Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Šógun - Osmero hradeb (2024) (epizoda) 

Vůbec netuším, co zvukaři v tomto díle dělali Mariko a Blackthorne jsou předabovaní a jde to neskutečně poznat. Tady snad museli nahrávat znova své hlasy z telefonní budky. Krom toho fakt neskutečná pecka.

plakát

Láska hory přenáší (2022) 

Zajímavý, český pokus o Wes Anderson produkci. Je to vcelku vykrádačka jeho celého stylu až na to, že dialogy stojí úplně za hovno. Takže to srovnání v konečném výsledku je spíše smutné, než úctihodné. Zvlášť, když by se to dalo udělat o tolik lépe. 90 minut filmu ve kterém se nestane skoro nic, jelikož se jede vícero linek postav naráz a všechny mají sice začátek a konec ale jsou strašně plané. Škoda, dále čekám na kvalitní český film :))

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Jsi James Wan, jsi skvělý ve vytváření převážně hororových filmů nicméně naskytne se ti příležitost udělat film Aquaman. Tak uděláš jedničku abys dostal příležitost natočit film The Trench, který je sice ze světa aquamana, ale bylo by to, to tvoje ... čistý horor z hlubin. Nicméně DC je v troskách, tvůj film The Trench je zrušen, a tobě nezbývá nic jiného než skrz kontrakt natočit dvojku Aquamana a tak se do toho pustíš. Co se ale nestane... celým světem se otřese jistý soudeček mezi jednou ze tvých hlavních postav (ehm Amber Turd) a jedním z nejznámějších a nejmilovanějších herců Johnnym fokin Deppem. Což o to, to se stává, že se herci dostanou k soudu, ale tohle byl vskutku fenomén ze kterého dokonce i Netflix udělal vlastní snímek. Amber Turd prohrává, a odklízí se žít do Itálie s tím, že ji téměř celý svět nenávidí za to, co svému manželi roky dělala. Ale co teď snažíš se natočit film, který k ničemu nevede, jelikož DC je mrtvé a jedna z tvých hlavních postav je světem tak nenáviděná, že lidé dělají petice abys ji přeobsadil a co je ještě víc vtipné, ani lidé na place ji nemají při natáčení a rádi a nechtějí s ní nic točit.  A tak jakožto velký kluk si řekneš FUCK IT. Stejně ten koncept postavy která mluví s rybama je absurdní a tak z toho uděláš jednu velkou komedii. Jason Momoa (Aquaman) v tomto filmu hraje doslova sám sebe, chlastá Guiness a mluví jen o skvělém, tučném žrádle. Amber Turd je prakticky vystříhaná ze všech scén, kde to šlo. A ten zbytek? Převedeš absurditu Aquaman komiksů na plátno a to ve velkém a zaplníš to spostou hudby. Však co, když už to mám natočit, tak si to pořádně aspoň všichni užijeme ať už to Warner Brothers stojí co to stojí. Netušil jsem, že si tento film nakonec i tak nějak užiju. Je strašně vtipné jak to všichni mají u prdele a prostě si z toho dělají jen srandu a jde fakt i vidět, že se u toho prostě bavili. Vykradli skoro celý konec z Iron Mana a Blackpanthera ale prostě koho to zajímá, stejně na tenhle film všichni serou a kontinuita nikoho taky nezajímá. Krásných 3 z 5 hvězdiček dávám tomuto hostiteli za dnešní povedený večer.

plakát

Pán času - Kostel na Ruby Road (2023) (epizoda) 

Tohle  byl dlouhý trailer, nebo reálně epizoda? Tahle epizoda, tak rychle jak začala, tak stejně rychle i skončila. Ve výsledku by se vše dalo stáhnout na miniepizodu s 20 minutami max. Kde jsou ty propracované, promyšlené vánoční speciály? 2 hvězdy za nového Doctora, Ruby a loutky goblinů.

plakát

Gangy z Birminghamu - Série 5 (2019) (série) 

V páte sérii se tvůrci rozhodli pro použití lepších kamer a nevých filmových čoček, pro větší "cinematic feel". Toto rozhodnutí nazvali "artistic choice", nicméně pokud má kdokoliv kdo na toto kouká oči tak usoudí, že je to spíše "autistic choice" :) jelikož ať už záměr mohl být krásně naplánován, tak provedení je totální fiasko. Celá série vypadá jako kdybyste dali dětem do ruky high end RED 4K kameru a řekli jim ať si jdou hrát. Každá scéna je rozmazaná, out of fucus. Někdy je kamera focused vedle postavy místo na postavu, občas není focusnutá vůbec a celý snímek je jeden velký Blurry mess. Jindy zase je obraz krásně čistý na pár vteřin (většinou když se ukazují další postavy, které mají dialog) a proč? protože v těchto chvílích používají ty kamery, které používaly celé ty roky předtím. Reálně doufám, že u poslední, šesté série se už naučili používat kamery jejich lenses, jinak se asi nechám zavřít do blázince.

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Nevěděl jsem o co jde, nicméně víc a víc lidí v mých kruzích o tomto seriálu začali mluvit, a tak jsem se rozhodl, že je čas na to také kouknout. Přeci to má jen osm epizod, tak to uteče rychle.  Hned ze začátku jsem byl překvapen obsazením Shira Haas z Unorthodox, Kyle Soller z Andor a Stephen Grammar?? To je opravdu hezké obsazení, v průběhu seriálu jsem si oblíbil i Jacoba Fortune-Lloyda, který podával skvělý výkon od začátku do konce. Byl jsem hlavně zvědav na postavu Hillingheada, kterou hraje Kyle Soller, jelikož mnoho lidí bylo z jeho výkonu v seriálu Andor zmateno, a tvrdilo, že nedokáže vyjadřovat emoce a vlastně neví co si o něm mají myslet. Zde se ukazuje, že herec se pouze řídil instrukcemi a scénářem, jelikož tady předvádí úplně jinou show, a dost jsem si to užíval.  Nicméně nyní už tedy k příběhu... Scifi a cestování v čase, to je moje. A začátek vypadal opravdu slibně, zajímavá zápletka nás vhodila přímo do života několika lidí. U čtvrté epizody jsem si už ale říkal, že vlastně nevím co dál v tomto seriálu řešit, a začal jsem se bát, že to bude kopie seriálu DARK, který opravdu zbožňuji, a je to za mě jeden z nejlépe natočených a napsaných scifi seriálů. U šesté epizody mi už bylo jasné, že bohužel cesta DARK je ta cesta, kterou si tvůrci vybrali. Popravdě byl jsem dost zklamaný, celá zápletka je klasicky UROBOROS zápletka. Co mě nejvíc naštvalo ale, byl konec ve kterém je nám (divákům) odhaleno, že vlastně jediné čemu zabránili bylo odpálení bomby. Nicméně, že budoucnost a nástup politického režimu, který je všechny čeká se stejně stane a stejně k němu dojde.  Za pokus, obsazení a slušné herecké výkony dávám bohužel jen 2,5 bodu (3 hvězdy). Snaha byla

plakát

Pán času - Do modravých dálav (2023) (epizoda) 

Konečně dobrá epizoda, s dobrým scénářem a kvalitními hereckými výkony. Nevím, co se dělo s tou první epizodou, nicméně tato už jela na klasické RTD vlně. CGI bylo trochu clanky, zvlášť oproti té první epizodě která asi dostala trošičku větší budget, ale i tak to pořád bylo dostatečně enjoyable.  Nicméně jako 60th special je tohle i předchozí epizoda naprosto vedle. U předchozí se to dalo ještě jakž takž pochopit, jelikož jsme museli znova představit Doctora a Donnu, ale tato epizoda je zvláštní filler. Kde je ta slibovaná a promovaná oslava 60 let Doctora Who??

plakát

Papežův vymítač (2023) 

Začátek filmu hned zaujme ukázkou své neotřelé hlavní postavy ztělesněné hereckou legendou. Avšak kde vše selhává je část vymítání jistého démona. Zde se film mění v klasický béčkový horor a to mě dost mrzelo. Na tento film jsem narazil díky interview, kde Russell Crowe mluvil o této historické postavě a jejím životě. Bylo vidět, že je opravdu nadšen postavu otce Gabriela Amortha hrát. Nicméně jsem byl opravdu zklamán výsledkem. Ani ne tak hereckým výkonem, ten byl samozřejmě skvělý a snažil se jak mohl, nicméně když je špatný scénář, tak s tím neudělá nic ani herecká legenda. Závěr filmu je prakticky CGI blitka festival. Raději bych viděl možná něco spíše víc dokumentárního, více se zaměřujícího na život otce Gabriela, který je velmi zajímavý. Rozhodně zajímavější, než toto filmové zpracování.

plakát

Renfield (2023) 

Jediná hvězda je za Gore scény. Jinak tento film nemá žádnou hodnotu.

plakát

Star Trek: Picard - Võx (2023) (epizoda) 

TERRY FUCKIN MATALAS, what a fuckin GOAT. Dejte mu ten jeho seriál, zasazený v Berman universu. Tohle je doslova poprvé od té doby, co se Kurtzman ujal vedení, co jsme dostali MY fanoušci to, co jsme celou tu dobu chtěli. NÁŠ STAR TREK. Vyhoďte už toho loosera Kurtzmana, který není schopen ničeho, než ničení. Dejte celý Star Trek Terry Matalasovi, který miluje starý Trek a nechte ožít tuhle celou franšízu.