Reklama

Reklama

Papežův vymítač

  • USA The Pope's Exorcist (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Papežův vymítač, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (380)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Možná nevěříte v ďábla, ale on věří ve vás. Vymítání, bůh a ďábel jsou můj druhý nejmilejší šálek hned za duchy a démony. Btw dobrého a kvalitního vymítání je jako šafránu a největším problémem jsou vždy herecké výkony. Tady je téměř vše v pořádku. Crowe je naprostý ďábel (promiňte, otče) podává skvělý herecký výkon, jeho mírně ujetý a šibalský kněz nemá chybu, stejně jako jeho Italština (smekám před Crowem i režisérem, že nenechal celý film nudně mluvit všechny anglicky) díky tomu má hned film o další náboj navíc. Dialogové výměny mezi knězem a démonem mají sílu jako prase. Je to napínavé, má to atmosféru, detektivní zápletku a super creepy momenty. Nejsvěžejší horor za hodně dlouhou dobu. Avery si napravil reputaci po bídném Samaritánovi. Směj se ty, jenž nevěříš, v nestřeženém okamžiku i ty jest skončíš v jeho moci. Pecka.80%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartni vymýtací horor a historické drama s absurdní zápletkou vyzdobený krví. Odehrává se v 15. století. Film je nezapamatovatelný přestože Russell Crowe odvedl perfektní práci v hlavní roli vatikánského exorcisty. Bude hlavní host na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, kde se na jeho počest bude promítat jiný starší film. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ktokoľvek môže v tejto dobe natočiť film o exorcizme, lebo toho materiálu je už veľmi veľa a i práve preto sa každý rok okultných hororov natočí viac, ako je zdravé. A tak je samozrejme, že takéto filmy už o originalitu nezavadia, ale útočia tak inými zbraňami a to je aj tento prípad. Štandardný príbeh o posadnutom dieťati, kde už veda zlyhala a tak musí nastúpiť viera. Každý si pri tom spomenie na Exorcistu, ale tento sa odohráva na oveľa temnejšom mieste. A presne to je najväčším lákadlom filmu, lebo v starodávnom opátske je o atmosféru a ponurosť postarané. A hlavne v tých chodbách toho opátstva som si spomenul na gotické horory, ktoré mi ich tento film pripomenul. a napríklad som si spomenul i na La noche del terror ciego a jeho celú sériu, že i tu som badal v niečom podobu. Úlohu kňaza sa netypicky, ale inak vynikajúco zhostil Russell Crowe, ktorý ma prekvapil s akou gráciou sa toho ujal. Čo ma až tak neoslovilo, že i keď intenzita vypätých scén bola na úrovni, tak niektoré sceny mi prišli slabé. Napríklad posadnutý chlapec, jeho stvárnenie mi prišlo nielen úsmevne, ale ako keby zaspalo túto dobu. Triky samozrejme boli vydarené, ale to sa určite dalo čakať. Je to za silné 3*, viac tomuto filmu bohužiaľ dať nemôžem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Klasické vymítáníčko střižené Danem Brownem a reklamou na skútr Lambretta. Nadstavbou měla možná být ta teze o vatikánském spiknutí (ups, to ne my, to on!), ale nakonec se vše rozplizlo v generickém konci, po kterém se otec Amorth nemusel obávat nočních můr (ty přijdou až v roce 1998 po MS ve fotbale). Nad svěcenou vodou to drží Maximus Scooterus, jehož svérázného kněze bych si dokázal představit ve dvojici s Jamesem Woodsem ze Scary Movie. Když můžou být Hopkins s Prycem Dva papežové, měli by dostat šanci i Dva vymítači.. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na to, o jakou jednoduchou blbinku jde, se to dalo vidět. Lehké, srandovní, celkem pěkně natočené, škoda šablonovitého posedlého, tady mohli vymyslet cosi křupavějšího, ale když zohledním, že tento žánr beru obloukem, viděla jsem jen Vymítače klasiku, bavila jsem se dobře. Nehrát tam ale velryba, zapadne to hodně hluboko. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • Russell Crowe sa stretol s osobnými priateľmi Amortha, vrátane jedného, ​​ktorý sprevádzal Amortha pri viac ako 150 exorcizmoch, aby lepšie spoznal postavu, ktorú hral. (Arsenal83)
  • Z Vatikánu bola vydaná správa, že ak by bol Gabriele Amorth nažive, bol by znechutený použitím jeho mena a zobrazením jeho postavy a bol by rozhodne proti filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama