Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (3 822)

plakát

Výborná SHOW (2024) (pořad) 

Lucie Výborná umí dělat rozhovory. Tak proč ne pouze v rádiu, ale i v televizní talk show? Zatím 4*.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Kdybych hodnotil objektivně, dal bych 3* a třetímu dílu bych musel taktéž hvězdičku ubrat. Na čtyřce se mi celkem líbil námět, byť je v akčním žánru otřepaný. Zamlouvala se mi i akce, u níž mi dojem kazilo pouze v přemíře užité CGI a střih u soubojů, kdy nevynikne choreografie. Co se týče prostoru Sylvestra Stallonea alias Barneyho Rosse, jednalo se též o zklamání, protože objevit se ve snímku v souhrnu ani ne na půl hodinky, je bída. Kdyby se alespoň dalo říct, že Sly svůj prostor plně využil, odpustil bych i tak nízkou časovou dotaci. Ale pominu-li jeho hlášky a špičkování s Christmasem, po stránce akční nepředvedl takřka nic (jedno přehození bijce přes záda a jeden výstřel z pistole?). Kladu si otázku, zda tomu tak je skrze věk nebo jen pachuť z pokračování této série? Další herecké obsazení mi nevadilo, byť Megan Fox jako velitelka týmu Postradatelných? Její scény se Stathamem byly zdařilé, akčně se rovněž neztratila, ale úlohu velitele bych mnohem raději svěřil absentujícímu Schwarzeneggerovi, který by i v rámci děje čtyřky i předešlých dílů na tento post logicky zapadl (nejhorší přítel Barneyho). Lundgren byl během natáčení patrně rád, že je rád, tudíž mu jeho chabou úlohu i značně vyčpělý vzhled nechci vyčítat. Závěr snímku potěšil. Bude-li v budoucnu ještě pátý díl, moc bych si přál, aby se děj (prosím kvalitní a v rámci série něčím inovativní, např. dva týmy Postradatelných, jeden vedený Barneym, druhý Trenchem, jdou za stejným cílem, kterého musí dosáhnout v omezeném čase, ale každá družina zvolí jinou cestu; která bude úspěšnější? Jaké budou jejich střety na této misi?) přemístil do atraktivní lokality, třeba džungle nebo nějakého středo/jihoamerického státu. Rád bych tam viděl opět Arnieho, Van Damme v kladné roli (dvojče Villaina) a samozřejmě konečně už i Seagala. Nebránil bych se obsazení Jackie Chana, M. Dudikoffa nebo třeba i D. Hasselhofa. A pokud by to zdraví dovolilo, nechť Dolph předvede i nějaký ten souboj.

plakát

Kriminálka Anděl - Střelec (2023) (epizoda) 

Povedená epizoda, zajímavý případ a jasně vyslaná zpráva, kam až může šikana zajít.

plakát

Osada - Epizoda 6 (2023) (epizoda) 

Druhá série je výrazně slabší, bohužel.

plakát

Osada - Epizoda 7 (2023) (epizoda) 

Tato epizoda patří k těm nejzdařilejšim v s02. Zejména zápletka mezi Rubalem a Gabikou má grády.

plakát

Pohlreichův souboj restaurací (2023) (pořad) 

Pohlreich jako moderátor gastronomických pořadů má stále co nabídnout. Na Ano, šéfe! to sice nemá, avšak tento svůj počin už Zdeněk nepřekoná. Buďme tedy rádi, že nám alespoň představuje restaurace, v nichž to šlape, které jsou špičkami ve svých oborech a zde se snaží ze sebe vydat to nejlepší, aby vyhrály.

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 2 (2023) (série) 

Přiznám se, že mě tento formát baví. Neznám originální verzi, tudíž neporovnávám a snad i díky tomu jsem ochoten dát 4*, objektivně bych hodnotil 3*. Oproti loňské sérii byla tato svižnější, bylo tu více záživných kmenových rad, ale na můj vkus příliš odměn na kontakt s kamarády či rodinou. Postrádal jsem tu ukazatele času při soubojích. Účastníci byli letos pro mne méně sympatičtí, neměl jsem vyložené favority, byť se mi líbil Švanci, Andrea, Pítr (Hrdinové) a postupem času Jirka ("Teď to nabíííráá ty sprááávnýýý obrááátkyyy"), Kulhy (Hrdina & Rebel), Johanka a šílený Martin z Prievidze (Rebelové) aneb "To je Sparta! Aru aru aru!". :) Ondřej Novotný je dle mého názoru skvělý moderátor pro tuto šou (show; nedá mi to nevzpomenout na Vl. Menšíka a přibližně citovat: "Dnes je moderní slovo show. Používal je ale už můj dědeček, když už neměl zuby a říkával "Babičko, už šou ty brambory hotový?"). Loni jsem byl za vítěze Vláďu rád, letos je mi vítěz Tomáš celkem ukradený (neměl moje zvláštní sympatie, byly proměnlivé). Co mi též vadí, že Nova přesunula spoustu věcí na Voyo a na svůj web, takže třeba odhalení tajného hlasování už není součástí epizod. Škoda. Budu rád za 3. sérii, avšak stále mají tvůrci na čem pracovat a co zlepšovat.

plakát

Štěstí pro začátečníky (2023) 

Nenáročná podívaná, jejíž hlavní devízou je krásná příroda a dramaticko-romantická linka příběhu. Málo okoukané herecké tváře jsou rozhodně plusem tohoto počinu. Emočně je film spíše plochý, nebyla tu žádná scéna, která by nějak zapůsobila na moje city, ale přesto se jako celek velmi dobře sledoval.