Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Creator & developed: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon .. WHAT THE F..amily!? Dokonalý animovaný NÁŘEZ!!! Většinou ultimátní zábava, někdy sice zakulhá, ale téměř vždy pobaví, pohladí po duši a každý si to zkrátka užije. Neuvěřitelně originální a vypointované příběhy plus výtečná postava otce/flákače/pivaře Homera - to je punc geniality. Reakce na současnou situaci a problémy společnosti už od roku 1989 a narážky na všechno a všechny. KDO NEZNÁ TENTO LEGENDÁRNÍ ANIMOVANÝ SERIÁL, NEŽIJE NA NAŠÍ PLANETĚ !!.. 100%.

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Creator: Larry Gelbart, Burt Metcalfe, Gene Reynolds, Stanford Tischler, Alan Alda and many more .. Nejlepší hraný seriál! Tento fakt potvrzuje mimo jiné to, že ač seriál běží po sobě prakticky nepřetržitě už několik let, stále se na něj rád dívám, ba co víc královsky se u něj bavím. Protiválečné narážky posazené do neveselého lékařského prostředí, kde se tvrdá chirurgická práce střídá s čekáním na další várku a tudíž obrovskou nudou. A právě tahle prázdnota dává široký prostor k nespočetnému množství vtipů, konfrontací, škodolibostí a dokonalých dialogů. Dnes už nezaměnitelné herecké obsazení je jen třešničkou na dortu. Celý seriál se dá více méně rozlišit na dvě poloviny, rozdělené právě pozměněným hereckým obsazením, byť jeho jádro zůstává. Neodvážím se říct, že je jedno lepší než druhé, každé má své kouzlo a dává seriálu určitý nezaměnitelný punc. Díky poctivé práci celého štábu vzniknul seriál, s nezaměnitelným kouzlem a humorem, který je stále více než aktuální a bavit bude ještě mnohé generace. Perla seriálové tvorby přetékající dokonalou ironií. 100%.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Creator: Vince Gilligan .. I'm the bad guY. _ Jako oBvykle, když jsem musel trávit nemoc doma, jsem se vRhnul na jeden seriál, který jsem z různých důvodů nezachytil od začátku, ale průběžně na něj slýchal zdařilé reFerence či doporučení přátel, až jsem se do něj v dané příležitosti Pustil. V minulosti jsem takhle během dvou týdnů dal dvě sezóny LOST nebo jindy necelých 5 sezón HIMYM - nyní padla volba na Breaking Bad, kdy jsem do pouhých 11 dnů vecpal součaSné téměř čtyři sezóny. ___ A výborných 44 epizod! Nebudu nijak rozebírat rOzdíly mezi sériemi, protože mi jejich kvalita přijde stále konziStentní, výběr i vývoj postav zajímavý a přijatelný, jejich obsah veskrze důležitý, zábavný i napínavý. Ano, JEsse Pinkman je sice několikrát na okamžitou kulku do Hlavy i od nejbližšího, začátek 4 série byl až nepříjemně pozvolný, ovšem to jsou jen drobky, které (a to spíše ve větším) potkávají každý seriál. Zde jsou po takové době šKody na kvalitě stále miNimální. Yo.

Dexter

Dexter (2006)

Knižní předloha: Jeff Lindsay, scénář & developer: James Manos Jr. .. Anděl společensky neakceptovatelné spravedlnosti má jméno DEXTER MORGAN. Tichý, uzavřený, emocionálně prázdný jak málokterý člověk. Zpočátku jsem měl problém do seriálu proniknout, představitel hlavní role Michael C. Hall mi nebyl natolik sympatický, jenže geniálně napsaný charakter se postupně odkrýval a díky dokonalé černým a ironickým hláškám v podobě jeho tichých monologů mě po několika epizodách plně dostal do jeho světa. Světa prosáklého krví skrz naskrz. Ještě více se mi však líbila postava jeho sestry Deb, jejíž úsek životní cesty byl až neuvěřitelně dobře napsán a poutavý od počátku. Samozřejmě hodně pomáhalo i herecké podání Jennifer Carpenter. Dexter si Vás chtě nechtě prostě získá do své moci. Omotá si Vás transparentní fólii kolem prstu a těm co zlobí poskytne na hraní i svoji neposednou vrtačku... ___ Za druhou sérii beru jednu hvězdičku dolů (důvody podrobně v diskuzi). ___ O třetí.. škoda mluvit :-/ (důvody již jen zřídka, taktéž v diskuzi) _ 75%.

Everwood

Everwood (2002)

Scénář: Greg Berlanti & team .. Tak tohle je (po dlooouhé době) skvělý americký rodinný seriál. Dobrý scénář, skvělí herci, vtip, city, hlášky, krásné maloměsto a jeho okolí ... Jednoznačně doporučuji! Jednoznačně je nejlepší a nejzábavnější první řada, další dvě už spíše pokulhávají za původní a potvrzují obvyklý trend postupného poklesu kvality..

24 hodin

24 hodin (2001)

Creator: Joel Surnow, Robert Cochran .. Rozporuplné a zbytečně poškozené lživou reklamou! Taková Elisha Cuthbert v druhé sérii byla zcela zbytečná a její linie jednoduše trapná. Některé zvraty působí dost nevěrohodně a nadlidsky. Jedno klišé na každý stodvacátý krok či deset kilometru jízdy autem/vrtulníkem Naproti tomu stojí poměrně propracované scénáře, poutavě zvolená originální forma, výborně budované napětí, vážné hrozby a hrdinský boj protiteroristické jednotky v jejímž čele stojí neohrožený Jack Bauer. .. Nebudu nic zapírat, dobrodružství tohoto agenta mne skutečně chytla a nedovolila vynechat byť jen jedinou hodinu z náročného dne, který jsem s ním prožil už třikrát. Čtyř hvězdičkové hodnocení hovoří určitě za své. Rád bych jen dodal, že není zcela čisté v tom kladném slova smyslu, i přes několik aspektů které mi hodně vadily. 85%.

Haló, haló!

Haló, haló! (1982)

Creator: David Croft, Jeremy Lloyd, Paul Adam .. Dobře mě poslouchejte: "Tohle je nejlepší sitcom všech dob":-)) A nebudu to víckrát opakovat. Těm co ho neznají doporučuji otravovat ČT o co nejdřívější (nejednu) reprízu.. Frantíci a druhá světová válka rulez. Přisedněte do kavárny René - nebudete litovat..

Přátelé

Přátelé (1994)

Creator: Marta Kauffman, David Crane .. Výborný americký sitcom. Tahle parta to neměla ze začátku vůbec snadné, protože obdobných projektů chrlí americké televize ve velkém, ale zde se stalo něco málo vídaného. Celá herecká parta přátel spolu vydrželo nad poměry dlouho, ikdyž ke konci byla slepována hlavně obří gáží. Vlažnější rozjezd byl pak vystřídán skutečnou jízdou, byť se neobešla bez určitých trapností a zaškobrtnutí. Záměrně se vyhnu jakémukoli označení nej jelikož tak moc mi ten seriál k srdci nepřirostl. Přesto skvělá zábava, jejímž králem byl jednoznačně hloupoučký Joey. Jak já mu přál ten vztah s Rachel.. 85%.

Ally McBealová

Ally McBealová (1997)

Creator: David E. Kelley .. Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Právnická kancelář plná prapodivných osobností, majících své všední i nevšední problémy. Fishistický šéf agentury a spousta jeho neobyčejně divných zaměstnanců, řeší banální i zcela bizardní problémy. Celkově skvělému obsazení vévodí nevyrovnaná Calista Flockhart, úžasně bláznivý Peter MacNicol a lahůdkově sadistická Lucy Liu, která je mojí hereckou oblíbenkyní právě od tohoto seriálu. Příjemným zpestřením jsou i časté vizuální hrátky s obrazem a časté rozhovory na společných toaletách. Seriál, opravdu nejen pro ženy, si drží dlouho skvělou a silně zábavnou úroveň, ale nakonec jde kvalita přeci jen dolů. 90%.