Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbení herci (9)

Jan Werich

Člověk kypící filosofickou srandou. Jak moc vážně lze brát život se dozvídáme takřka z každého jeho díla, vystoupení, projevu a role.

"Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl." (Jan Werrich)

 

YOUTUBE - Werich na jevišti 

Rudolf Hrušínský

Muž s koženým obličejem, přesto velkým srdcem. Dokázal hrát s kameným výrazem a přitom podněcovat emoce. Na charakterech jeho nejlepších postav pozoruji cosi filosofického a hlubokého. Jako by říkal, že život je těžký, ale je škoda ho neprožít.

 

YOUTUBE - Celý film Spalovač mrtvol 

Vladimír Menšík

Srandista každým coulem. Skvělý vypravěč, náramný bavič, excelentní herec. Jak lidsky zajímavě ztvárnit obyčejné postavy (jako třeba táta od rodiny), by se mohli učit všichni herci právě od tohoto velikána.

 

„V humoru se blbost nedá schovat. Zatímco vážně řečená blbost může vypadat dokonce jako důvod k zamyšlení.“ (Vladimír Menšík) 

 

YOUTUBE - Celý film Bohouš 

Jiří Sovák

Veliká autorita stříbrného plátna. Člověk s osobitým humorem a rázným vystupováním. Kamarád V. Menšíka, se kterým natočil například vynikající záležitost s jedním hladovým bernardýnem, který si však nepotrpí na chléb.

 

"Na smrti mi nejvíc vadí, že je to nafurt." (Jiří Sovák)

 

YOUTUBE - Sovák a husí prejt