Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Biografie (18)

Denise Richards (herečka)

16.10.2007

Denise Lee Richards se narodila v Downers Grove, stát Illionis (USA). Její matka Joni byla majitelka kavárny a otec Irv byl inženýr v telefonní společnosti. Má jednu sestru Michelle. V šestnácti se s rodinou přestěhovali do San Diega. V roce 1989 odmaturovala na El Camino High School v Oceanside (Callifornia), při studiu si… (více)

Neil Patrick Harris (herec / režisér / producent)

16.10.2007

Neil Patrick Harris se narodil v Albuquerque ve státě New Mexico (USA). Vyrůstal v Ruidoso, New Mexico. Jeho rodiče Sheila a Ron Harrisovi byli oba advokáti. Má mladšího bratra, který ho značně ovlivnil. Ve čtvrté třídě začal poprvé hrát jako Toto ve školní produkci The Wizard of Oz. Později začal navštěvovat La Cueva High… (více)

Michael Emerson (herec)

16.10.2007

Michael Emerson se narodil roku 1954 v Cedar Rapids stát Iowa (USA), vyrůstal nedaleko Toleda. V roce 1976 promoval na Drake University v Des Moines v oboru divadelní umění a herectví. Poté se stěhuje do New Yorku hledat uplatnění coby divadelní herec. Jeho cesta nebyla jednoduchá a skončil jako ilustrátor na volné noze pro… (více)

Camilla Belle (herečka / režisérka / scenáristka)

16.10.2007

Camilla Belle Routh se narodila roku 1986 v Los Angeles, stát Kalifornie, jako dcera Jacka Routha a Christiny, módní návrhářky brazilského původu. Navštěvovala Marlborough School, soukromou dívčí školu v Los Angeles. Belle je vášnivou pianistkou, mluví plynně několika jazyky včetně španělštiny a portugalštiny (rodný jazyk její… (více)

Robert Knepper (herec)

01.01.2007

Robert Knepper (celým jménem Robert Lyle Knepper) se narodil (1959) ve Freemontu, stát Ohio. Jeho otec byl veterinář a matka pracovala jako rekvizitářka v divadle. Díky ní se již jako malý poprvé setkává s divadlem ve Freemontu a začíná se zajímat o umění. V tomtéž divadle později po několik let pracuje a hraje ve… (více)

Josh Radnor (herec / režisér / scenárista)

29.09.2006

Joshua "Josh" Radnor se narodil 29. července 1974. Je americký herec známý především jako architekt Ted Mosby v sitkomu How I Met Your Mother, kde hraje spolu s Alyson Hannigan a Neil Patrick Harrisem.Radnor se narodil v Bexley (Ohio) jako syn advokáta Alana Radnora. Vyrůstal v Bexley poblíž města Columbus a odmaturoval na… (více)

Sarah Wayne Callies (herečka / režisérka)

29.09.2006

Sarah Wayne Callies, rozená Sarah Anna Callies (jméno Wayne si vzala po své matce za svobodna), se narodila v La Grange, stát Illinois. Necelý rok po narození se kvůli práci celá rodina stěhuje do Honolulu. Oba její rodiče byli profesoři na univerzitě. Otec profesor práva a její matka profesorka angličtiny, oba na University of… (více)

Cobie Smulders (herečka)

29.09.2006

Jacoba Fransisca Maria "Cobie" Smulders se narodila 3. dubna 1982 ve Vancouveru, Britská Kolumbie, Kanada. Je herečkou a bývalou mezinárodní modelkou. Mimojiné umí plynně francouzky. Nyní žije v Los Angeles, USA. Jako dítě Smulders chtěla být doktorkou nebo námořní bioložkou, nicméně na střední v ní začaly převažovat sklony k… (více)

Christoph Waltz (herec / režisér / scenárista)

29.09.2006

Christoph Waltz se narodil 4. října 1956 ve Vídni, Rakousko. Pochází z rodiny s uměleckými kořeny, rodiče Johannes Waltz a Elisabeth Urbancic byli scénografové, a jeho prarodiče divadelní herci. Studoval herectví na Max Reinhardt Seminar ve Vídni a Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku.Start jeho kariéry byl v… (více)

Sonja Richter (herečka)

29.09.2006

Sonja Richter se narodila 4. ledna 1974 v Dánsku. Vystudovala herectví na divadelní škole v Odense, kde promovala roku 1999. Zatím byla jejím největším úspěchem role Cecilie v dánském dramatu Otevřená srdce. Její kariéře je Hollywood zatím vzdálený, proto je spíše zaměřena na rodný dánský film. V zahraničí si zahrála například… (více)

Gorden Kaye (herec)

29.09.2006

Gorden Kaye se narodil 7. dubna 1941 v Huddersfield (UK). Jako mladý hrál rugby ligu za Molfgreen ARLFC. Vystudoval King James's Grammar School v Almondbury. Gorden Kaye pracoval v televizi, radiu i filmu. Natočil řadu menších televizních seriálů. Po vystoupení v televizním pořadu Saturday Night Live mu byla nabídnuta hlavní… (více)

Bourvil (herec)

29.09.2006

André Bourvil, francouzský herec a komik, je známý například ze spolupráce s Louis de Funésem ve Velkém flámu. Bourvilovi byl brzy zabit otec ve válce. Od dětství vyrůstal ve vesnici Bourville, podle které si později vzal své umělecké jméno. Roku 1943 se oženil s Jeanne Lefrique. Bohužel po boji s Kahlerovým syndromem, který mu… (více)

Nicoletta Braschi (herečka)

29.09.2006

Nicoletta Braschi je italská herečka, narodila se 10. srpna 1960 v Ceseně. Vystudovala herectví na Accademia d’Arte Drammatica u Silvia D’Amica v Římě a svou první filmovou roli hrála v komedii TU MI TURBI jako Madonna. Tam také potkala svého budoucího manžela a spolupracovníka Roberta Benigniho, kterého to byl režijní debut. S… (více)

Claude Zidi (scenárista / režisér / producent)

29.09.2006

Claude Zidi, dnes již legendární francouzský režisér a scénárista hlavně bláznivých komedií sedmdesátých let. Nejdříve studoval kameru na škole Louise Lumèria v Paříži. Hned po absolutoriu pokračoval v této profesi a postupně se vypracoval až na asistenta režie.Svůj první film natočil až v roce 1971 a jednalo se hned o divácky… (více)

Christian Clavier (herec / scenárista / producent)

29.09.2006

Christian Clavier se narodil 6. května v Paříži. Po studiích v Institut d'Études Politiques de Paris, se dává na svou hereckou kariéru v komediální divadlení skupině Le Splendid s kterou později natáčí několik groteskních filmů např. Les Bronzés font du ski a Le Père Noël est une ordure.Jeho úspěch na sólové dráze je poprvé… (více)

Cathy Moriarty (herečka)

29.09.2006

Cathy Moriarty narozená 29. listopadu 1960 je americká herečka, nyní vystupující pod jménem Cathy Moriarty-Gentile. Cathy se narodila v Bronxu (New York) v katolické rodině. Její matka Catherine byla hospodyně a otec John skladník.Svojí první roli ztvárnila jako Vicky LaMotty coby manželka po boku Roberta de Nira ve filmu… (více)

Elizabeth Berridge (herečka)

29.09.2006

Elizabeth Berridge se narodila 2. května 1962 ve Westchesteru, stát New York. Odmaturovala na Mamaroneck High School a dále studovala herectví v Strasberg Institute. Elizabetin hlavní směr je především divadelní herectví, je velmi populární hned v několika divadlech v New Yorku, Los Angeles a Londýně. Roku 1986 byla nominována… (více)

Laura Harring (herečka)

29.09.2006

Laura Elena Martínez Harring se narodila v Los Mochis, Sinaloa, Mexiko. Její matka María Martínez byla psychoterapeutka, investorka do nemovitostí a tajemnice, otec Raymond Harring byl farmář německého původu. Prvních deset let žila v Mexiku, před tím než se s rodinou přestěhovali do San Antonia, Texas. V šestnácti letech je… (více)

Reklama