Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Inženýrská odysea

Inženýrská odysea (1979)

Jasných 5 hvězdiček avšak pouze pro dospělé. Nehodnotím podružnosti jako kvalita. Podle mě je to spolu s Okresem na severu jeden z nejlepších dokumentů té doby. Ke všemu z dnešního hlediska silně usvědčují komunisty ze všeho. Opravdu rád jsem se na seriál nedávno díval. Je zábavné, jak se tady pořád někdo snaží dělat například z Dietla a dalších (Werich) nějaké odbojáře. Těmi nikdy nebyli a naopak svými díly tento režim pomáhali budovat a barvit na růžovo.

Okres na severu

Okres na severu (1981)

Pro mne jasných 5*. Spolu s Inženýrskou odyseou nejvěrnější dokument a obžaloba socialismu v ČSSR. Můžeme do úmoru rekonstruovat tehdejší dobu a točit další a další seriály, které staré komunistické časy mají pravdivě podat, ale to se nemůže podařit. Atmosféru té doby s reálnými kulisami může zaznamenat jenom tejdejší kamera a tehdejší prominentní herci s prominentním scénáristou a režisérem.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Tomu říkám satira. Žádné laciné a vulgární nasazování červeného nosu (kterýmkoliv)politikům. Toto je chytrá a vtipná druhoplánová parodie, která se od skutečnosti asi moc neliší. Je zajímavé, že když jsem seriál viděl před deseti lety a dnes, vtipy pořád fungují.

Šumná města

Šumná města (1995)

Skvělá exkurze po českým městech a jejich architektonických skvostech. Tomuto oboru nerozumím, ale vlivem seriálu se dívám na domy "zasvěceněji". Najednou i v předtím hnusném baráku vidím náznaky konstrukčních fines. Vávra musí mít velmi zajímavý život, když tomu ke všemu ještě rozumí. Jedna hvězdička (spíš půl hvězdy) dolů za přílišnou poetičnost. To rýmování je prostě přehnané.