Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 223)

plakát

Psí ostrov (2018) 

Za 3*, ale jen díky tomu, že jde o Andersovinu. Jinak je to na trošičku silnější **. Má to typické rysy Anderosna, ale jestli chcete stopmotion Wesovu kvalitku, tak na Isle of Dogs zapomeňte, naprosto ho přeskočte a zkoukněte Fantastic Mr. Fox.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Akční jednohubka bez většího smyslu než být jen tou jednohubkou. Chris je sympaťák, ale pasuje mi spíše do těch odlehčenějších akčnějších věcí, než tohle rádoby vážně míněné učitelské trdlo s "ex-military" výcvikem. Možná kdyby rovnu na začátku J. K. Simmons svému synovi řekl "Sorry, celý život jsem na tebe kašlal, starej se o rodinu, tohle zvládnu sám.", uspal ho rovnou v hangáru a šel nakopat Broukům prdel sám, byl by to mnohem větší vodvaz a Simmonsovi bych to věřil víc, namakanýmu dědkovi s charismatem, že by mu i vetřelčí královna zobala sama ráda z ruky. Část v budoucnosti fajn. Část po návratu a zjištění "máme plán, ale chybí nám vulkanolog" ale už byla čirá parodie. Nějak jsem si v téhle chvíli vzpomněl na komornější After Earth, který také nebyl Oscarový výkvět, ale v tomhle ohledu byl vážnější, smysluplnější a tak nějak prostě "víc lepší film". A věřte, že to by mě nenapadlo, že kdy o After Earth řeknu. Tommorow War prostě jednohubka na VOD s dobrými efekty. --- Podobné filmy: Battle Los Angeles

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

Slátanina. - A tohle jednoduché slovo vystihuje celých víc jak 100 minut filmu, naprosto domrtě. Knížku jsem nečetl, ale tady z toho naprosto čpí, že někdo udělal jen tupý výcuc a vznikla z toho tahle slátanina. Ta by obstála snad tak na VOD-only. Děj na jednu A5 s velkými řádky, kolem které je postaveno jen hodně akce, nějaká rádoby nosná myšlenka, ale klidně to mohl být i 15 minutový kraťas a obsahem by to vyšlo na stejno. Všechno zkratkovité, milionkrát jinde osvědčené, bez nápadu. Jediné plus na celém filmu je bitka v cele. Za tu je jedna *. Tu druhou dávám za MBJ, který se tu fakt snažil, ale jak dí jedno velikonoční přísloví: „Z h*vna bič neupleteš.“

plakát

Vraždy ve Valhalle (2020) (seriál) 

Ne, že by to nebylo správně seversky natočené, temné, sychravé apod., ale zdá se mi to, nebo je to téma, které se nějak moc opakuje? Namátkou Sleppers nebo dokonce dost podobně nedávné Journal 64? A to jsem určitě ještě něco zapomněl. Snad jen díky tomu jedna hvězda dolů - koukat na několik dílů s těžkým déja-vu při vzpomínání "Kde já už tohle viděl...?" prostě atmošce moc nepřidá.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Tak: Ta zkrácená osekaná původní verze byla děsná srágora - hnusná a nedávalo tam nic smysl, postavy se najednou objevovaly, jak kdyby byly v příběhu odjakživa, ale jaktěživ se pořádně dřív ve skutečnosti neobjevily. Až teprve v DC dává děn smysl, takže a) Díky za něj!, b) Původní management/produkci/whatever, která měla na triku vypuštění prvotní verzi filmu vykopnout na chodník se zákazem přiblížení se k čemukoliv souvisejícímu s filmem, byť jen k prodejně televizorů, na 1500 km, ve 4D prostoru a s platností zpětně od narození. --- Přesto však, že to už konečně začalo dávat smysl, není to celkově nic, co tu už nebylo. Je mi jedno, který z komixů nebo zfilmování v porovnání s Marvellem, tu bylo kde dřív, je to copy-paste jen s jinými hrdiny a jiným CGI xindlem. Tou největší devizou celého filmu by tak asi mělo být zmrtvýchvstání toho arogantního ocelovýho šaška, jehož postavu DC s Cavillem zabilo (kvalitativně a charakterově) už před lety.

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

Samotné náměty kriminálních případů mi přišli celkem smysluplné a uvěřitelné, ale ta příběhová omáčka kolem byla naprosto zbytečná, skutečně infantilní a, bohužel, prostě hloupá. Isteník a Bučková by mohli mít spinoff, Dvořák by jim mohl dělat šéfa, co už nevyšetřuje a je zavalenej papírováním, přetíženej, ale prahnoucí znovu po akci, a Čvančarovou by konečně po právu odvolali a suspendovali za střet zájmů a zamlčování důkazů a mohla by odjet za bráchou do Paďous. --- No jo, Hudský a Labyrint, tak teď mi to dává smysl.

plakát

Božena (2021) (seriál) 

Vizuálně i herecky na ****, příběhově a vyzněním na nic. Po 4 dílech vlastně nevím, co se autorky snažily dokázat - dehonestovat jméno Boženy Němcové? No, rozhodně ani jeden z dílů neměl za cíl ukázat, proč se v hodinách literatury tahle postava objevuje na místech, jež jí učebnice připisují. Celé je to taková špinavě-realistická podoba světa a života jednoho ubohého myšlenkově povrchního a chudého tvora nastavená co by zrcadlo nějaké poetické pohádkové verzi filmu, kterou ale nikdo nenatočil a neviděl. Takový obraz Doriana Graye, jen ten obraz, Doriana samotného tu nikdo nikde nespatří. Už za mlada jí chybělo pár facek, v dospělosti škodila blízkému okolí stejně, jako pro něj byla potřebou - takový nechutný životní parazit. Tak přesně s takovým pocitem odcházím od tohohle čtyřdílného dramatu. "Dílo lepší autora." Vážně nevím, jestli právě tohle mělo být tím motivem, který si si odnáším z tvorby autorských Tří Grácií, poplatné době a myšlenkově pokřivených hnutí.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Koukatelné, ale mělo to končit tak o půl hodiny dříve, když našli hvězd na zemi. Pak by to byl milý vánoční příběh s nápady. Natahovanost neoriginalitou z toho udělala dost velkou nudu. Chvíli od nalezení hvězdy na zemi si totiž osazenstvo před televizí začalo luštit sudoku, blíže prozkoumávat dárky a já přebíral balící papíry a dárkové tašky, které má smysl si nechávat a co vyhodit. Prostě každý nějak smysluplněji (!) využil ten čas u "tradiční pohádky". Možná by bylo lepší tuhle tradici změnit na Štědrý den a večer o tichu - povinné vypnutí televizního i rádiového vysílání.

plakát

Tenet (2020) 

Změť nesmyslů spletená tak, aby bylo zbytečně složité nad tím moc přemýšlet a tak je lepší se nechat unášet těmi pohyblivými obrázky. Prostě přeplácané, ale zároveň to nemá ani pořádně nějaký začátek, aby to vtáhlo do děje. Je konec filmu a mě bylo vlastně všechno jedno a postavy mi byly ukradené. Nějaký divný sestřih z filmu, který jsem neviděl.

plakát

Hop nebo trop (2004) (seriál) 

1. série za ****, 2. série za **.