Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Zajímavosti k filmům (8)

Zatoulané dělo

Zatoulané dělo (1958)

Píseň provázející film je skladba „Dobrý den“, kterou nazpíval Armádní umělecký soubor Víta Nejedlého.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Výjezd z jeskyně na začátku filmu se točil na zamrzlém rybníku v Jindřichově Hradci, následné scény v obrovských ledových krách zase na přehradě Souš v severních Čechách, kde pyrotechnici rozbili po vypuštění led výbušninami. Exteriéry filmu byly dále natáčeny v meandrech řeky Moravy u Bzence v přírodní rezervaci Osypané břehy.

Comeback

Comeback (2008) (seriál)

V epizodě "Zdravý a nemocný" se v čase 00:21:03, kdy Marcela (Dana Batulková) pokládá telefon a z ucha jí jde kouř, mihne u jejího levého boku část hlavy osoby, která se skrývá za ní.

Jeskyně

Jeskyně (2005)

Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů.

Jeskyně

Jeskyně (2005)

V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety.

Lidice

Lidice (2011)

Jména na plakátech se seznamy popravených jsou skutečná. Na prvním archu, který je ve filmu vylepen, jsou na prvních třech místech občané Chropyně, kteří byli popraveni ve Vídni. Cyril Rozsypal, Filomena Rozsypalová a jejich dcera Marie Sochorová pomáhali svému příbuznému, parašutistovi Vojtěchu Lukaštíkovi, z výsadkové skupiny Intransitive. Marii Sochorové bylo 31 let a zanechala po sobě dvě děti.

Reklama