Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (338)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je dozajista o hodně jinde, než předchozí dvě série. Nevím ani, jestli v dobrém nebo špatném, spíš bych to asi řekla tak, že námět této řady je už zlehka přitažený za vlasy a scénáristicky je to trochu podle mého na pochybách, co se logiky týče, nicméně klasicky mě chytl až třetí díl a pak už to jelo. První dvě epizody byly možná až průměrné a nezajímavé, ale obratem se vývoj děje mění a nabírá to tempo, které nepoleví až do konce. S lehkým smutkem musím vytknout, že hororová stránka Stranger Things oficiálně opadá a ke slovu se dostává hlavně humor a postavy, které zůstávaly skryté v pozadí a naopak například Will už jen tak postává vzadu za ostatními. U scének s Dustinem a Stevem jsem se ale upřímně od srdce řezala smíchy a vcelku se mi líbil tenhle nový vítr do plachet. Na pět hvězd to těsně není, protože námět už je prostě mockrát omýlaný a vůbec netuším, jestli ještě je o čem točit čtvrtá řada. Každopádně si ji ale asi určitě zase seženu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo to jen tak tak, ale ten plný počet si to zaslouží. Oproti druhé sérii rozhodně zlepšení, které si bere za inspiraci nejvýrazněji Carpenterovu Věc. A to velice pěkně. Některé epizody jsou slabší, ale i ty si zaslouží čtyři slunce. Záporák ultra nechutný a finále kulervoucí. Tohle se prostě povedlo a jediné co mě zamrzelo byla trestuhodně nevyužitá Ruská linka, která tam spíše figurovala jako nějaký bonus než plnohodnotný dějový činitel. Ke všemu ne příliš inteligentní. Takže suma sumárum pět hvězd obhájeno a příště prosím více inteligentního jednání. 85% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po druhé řadě jsem se trošku bál kudy se bude ubírat ta třetí.Ne snad,že by ta druhá byla špatná,ale po výborné první to měla sakra těžké.Třetí řada se v prvním díle opatrně rozjede a hned v tom druhém rozbije všechny obavy na atomy.Tempo které bratři Dufferovi nasadí je extrémní a děj vyloženě letí kupředu a nutí diváka hltat díl za dílem.Atmosféra se dá krájet,nechybí odlehčené a vtipné momenty a pak přijde finále,kterému se podaří všechno skloubit dohromady a vyždíme i nějaké ty emoce.Sem moc zvědavý co přinese čtvrtá řada...90% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fraška plná laciného vtipkování na sílu a šaškování se zprvu fajn hororovými vložkami (Eleven šmíruje Billyho), ale když se tam zase začala prohánět zubatá monstra, šlo to rychle do kytek. Obtočit to tentokrát kolem Lupičů těl a Rudého úsvitu znělo dobře, ale nevylezlo z toho nic zajímavého a většina dění mi byla upřímně ukradená. Jen ten motiv přechodu od dětství k dospívání a zorientovávání se v prvních vztazích s opačným pohlavím se mi líbil. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kapku lepší než druhá, kapku horší než první série. Já jsem nadmíru spokojenej. ST jsem nikdy nevnímal jako horror který by měl nějak děsit, takže mi (narozdíl od zástupu chudáků kterým to trhá žíly) vůbec nevadí, že se to tentokrát nese v odlehčenějším duchu (vždyť na té cestě k "dospělosti" je nadhled a humor naprosto zásadní).. Děcka znatelně povyrostla a v nestálé chemické nerovnováze to s nimi tříská ze strany na stranu. To dává tvůrcům novou možnost znovu zabrnkat na strunu ve které jsou ST nejsilnější a díky které v první sérii vyrazili dech celému televiznímu světu.. Tou strunou je odkrývání křehkosti uvnitř postav a křehkosti jejich vzájemných pout... Mě osobně na ST vždycky násobně více bavilo sledovat křehké nuance přátelství, rodinných vazeb, atd..sledovat jak se parta adolescentů rozhodne vrhnout se do neznáma navzdory rodičům či vládě, čistě jen na základě křehce nejasného pocitu, že je to správné. V druhé sérii toto trošku chybělo a bylo to znát. Rozšiřovala se mythologie, celé to bylo epičtější a propletenec postav se více utáhnul, ale objevování té křehké substance tam bylo jen pomálu. To třetí série už je jiná pohádka. Puberta se zde manifestuje (díkybohu) přesně na té hraně mezi totální trapností a úsměvnou roztomilostí. Do křehkosti přátelství se vtírají nové touhy. Některé postavy mají možnost posunout se značně vpřed/vyrůst (speciálně Steve v tandemu s Robin -a nepravděpodobném buddyvztahu s Dustinem- se zde nenápadně ale poměrně zásadně posouvá blíž k dospělosti..). Dospěláci, pod tou maskou zodpovědnosti a síly, odhalují vlastně jen o trošku zkušenější a odrostlejší děti.... Prostě, najednou to tam (z mého pohledu) zase je. Není to taková smršť mixu sentimentu, dojetí a nadšení jako poprvé(pochopitelně, člověk už tomu dechberoucímu světu přivyknul) , ale ta vibrace, která mi sepíná šimrání v břiše, tam prostě je..... Osobně mě jen trošku otravovaly akční pasáže a mám dost obavy z toho příliš otevřeného konce který slibuje další ždímání dolarů a rozmělňování té televizní magie až na sračku :/ ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Billy Hargrove (Dacre Montgomery) zavřený v sauně plivne na dveřní okénko, ale v dalším záběru plivanec na okénku chybí. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Boogie Man“ od Sida Phillipse. (Duoscop)
  • Když Nancy Wheeler (Natalia Dyer) a Jonathana Byerse (Charlie Heaton) pronásleduje v nemocnici jejich kolega z novin, tak rozbije okénko u dveří, aby se k nim dostal, ale při odchodu z místnosti je sklo neporušené. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama