Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Manželská historie (2019) 

Nemůžete fandit ani jednomu z nich a při tom jsou Vám oba tak sympatičtí. Fenomenální zachycení rozpadu manželství, kdy si vlastně častokrát říkáte: nedalo by se to ještě "spravit"? Vždyt se k sobě tak hodí..Přeji tomu minimálně Oscar za scénář, ale zasloužil bych si jich víc.

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Dufferovi to líp natočit nemohli. Opravdu ne. Smekám před tím, jakou nedozírnou studnici nápadů pořád mají (písnička Never Ending Story? :-D) Mysterioznost první sezony je logicky pryč (ale to už byla i ve druhé), protože postavy už vědí o upside down světě. S tim nic neudělají. Ale jinak je to ještě lepší než druhá série. Je tu nová postava Robin, které obdivuhodně dobře zapadla a celá ta linka ze Stevem, Dustinem a Ericou je prostě boží. Ale tentokrát je (díkybohu) nejdůležitejší opět El. Jak já jí žeru :-) S každou sérií je ještě lepší hudební podkres a víc odkazů na filmy z té doby (Návrat do budoucnosti například). A s tím spojený cit pro detail: věděli jste, že premiéra Návratu do Budoucnosti byla 3. července 1985? :-) Poslední půl hodinu jsem byl regulérně naměkko, jako kdyby někdo vedle krájel cibuli. Kdybych měl vybrat nejvíc cool scénu sezony, tak to bude sauna test :-)

plakát

Stranger Things - Kapitola první: Suzie, slyšíš mě? (2019) (epizoda) 

První epizoda nabídne přesně to, po čem fanoušci toužili. Postupně vidíme, kam se naši hrdinové za rok posunuli. Z dětí se stávají teenegeři. "We are not kids anymore!" Klidné vody tentokrát rozčeří Sověti, což k 80tkám sedí jak prd** na hrnec. Je celkem srandovní vidět, jak obchodák mění ráz (malo)města. To, co u nás nastalo až o mnoho let později.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Seriál o kterém jsem před prvním spuštěním nevěděl shola nic a o to víc mě pohltil. Vyrůstal jsem na amerických filmech z 80tek, hudbu s té doby miluji dodneška. A ST jsou poctou 80s. Už po první epizodě jsem věděl, že tohle bude něco speciálního. Mísí se tu prvky mysteriozního scifi, hororu, dětského světa, dramatu i vtipných momentů. Výsledný koktejl je smíchaný s neuvěřitelnou grácií :-) Dětští herci hrají přirozeně a je to až k neuvěření jak dobře. Postavy Dustina, Eleven si prostě zamilujete. A nejen je. Bratři Dufferové mají velký talent. Díky bohu, že jim Netflix dal šanci ho ukázat.

plakát

MOST! - Epizoda 1 (2019) (epizoda) 

Duo Prušinovský & Kolečko opět na Pána. Nebojí se dělat si srandu ze stereotypů i rasismu. Hofmann hraje toho balíka skvěle.

plakát

Trumbo (2015) 

Tak takhle si představuji životopisný film! Krásně zapracované dobové materiály i v kombinaci s triky (Oscar za Brave One, kdy je první část dobová a Kirk Douglas "dnešní"). Ale hlavně historicky zajímavý úsek dějin, kdy v Hollywoodu uspořádali "hon na čarodějnice". Trumba jsem znal jako scénáristu k úžasným Prázdninám v Římě, ale ted jsem se konečně dozvěděl pozadí vzniku tohoto snímku a samozřejmě nejen to.

plakát

Red Nose Day Actually (2017) (TV film) 

Takovéto hezké nahlédnutí "Co asi dělají ty postavy dneska"? Nejvíc se mi líbila větev s Keira Knightley :) Kéž by v podobném duchu natočili i sequel Přátel... bohatě by mi to stačilo :)

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Jak nemám rád fotbal, tak o to víc mě baví seriály z fotbalového prostředí. At už jde o výborný Okresní přebor nebo nyní Vyšehrad. Ten na to jde trochu jinak než Přebor a paroduje ty nejvyšší fotbalové kruhy. Julius "Lavi" Lavický je takový mix Limberského, Řepky a Ronalda. Povedená satira . Desetiminutový formát je tak akorát.

plakát

Dva na cestě (1967) 

Silný film, který si budu dlouho pamatovat a rád se na něj podívám znovu. Road movie s prolínáním časových období od seznámení a největší zamilovanosti, dítěte, první krize až po "manželství po 10 letech". Snímek ukazuje, že stereotyp a problémy v manželství přijdou s téměř stoprocentní jistotou, ale to nejdůležitější v něm je láska, která nakonec překoná vše. Audrey Hepburn je (jako vždy) úžasná a dokáže přesvědčivě zahrát 22 letou nezkušenou holku i o 10 let starší paní v nefungujícím manželství a to vše v 37 letech. Albert Finney mi byl z počátku nesympatický, ale postupem času se jeho charakter vybarvil do lepších barev :) Ironií osudu je, že se během natáčení Audrey Hepburn rozváděla se svým prvním manželem Melem Ferrerem.