Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Inu na to, že emzáci běžně šprechtěj dokonalou americkou angličtinou jsme si už zvykli, že. Ostatně jde hlavně o technobláboly, ze kterejch odborník dostane vosypky, o akci, okořeněnou emocema a především o solidní zábavu. V tom je SGA naprosto dokonalá. Je méně špenátoidní, než její stárnoucí předchůdkyně SG-1 a nabízí kromě sladkých šumášků (Teyla, Shepp, Žvejk etc.) bleskové (a místy i vtipné) dialogy a šmrncovní děj - teda pokud zrovna nejsme uprostřed čtvrté série a 3 lidi neřešej, jak se dostat z díry, do který spadli. :oD Ovšem spousta militantů musí skřipat zubama, páč o maskáče a qéry už jde jen velmi okrajově. Ti se ovšem rádi vrátí k prvním sériím SG a budou retardantně nadávat na to, jaxe z božskýho seriálu stal kabaret.

Merlin

Merlin (2008)

Docela dlouho jsem Merlina odstrkoval - až dokoukám tohle, až po tomhle... A to bude určitě jenom taková pohádka pro sviště na pokračování, radši ne... Teď jsem moc rád, že mě k němu konečně prázdninový seriálový úhor dokopal, je to totiž výtečná fantasy se všema rekvizitama, co patří k žánru. Merlin, co se od mladého Spocka neliší ušima, ale tím, že se směje, mě prostě dostal. Samozřejmě je na hony vzdálený původní legendě, spíš jen čerpá z některých epizodních událostí a hlavně postav původního příběhu. Rozhodně nejde porovnávat s reálnou historií (Guinevera coby saracénka afroamerická, které říkají Gwen ;o)). Tenhle Merlin je úplně nová story a James Hawes, který vytáhl z popela doktora Who, je proklatě dobrý rejža, BBC aby ho plotila zlotem. Je to zábavná podívaná, která nenudí, místy rozchechtá, místy dojme, okouzlí nejen kouzlením a všichni herci jsou stoprocentní - tak i já dávám 100%.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Komentovat takovouhle klasiku nelze. Díky, ó velká čtyřko, díky ó velký megavládče sci-fi světa, díky, vy sqjelé červí díry! Nebýt vás, museli bychom čučet na OVRZ a OVRZ 2, hýkat blahem u debilních sitcomů a drásat kapesníky při Pičtě pro tebe - eventuelně jezdit na festivaly běsné nudy pro intoše. Což by bylo víc než strašné. :o) (A o5 a zas a znova: všimněte si rozdílu v hodnocení na csfd a na imdb - a tady je to teda kurva rozdíl. Hlavně, že místní idiotská protoplazma chčije krev ze sranců o ničem typu http://www.csfd.cz/film/301401-rivalove/ a přitom nejlepší sci-fi seriály všech dob považuje za méněcenné. To teda TFUJ TAJBL, soukmenovci.)

Farscape

Farscape (1999)

Tak tomuhle se vyhněte na milion majlůch - vyvolává závislost!!!!

Pán času

Pán času (2005)

Churchill, pozorující pořád dokola v tentýž den, hodinu a minutu z okna své kanceláře pterodaktyly nad Londýnem? Geronimooooo! :o))))) Pravděpodobně upe nejšílenější sci-fi seriál všech dob (Farscape je teď už pro mě dvojka), kterej mě donutil svojí šestou sérií vlézt po dlouhé době na csfd a unavovat se bušením do klobásnice. Přes všechny drobné výhrady je to proklatě inteligentní a sympaticky ulítlá zábava. Těžko se hledají jakákoliv přirovnání, protože Doktor je jenom jeden - i když od roku 2005 dvakrát vyměnil tělo. Svojí komplikovanou existencí vám nacpe do hlav divný otázky, včetně tý nejzásadnější: Jsem každým coulem dobrák, ale i když se snažím jako blázen, nejsem vlastně přesto díky svým dobře míněným skutkům zlosyn a vrah? Dají se vůbec domyslet důsledky našeho konání? Neodstartuje záchrana jedné nevinné bytosti řetěz událostí, který skončí definitivním koncem universa? Klenot britské BBC (představa, že by něco podobně dobrého vypotil některý z našich veřejnoprávních kanálů, je vskutku z říše fantasy B-)), který se směle vyrovná jejich nejlepším dokumentům. S přibývajícími díly neslábne (spíš naopak) a táhne vás dopředu s neskutečnou energií. Po tom všem úžasným běsnění se teď bojím jen jedním očkem mrknout na původní seriál z 60. - 80. let, protože takhle dobře to tenkrát za krále Klacka udělat prostě nešlo.... Doufám, že se ve vánočním speciálu nebo aspoň v 7. sérii dozvím, jestli někdo Hitlera vyndal z tý skříně. :oD