Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2021 první expedice s lidskou posádkou dorazila na planetu Mars. Výprava zachytí na monitorech podivný objekt a vypraví se k němu. Dojdou k hoře, ke které vyšlou radarový signál. Ten však vyvolá obrovský písečný vír, ve kterém zahynou všichni kromě velitele Luka Grahama. Na místě, kde stála záhadná hora, se objeví socha obřího ženského obličeje. Vzápětí vyráží k Marsu záchranná výprava. Po téměř půlroční cestě je jejich loď těsně před sestupem na oběžnou dráhu poškozena rojem mikrometeoritů. Jedinou nadějí astronautů je zásobovací modul předchozí výpravy. Podaří se jim přistát poblíž poničené základny předchozí výpravy. Objeví tu pološíleného Luka Grahama, který přežil v provizorním skleníku. Když se vzpamatuje, pustí kolegům záznam signálu, který vycházel z vnitřku sochy. Podařilo se mu ho dešifrovat a zjistil, že to je elektromagnetické zobrazení lidské DNA. Podivné je, že kousek chybí. Astronauté se chystají k odletu, potom je napadne, že signál je možná klíčem k tajemství sochy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ač to zprvu vypadalo na snímek s rozhodně dýchatelnější atmosférou než ta marťanská, ke konci jsem mohla už jen říct: Ennio, Briane, Time, Gary, do čeho jste to duši dali... Po tom, co jsme provláčeli jméno čtvrté planety bahnem jedné nevyvedené mise, Duchů Marsu a Rudé planety, bych se pranic nedivila, kdyby náš soused jednoho dne vyletěl z oběžné dráhy a napálil to přímo do matičky Země, aby zlotřilým pozemšťanům nedal už žádnou další příležitost. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené sci-fi s kvalitním scénářem. Mise na Mars má spád, atmosféru a ani na chvíli nenudí. Sice mi ze začátku příliš nesedla Morriconeho hudba, která se do sci-fi prostě nehodí, ale pak jsem si docela zvykla. Závěr je sice možná, pro někoho až směšný, ale já jsem přátelské mimozemšťany uvítala. Blízké setkání třetího druhu, které se v závěru uskuteční, je působivě vytvořeno. Ten jeden tvor, co se na konci objeví, sice trochu vypadá, jako by vypadl z nějakého animačního cvičení studentů filmové školy, ale i tak působí velmi roztomile. Je fajn, když někdo vylíčí existenci z jiných planet jako inteligentní, nenásilné a sympatické tvory. Nemusí být všichni odpudiví a agresivní jako Vetřelec či dominantní a na lov zaměření jako Predátoři:) A teorie s evolucí byla nesmírně zajímavá a vhodná k zamyšlení. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Od Briana De Palmy by člověk teda čekal něco kompaktnějšího a uhlazenějšího, ale já bych zase úplně tento filmek nehejtoval, protože zejména scénáristicky tady jde nalézt nejeden nápad, který ač se mohl v Misi na Mars mohl zdát jakkoli slabý, později si jej s pompou vypůjčili jinde. Tohle určitě hodnotné je, takže i když existuje mnoho lepších sci-fi, k zatracení Misi neodsuzuju. 69% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V De Palmově kariéře solitérní sci-fi mise, dá se říci sebevražedná. Jeho trademark neobvyklých kamerových kejklí byl přítomen a přitom ho zabíjely žalostné CGI triky a do očí bijící užití modýlků kosmických vozítek. Když přišel s nějakou silnější scénou, obratem to zprasil něčím takovým jako „krátký vlasec na udičce a pápá Frosty Robbins.“ Jestli tam bylo pod vrstvou čediče nějaké hlubší poselství, zazdily ho věty hraničící s parodií, otřepané motivy a posádka, které jsem ani na chvíli neuvěřil, že není bandou herců v ateliéru. Nehledě na to, že závěr s uslzeným Marťanem u podivného 3D modelu naší sluneční soustavy a G.Sinisem v potrubní poště zaváněl srážkou s rojem kýčovité sentimentality.. Musím otřít trochu zdejších slin z Morriconeho, protože pokud plnil zadání „doprovod k melodramatické vesmírné misi“, rozhodně nezklamal a třeba při scéně netěsnícího modulu vnesly jeho varhany mezi poletující kapky krve a Dr.Peppera i notnou porci dramatu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Misiu na Mars som videl strasne davno, ako aj v priblizne rovnakom case natoceny podobny sci-fi thriller CERVENU PLANETU (2000) s Valom Kilmerom, ale uplne som na oba filmy zabudol, takze bolo treba reprizu aspon jedneho z nich. Moje pocity zostali podobne, ako aj pred 10-timi rokmi a chvilkami som uvazoval aj nad dvomi hiezdickami, ale predsa len zaujimavy scenar a prekvapivy koniec ma presvedcilo pridat aj tu tretiu. Postaralo sa o to aj zaujimave herecke obsadenie, ako aj skuseny reziser Brian De Palma, avsak prave preto mal reziser velku nevyhodu, ze kazdy ocakaval nejaky velky blockbuster, nastastie ja som bol pripraveny iba na priemerny sci-fi thriller. Niektore hudobne motivy Ennia Morriconeho mi vo filme tiez chvilkami pripadali ako zo sci-fi filmov z 80-tych rokov, co som v tej chvili nepovazoval za dobry napad, ale stale si ho vazim, ako jedneho z najlepsich medzinarodnych, ale predovsetkym hollywoodskych filmovych skladatelov. _________ Gary Sinise - (Jim McConnell) +++ Tim Robbins - (Woody Blake) +++ Don Cheadle - (Luke Graham) +++ Connie Nielsen - (Terri Fisher) +++ Jerry O'Connell - (Phil Ohlmyer) +++ Peter Outerbridge - (Sergei Kirov) +++ Kavan Smith - (Nicholas Willis) +++ Produkcia: David S. Goyer +++ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Povrch planety Mars o rozloze 55 akrů byl postaven z písečných dun, pokryt tisíci kubíky betonu a obarven statisíci litry červené latexové barvy. Ve své době šlo o největší filmovou konstrukci a filmaři ji postavili nedaleko Vancouveru. [Zdroj: měsíčník Cinema 6/2000] (Locksley)

Související novinky

Tom Hanks bydlí na Měsíci

Tom Hanks bydlí na Měsíci

30.03.2009

Hračkářský gigant Mattel se už nemůže dívat, jak konkurenční Hasbro vydělává na filmech inspirovaných svými produkty (Transformers letos dostanou posily v podobě týmu G. I. Joe). Pokud čekáte akční… (více)

Reklama

Reklama