Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (25)

Eastsiders

Eastsiders (2012) (seriál)

V roce 2017 tvůrci seriálu spustili novou crowfundingovou kampaň, díky které se jim podařilo vybrat více než 82 tisíc amerických dolarů od 829 přispěvatelů. Za tyto peníze poté dokončili třetí sérii seriálu o šesti dílech.

Eastsiders

Eastsiders (2012) (seriál)

Natáčení 3. série probíhalo formou road tripu přes Spojené státy. Tvůrci vyrazili z New Yorku a cestou do Los Angeles natáčeli ve státech New Jersey, Pensylvánie, Ohio, Indiana, Illinois, Minnesota, Wisconsin, Iowa, Jižní Dakota, Wyoming, Montana, Idaho, Oregon, Nevada a pak v samotné Kalifornii.

Eastsiders

Eastsiders (2012) (seriál)

První dva díly seriálu tvůrci zveřejnili na YouTube, následující episody včetně celé druhé série pak financovali pomocí crowdfundingu. Tvorba seriálu byla financována přes crowdfundingový portál Kicstarter. Původní cíl 15 000$ se podařilo překonat a tvůrci během měsíce vybrali více než 25 000$ pro první sérii. V dubnu roku 2014 tvůrci spustili novou kampaň a získali přes 150 000$, za které natočili druhou sérii.

Skyfall

Skyfall (2012)

Daniel Craig (James Bond) v rozhovoru pro časopis Esquire UK prozradil, jak se Sam Mendes dostal k natáčení filmu: "Je to hodně showbyznysová historka. Byl jsem v domě Hugha Jackmana v New Yorku. Byl tam večírek - tenkrát jsme spolu hráli v jedné divadelní hře - a Sam tam byl taky. Měl jsem v sobě několik drinků a zeptal jsem se ho: ‘Líbilo by se ti režírovat Bonda?‘ A on se na mě tak podíval a řekl: ‘Jo!‘ A od té doby už se to nabalovalo."

Newsroom

Newsroom (2012) (seriál)

Zkratka fiktivní televizní stanice ACN znamená "Atlantic Cable News".

Newsroom

Newsroom (2012) (seriál)

Televizní stanice ACN, kde se odehrává děj seriálu, je fiktivní, ale události pokryté ve zpravodajství, jak je výbuch ropné plošiny BP, zabití Usámy bin Ládina, postřelení americké kongresmanky Gabrielle Giffords apod., jsou skutečné.

Skyfall

Skyfall (2012)

Poprvé od filmu Zítřek nikdy neumírá (1997) neskládal k bondovce hudbu David Arnold. Na přání režiséra Sama Mendese ho nahradil Thomas Newman. Vznikly spekulace, že Arnold se skládání hudby vzdal z důvodu velkého vytížení při práci na Letních olympijských hrách 2012. Skladatel ale později vše uvedl na pravou míru vyjádřením, že by byl ochoten i schopen složit hudbu i k tomuto snímku, nicméně Mendes chtěl spolupracovat se svým dvorním skladatelem, což respektoval. Arnold poté prohlásil: "Těším se na to, až se na Skyfall budu dívat jako fanoušek. Poprvé po čtrnácti letech! Stále se společností Eon spolupracuji na materiálu k 50. výročí." Dále dodal: "Vždy jsem říkal, že na bondovkách budu pracovat, dokud o to bude zájem. Pokud mě požádají, abych dělal na té další, udělám to."

Skyfall

Skyfall (2012)

Pro potřeby natáčení byla v britských Pinewood Studios postavena replika jedné ze stanic londýnského metra.

Skyfall

Skyfall (2012)

Daniel Craig (James Bond) během natáčení oslavil své 44. narozeniny. Kolegové mu k této příležitosti přímo na place připravili sedmipatrový dort složený z menších dortíků.

Glee

Glee (2009) (seriál)

V patnácté epizodě druhé série nazvané "Sexy" je ve scéně, kdy Holly Holiday (Gwyneth Paltrow) dělá manželskou poradkyni Emmě (Jayma Mays) a Carlovi (John Stamos), na tabuli na stěně devětkrát opsáno "I will not laugh during sex education class.", tzn. "Nebudu se smát během hodiny sexuální výchovy."

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

V jedné části filmu se Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) a Hermiona (Emma Watson) pomocí mnoholičného lektvaru změní v pracovníky Ministerstva kouzel. Herci, kteří tyto pracovníky ztvárnili, museli předtím sledovat videa s Danielem, Rupertem a Emmou, aby znali jejich gesta a pohyby a mohli je tak přesvědčivě zahrát.

Transformers 3

Transformers 3 (2011)

Natáčení bylo 2. září 2010 krátce přerušeno kvůli vážnému zranění komparsistky Gabriely Cedillo, kterou zasáhl ocelový tažný kabel během natáčení ve městě Hammon v Indianě. Nehoda si vyžádala operaci mozku. Následky jejího zranění jsou trvalé ochrnutí levé části těla, slepota na levé oko a výpadky paměti. Představitelé studia Paramount Pictures se s její rodinou dohodli na odškodném ve výši 18,5 milionů amerických dolarů.

Transformers 3

Transformers 3 (2011)

Ve chvíli, kdy studio Paramount ohlásilo premiéru filmu na 1. červenec 2011, ozval se mu nepotěšený Michael Bay. Později to komentoval: "Říkal jsem, že si od Transformers beru roční pauzu. V Paramountu udělali chybu při určování data. Ptali se mě po telefonu a já souhlasil s 1. červencem... ale 2012, ne 2011!" Původně to rozhodně odmítal, protože "můj mozek si potřebuje od bojujících robotů odpočinout," nakonec ale snímek přesto v dřívejším termínu natočil.

Dracula

Dracula (1992)

Kromě modrých plamenných kruhů u Drákulova (Gary Oldman) hradu nebyl ve filmu použit jediný počítačový trik. Namísto CGI se využívaly například zmenšeniny, malby na sklo, pohybující se kulisy nebo pouštění záběrů pozpátku.

Glee

Glee (2009) (seriál)

V osmnácté epizodě druhé série s názvem "Born This Way" se blonďatá krasavice Quinn (Dianna Agron) snaží přesvědčit podsaditou brýlatou Lauren (Ashley Fink), aby nekandidovala na královnu plesu a řekne jí: "Až se budou všichni smát, jak ti rvou na hlavu korunku, někdo ti zezadu vylije na hlavu prasečí krev nebo něco podobného a budeš ještě větší vyděděnec, než teď." Přesně to se stalo postavě Carrie ve stejnojmené knize od Stephena Kinga, kterou jsme mohli vidět i ve filmové podobě pod názvem Carrie (1976).

Czech Made Man

Czech Made Man (2011)

Natáčení některých scén probíhalo přímo v Šanghaji.

Czech Made Man

Czech Made Man (2011)

Podle slov režiséra Tomáše Řehořka probíhalo natáčení v 56 různých prostředích.

Reklama