Reklama

Reklama

Everwood

(seriál)
Drama / Rodinný
USA, (2002–2006), 64 h 1 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Greg Berlanti

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Treat Williams, Gregory Smith, Emily VanCamp, Vivien Cardone, Chris Pratt, Tom Amandes, John Beasley, Sarah Drew, Jan Broberg, Sarah Lancaster, Marcia Cross (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Obsahy(1)

Nejenom ve velkoměstě žijí lidé. A všude je třeba zázraků medicíny... Everwood. Městečko v americkém Coloradu, půvabné místo, stulené v klínu Skalistých hor. Domov jedné z prvních oper v zemi, nejstarších zlatých dolů, třetí největší soutěže ve vaření s chilli – a od jisté doby i světoznámého neurochirurga a jeho dvou dětí. Neboť doktor Brown, velký a slavný doktor Brown, v jehož ordinaci si podávali dveře nejslavnější a nejvlivnější lidé státu, se po tragické smrti své ženy zcela nečekaně – a pro všechny zcela nevysvětlitelně – rozhodl opustit svou zavedenou newyorskou praxi a přestěhovat se na tenhle – sice krásný, ale přece jenom – konec světa. Marně si obyvatelé městečka lámou hlavu, co mezi ně onu světovou kapacitu přivedlo. Důvody tátova rozhodnutí neznají ostatně ani jeho nejbližší: dospívající Ephram a malá Delia. Je jim jasné jen jedno: od nynějška musí zapomenout na celý svůj dosavadní život a musí se pokusit přijmout za svůj domov Everwood… (Česká televize)

(více)

Recenze (136)

Myrddin89 

všechny recenze uživatele

Prostě nejlepší seriál! Nemůžu si pomoct, ale vždycky mi to bude připomínat určité osobní věci, a navždy ho budu mít spojený s oněmi nedělními večery, kdy jsem Everwood viděl poprvé. Jsem rád, že jsem se k němu posléze vrátil a dokoukal i čtvrtou sérii. A jakkoliv později kolísala kvalita seriálu, pro mě to vždycky bude srdcovka. Jinak se můj názor shoduje s uživatelem freddy, a jsem rád, že Mbali to vidí podobně ;) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Greg Berlanti & team .. Tak tohle je (po dlooouhé době) skvělý americký rodinný seriál. Dobrý scénář, skvělí herci, vtip, city, hlášky, krásné maloměsto a jeho okolí ... Jednoznačně doporučuji! Jednoznačně je nejlepší a nejzábavnější první řada, další dvě už spíše pokulhávají za původní a potvrzují obvyklý trend postupného poklesu kvality.. ()

Reklama

ad-k 

všechny recenze uživatele

Americké maloměsto v krásných kotlinách a podhůřích. Na podobná prostředí já mám upřímně slabost. A nezastírám jí. Seriál Everwood je však na můj vkus až příliš normální, příliš rodinný, tu a tam i příliš sentimentální a uměle nastavovaný. V zásadě se mi ta koncepce poměrně líbí. I když jde v podstatě v každých dílech o totéž, je to vcelku příjemně koukatelné a na nervózní nedělní podvečery, když je tedy nálada, se to snad i hodí. Ve vztahu Ephrama a Amy ten cit i docela věřím - a to je co říct. Ale přeci jenom: stále je to všechno málo. Zvlášť na více sérií. 60% ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Milý, i keď pre mňa nevýrazný (nie len) rodinný seriál, ktorý som zvykol počas strednej pozerávať. Občas som sa ako puberťák nemal problém identifikovať s tým, čo najmä "náš mladý" Ephram práve prežíval. Ale inak, seriál a ani mestečko Everwood nemajú (pre mňa potrebnú) hĺbku...také Ženy z rodu Gilmorovcov (2000) a ich mestečko Stars Hollow toho dali isto nie len môjmu seriálovému svetu viac.... ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Jak tady bylo zmíněno, poslední série jsou poněkud melodramatické, ale musím přiznat, že většina postav mi postupem času přirostla k srdci, a protože herecké výkony byly opravdu výborné a charaktery některých postav se postupně vyvíjely, těšil jsem se na další a další díly. Nebylo to o nicotných problémech zazobaných dětí z amerického velkoměsta (také to nebyl teenegerský seriál), jako několik jiných amerických seriálů, ale o malém venkovském městečku se specifickými problémy a rozmanitými lidmi, které mi jsou mnohem bližší. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (17)

  • John Beasley (Irv Harper) je i vypravěčem. (Huntelaar)
  • Na popud internetových diskuzí fanoušků, které během prvních dvou serií zaujala možnost romantického vztahu mezi Andym a Ninou, si Nina v dile "Sacrifice" (3. série) uvědomí, že miluje Andyho. (Huntelaar)
  • Amino prostřední jméno je Nicole. (Huntelaar)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama