Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Thriller

Recenze (14)

plakát

Vyloženě rodinná historie (1969) (TV film) 

Klobouk dolů před právě zesnulým Otto Zelenkou. Velmi zajímavá hra, která začíná jako jako rodinná veselohra a končí jako mrazivě pravdivá analýza základních mechanismů totality. Není divu, že se uvedení, potažmo televizního zpracování (se skvělým hereckým obsazením) dočkala až po revoluci.

plakát

The Loved Ones (2009) 

Pro mě milé hororové překvapení z Austrálie. Pár námitek by se našlo - třeba v podstatě zbytečná vedlejší dějová linie - ale typově skvělé herecké obsazení a hlavně naturalismus a nápaditá náplň "malého domácího plesu" mi vše bohatě vynahradila.. Robin McLeavy je pak ve své roli prostě kouzelná, jsem rád, že mě povedený plakát nalákal ke zhlédnutí filmu.

plakát

Dům ďábla (2009) 

Člověk sice může obdivovat jistou starosvětskou atmosféru snímku, ale ono "poctivé budování napětí" zabírající většinu snímku je chvílemi nekonečné a vlastní hororová část naopak neúměrně krátká...

plakát

Sestra (2008) 

O adaptaci Topolova monumentálního románu sice nemůže být řeč, ale coby jeden dlouhý experimentální videoklip ke skvělé hudbě Psích vojáků to nebylo špatné..

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Snímek americké režisérky, scenáristky a především čelné představitelky současného lesbického filmu sice nabízí hvězdné herecké obsazení v čele s Julianne Moore a Annette Bening, ale jinak jde o film spíše průměrný; ačkoliv nepostrádá vtip a vcelku neotřelou zápletku, ve výsledku působí poněkud banálně a z hlediska žánru jako "ani ryba, ani rak" - poslední ránu mu nakonec zasazuje závěrečný happyend.

plakát

Na doraz (2010) 

Od této komedie jsem příliš nečekal a nakonec jsem proto odcházel příjemně překvapen. Ústřední dvojice Robert Downey Jr. a Zach Galifianakis vcelku fungovala a výsledkem byla poměrně vtipná a akční road movie, která jen potvrdila, že americký režisér Todd Phillips je na poli tohoto žánru zkušeným tvůrcem.

plakát

Mlčení Lorny (2008) 

Syrové drama odehrávající se na okraji západní společnosti - mezi hlavní devízy snímku patří skvělý výkon představitelky titulní role...

plakát

Drool (2009) 

Černočerná komedie vymykající se přesnějšímu žánrovému zařazení a vyprávějící inovativním způsobem originální absurdní příběh, který se přitom dotýká překvapivě závažných témat z oblasti mezilidských vztahů; mezi další klady tohoto snímku patří svižný děj, brilantní dialogy a přesvědčivé herecké výkony.

plakát

Nafukovací panna (2009) 

Poetický snímek vymykající se žánrovým nálepkám a vyprávějící absurdní, překvapivě končící příběh s bravurně zahranou a navýsost originální hlavní hrdinkou, který nevážnou formou pojednává o některých docela vážných nešvarech současné společnosti.

plakát

Odvedle (2010) 

Obstojný snímek s vyváženými hereckými výkony, který postupně, skrze optiku jednotlivých postav, vykresluje celistvý obraz domácnosti obývané čtveřicí mladých leseb a jejich vzájemných vztahů...