Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (5 936)

plakát

22. července (2018) 

Zřejmě největší devizou tohoto snímku je jeho upozadění samotných krvavých událostí, díky čemuž více vynikne veškerý následný děj. Většina filmů tohoto ražení se zabývá trojicí pohledů zločin - vyšetřování - soud. Greengras je minimalizuje a intenzivně se věnuje jedné z obětí a jeho rodině. Výborná režie a herecké výkony spolu s vynikajícím scénářem stvořily velice povedený atmosférický film.

plakát

Světla v soumraku (2006) 

Tenhle film zřejmě sponzorovali výrobci cigaret. I ty pomáhají navodit retro atmosféru, aby se Koistinen ještě více nehodil do současné doby, v níž je ztracen. Ztracen, odcizen a sám. Sám záměrně, neboť ostatní jen narušují jeho kruh bezpečí.

plakát

Když se čas naplnil... (1980) 

Na předchozí úspěchy se Allenovi nepodařilo navázat, byť od prvotního blockbusteru zůstal zachován princip dvou silných mužských postav, zraněné osoby, prolézání z bodu A do bodu B s povolenými třetinovými ztrátami, oplácaná dáma, dvě děti a samozřejmá účast Sheily Allenové. Když se čas naplnil je posledním Allenovým pokusem vrátit se na producentské výsluní. Po parazitickém Po dobrodružství Poseidonu se jedná alespoň o nové téma. Skleněné peklo, které vzniklo spojením dvou velmi dobře napsaných knih, jako jediné netrpí neduhem ostatních filmů, čili slabými dialogy. Od Roje se dialogy v Allenových filmech stávají nechtěnými parodiemi. I když si Allen vybral některé své osvědčené herce a Newman tahá dítko na zádech jako o život, přesto většina postav zůstává neživotných, což je primárně dáno špatnými hereckými výkony ve vedlejších rolích, až se pomalu zdá, jako kdyby si film Allen opět sám režíroval. Snímek do umlácení diváka spoléhá na jediný trik, který Goldstone zřejmě ovládá, čili na zadní projekci.

plakát

Pláž (2000) 

Jakmile se v ráji pro člověka ocitne člověk, přestává dané místo být rájem. Výborný výkon Tildy mě nikterak nepřekvapil, překvapilo mě, že mi vůbec nevadil DiCaprio, jen mě neskutečně iritovalo režijní pojetí. Na existencionální dramata Boylovy režijní schopnosti nestačí, takže vše zajímavé pohřbil a natočil poměrně plytký dobrodružný film.

plakát

Millerova křižovatka (1990) 

Kdyby mi včera někdo řekl, že se budu bavit u gangsterky, nevěřila bych, nejsou to sice tradiční Coeni hýřící vtipem, ale film nepostrádá nadsázku. Rafinovaná skládačka jedné velké manipulace s několika důležitými hráči má úžasnou atmosféru, čemuž pomáhá výborný vizuál. Herecké výkony jsou, jako tradičně, na velice vysoké úrovni a spolu s výbornou hudbou pomohly stvořit podmanivě zábavný film z gangsterského prostředí, jehož politická paralela je více než nápadná.

plakát

Čtyři lvi (2010) 

Konečně někdo našel odvahu a sdělil filmem jasnou věc, že kdo zabíjí ve jménu boha, musí být hodně pomalý na mozek. Sranda je zde extrémně nekorektní a hodně černá.

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Prvních 45 minut je naprosto zbytečných, ale pokud během nich neusnete, čeká vás skvělý film plný beznaděje, špíny a ubohosti.

plakát

Deadpool (2016) odpad!

Slunce, seno a Deadpool, tenhle styl humoru zdá se mi poněkud nešťastným.

plakát

Mých posledních 150 000 cigaret (2013) (TV film) 

Nesporně vtipný dokument přináší zajímavou statistiku týkající se kouření. Je zajímavé sledovat Bystřičanovy postřehy z jednotlivých fází odvykání. Dokument zároveň ukazuje známou pravdu, že ke každému boji s vlastní vůlí v čele je nutná silná motivace. A být méně chlap, je pro hodně mužů velmi silná motivace. K neochotě poskytovat rozhovory zřejmě přispěl i nezájem politiků a manažerů o účast na maškarním plese, to se příliš nepovedlo.

plakát

Dokonalý pacient (2019) 

Tohle opravdu někdo režíroval, nebo se to tak bez ladu, skladu, nápadu a napětí samo vylíhlo před náhodně puštěnou kamerou?