ty hazjle". Nebo třeba závěrečná řeč Nikiho, přiznám se, to jsem vždycky uplně naměko. A ty závodní záběry....bože! Audio stránka filmu? Ta je přímo brilantní!! A to nemyslím jen hudbu, ale vsechny ty zvuky pneumatik, převodovky a brzd. Něco tak luxusního po všech stránkách jsem vážně už dlouho neviděl, budu asi muset přehodnotit svojí top 10. Už je to týden co jsem tenhle film viděl poprvé, a od té doby jsem ho viděl ješte 3x. A musel jsem si ho nahrát do mp3, a nyní ho poslouchám v práci pořád dokola, takový vliv na mě tenhle snímek o dvou Rivalech, kteří si jdou stále po krku má. This is the true Masterpiece!

Avatar

Avatar (2009)

Zažily jste někdy orgasmus v kině? Já jo! Můj největší zážitek z kina a zároveň film který se okamžitě dostal do mé TOP! Před tím než jsem film viděl, tak musím říct že mě minulo vše co se kolem Avatara točilo a tudíž jsem absolutně nevěděl do čeho jdu. Možná snad až na trailer kterej byl k vidění mnohem dříve než film přišel do kin. A tak zasednu do kinosálu, nasadím poprvé 3D brýle a čekám co mi Cameron naservíruje. Od prvních minut mě film naprosto vtáhnul na Pandoru a cítil jsem se jako jeden z kmene Navi. Takto mě žádný film ještě nikdy nepohltil. K tomu fascinující vizuální fauna a flora Pandory s perfektním soundtrackem. Někdo píše že Avatar má primitivní příběh, já si to nemyslím, právě naopak, na 150 min bych řekl že je velmi dobře vymyšlený. Film v hodnocení bohužel doplácí na to že je až příliš výstřední, někteří nemohou rozdýchat fakt, že se tolik líbil a byl úspěšný. A to už ani nemluvím o léčení si komplexů. Ještě jednou neskutečný zážitek na který nikdy nezapomenu!

Čistá duše

Čistá duše (2001)

Vůbec nevím co mám teď napsat snad jen, bylo pro mě veliké překvapení že Russell Crowe nedostal za svou roli oscara. Tenhle film je čistá rána skrz duši přímo do srdce.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Úúúplně nejvíc nejlepší film! Toto mistrovské dílo se bude v historii kinematografie jen stěží překonávat, kdybych ho měl popsat jedním slovem...Tak řeknu "SRDCE", chytí za srdce a zahřeje na duši. Forrest Gump je srdce všech doposud natočených filmů. Oscar za tuto roli Hanksovi plným právem patří. Ani nevím kolikrát jsem ho už viděl, ale jedno vím jistě, že se na něj znovu velmi rád podívám. Český dabing v tomto filmu nemá chybu!

Vzpomínky na lásku

Vzpomínky na lásku (2004)

Nikdy bych nevěřil že... už jsem viděl tolik filmů, ale to co jsem zažíval při sledovaní tohoto snímku se mi ještě nikdy nestalo. Už při úvodní scéně s Coca Colou mi bylo jasné že tohle nebude jen tak nějaký film. A ten závěr...... ;-( Každá scéna, to je jako se poprvé zamilovat. Tenhle citový nášup musí zasáhnout i ty největší drsňáky. Nestydím se napsat, že při sledovaní hrdě padlo v bitvě několik balíčků kapesníčků. Kdybych si udělal žebříček filmů (v počtu uroněných slz na jeden film) , tak tenhle by si s přehledem podržel medailove umístění. PS - Už tuhle filmovou krásu nechci vidět znovu, protože nevím jestli bych tu emotivní nálož ješte vydržel. Vybroušený Diamant!

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Pirátská tématika kolem mě proplouvá velkým obloukem. Nikdy bych nevěřil že někdo natočí film o pirátech do kterého se zamiluju. Gore Verbinski si mě nejprve omotal svým Kruhem, pak mi střelil jednu kulku do mozku a vrazil šavli do srdce v podobě Pirátů z Karibiku. Další díly (ač mají svou kvalitu, především dvojka je pořád hodně dobrá) považuji spíše za marketingový tah jak vytřást z truhly co nejvíc zlaťáků. Takže jednička nemá konkurenci! Ačkoliv je Johny Depp spojován s mnoha rolemi, tak postava Jacka Sparrowa se fanouškům zapíše do paměti pravděpodobně ze všech nejvíce. Ani já nejsem vyjímkou, Depp se své role zhostil opravdu bravůrně. Když k Johnnymu přidáme Geoffreyho Rushe, Orlanda Blooma a nádhernou Keiru Knightley, tak kvalita filmu vylétne vzhůru. Neméně pěkný je také soundtrack. Příběh je sice jednoduchý, ale za to velmi kvalitně a krásně režírovaný. Film má přesně to co se divákovy musí líbit, dynamický děj během kterého nemáte příležitost se nudit, výborně natočené akční scény, vtipné momenty i hlášky. Já osobně mám nejradši scénu, kdy se za svitu měsíce promění posádka kapitána Barbosy.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

DiCaprio nikdy nezklame, no a Scorcese jen opravdu zřídka. Další jeho dokonalé dílo! Ten už jich má na svém kontě tolik, že by je mohl prodávat těm režisérum, kteří točí jednu sračku za druhou. Sledujete film o kterém víte že je stejně jako postavy špinavý a zkažený penězi. A vůbec vám to nevadí, a naopak si při tom říkáte ''Kurva, taky bych chtěl!''. Nejlepší scéna kdy Margot Robbie ukazuje jak potrestá taťku :-)