Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (41)

plakát

Predestination (2014) 

Přidávám do velmi krátké sbírky filmů, kde mají cestování časem zvládnuté konzistentně. (12 opic, Tenet, velká část seriálu Dark, Primer). Za to dávám hvězdu navíc k jinak čtyřhvězdovému filmu.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Možná chyba na straně mého očekávání, ale doufal jsem, že půjde o logicky konzistentní příběh, který se na konci nějak pěkně poskládá do nějaké složitější pointy. A ono ne. Pokud mělo jít o nějaký filozofický přesah, pak asi nejsem ten správný typ diváka.

plakát

Humr (2015) 

Zajímavě postavená distopie s atmosférou tak hustou, že by se dala krájet. Považoval bych to za skvělý film, kdyby to, jak je postavená ta distopická společnost dávalo nějaký lepší smysl, nebo vedlo k nějaké zajímavější pointě. Určitě doporučuji film zhlédnout, ale jelikož mi místy přišlo, že logika šla stranou kvůli atmosféře, nemůžu dát víc jak tři hvězdy.

plakát

Ex Machina (2014) 

Výborně natočené chytré sci-fi se skrytou rovinou dialogů, které jistě tleskají příznivci Yudkowského a technologické singularity. ;-) Rozhodně doporučuji!

plakát

Mise na Mars (2000) 

Film je atmosférou tak na tři hvězdy, ale jelikož je žánr moje srdcovka a jelikož měli skutečně dobrého poradce pro vědu, dávám hvězdu navíc.

plakát

TPB AFK - Příběh the pirate bay (2013) 

Sympatizuji s Pirate Bay (odkaz není zločin) a dokument je dobrým zdrojem informací. Bohužel však šel udělat i lépe. Kdyby trochu více času věnovali diskusi problémů autorského práva, shrnutí situace ve světě, apod., místo spousty záběrů z osobního života zakladatelů TPB.

plakát

Správci osudu (2011) 

Film je pekne remeslne zvladnuty a ma spad. Myslim ale, ze by autori udelali lepe, kdyby se rozhodli, jestli chteji scifi o vlidnych spravcich Matrixu, nebo nabozenskou paralelu o vsemocnem vlidnem Chairmanovi, ktery si z nejakeho duvodu drzi neefektivni byrokraticky aparat andelu. Nebyt zaverecneho Mackieho proslovu, dam bez vahani ctyri. (Byt rozumim, ze velka cast Americanu ze stejneho duvodu naopak hvezdu pridala, coz je asi presne to, co tvurci chteli.)

plakát

Hvězdná brána (1994) 

Asi nejlepší Emmerichův film. Atmosféra, atmosféra a ještě jednou stmosféra. Tím, že většina děje se odehrává buď na úrovni dnešní doby, nebo v prostředí starého Egypta, film nezakopává o spousty logických nebo technických nesmyslů a přitom si může vychutnat epické kulisy a výborné prostředí. Navíc je film hodně originální. Asi nemám co vytknout.

plakát

Sunshine (2007) 

Po dlouhé rozvaze jedna hvězdička za výbornou grafickou stránku. Ale jinak teda hrůza. I když pominu množství vědeckých blábolů, které skoro fyzicky bolí, fakt, že se posádka "profesionálů" od začátku chová jako banda nevycvičených goril, tak co se dělo v poslední třetině mne skutečně donutilo přepnout na jiný kanál. Radši se mrkněte na Europa Report.

plakát

Zpráva o Europě (2013) 

Tohle je přesně film, na který pravověrní fanoušci žánru čekali. Slušně dotažený v detailech, žádná duchařina a napínavý, aniž by si člověk ukousal nehty i s prsty. Komorní žánr, kde kosmonauti bojují spíš s klaustrofobií a nehostinností kosmu (i když nakonec nejen s nimi) mi zkrátka přesně vyhovuje. (Na podobnou notu třeba Moon, nebo Vesmírná Odysea 2001.) A především tam nejsou nesmysly ala rozehřívání Slunce/roztáčení jádra Země jadernou náloží, při kterých mám vždycky strašnou chuť přepnout na jiný kanál.