Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Pán prstenů jako celek a nejlépe ještě v rozšířené verzi je mým nejoblíbenějším filmem. To, že se JACKSONOVI povedlo převézt tak velkolepě Tolkienův příběh na filmové plátno je až neuvěřitelné. Na filmech je vidět píle, láska k předloze, snaha o nejvěrnější ztvárnění. Masky, herci, efekty, hudba, lokace, mluva je uděláno/vybráno s největší precizností. Na tomhle filmu je vidět láska k tomu, co člověk tvoří, jak moc chce film vypiplat. A největší silou je příběh samotný. Pro mě není lepšího filmu.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nejlepší romantická komedie mým okem spatřena. Charizma herců je prostupující obrazovkou. Nutno říci, že se člověk nesměje, ale celý film se culí a užívá si jednodenní dobrodružství princezny Anny.. Po zhlédnutí mi naběhly cestovní buňky a hledal jsem nejlevnější letenky do Říma.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Kouzelná atmosféra, lehkost plynutí, hudba vtahujicí do francouzského bytí, výjimečnost vyprávění, neodolatelná Audrey Tatou charismem i vizáží připomínající Audrey Hepburn. Všechno dohromady dává 5*. Film zůstane dlouho v hlavě.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Hvězdné války mě ovládly ani ne filmem samotným, hereckým obsazením, triky či hudbou, ale příběhem. Ač jsou v celé sáze filmy zpracováním lepší či horší, ten příběh je silou, která promíjí všechny nedokonalosti (I,II,III,IV,V,VI -A JAK DOPADNE TA DALŠÍ NA TO SI POČKÁM). Každopádně se stali sci-fi klasikou.

Snídaňový klub

Snídaňový klub (1985)

Tenhle biják je dech beroucí úsměvnou klasikou, která je zmíněná v každém druhém americkém filmu či seriálu. Koukal jsem s úsměvným výrazem od začátku do konce. A vnímal to poselství.

Vinnetou

Vinnetou (1963)

Cítím se tak skvěle, když začne znít ta melodie Martina Bröttchera. Vinnetou a Old Shatterhand dva zcela rozdílní a přitom tolik stejní hrdinové, co bojují za společný cíl-přátelství. Částečně je to pro mě nostalgický film, vnímám tu nedokonalost, ale nemůžu si pomoc a zcela ji tvůrcům promíjím. Ten film má kouzlo. Nové zpracování Vinnetoua ve mně zanechalo chlad, ale tohle zahřeje.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Příroda jako vítěz? Člověk jako vítěz? nebo je lepší být v souladu? Moje první anime, moje nejoblíbenější anime (anime spíš rád nemám), jeden z mých top filmů. Poprvé jsem to viděl jako malý kluk a po každém zhlédnutí se mi to líbí více a více (a není jich za rok zrovna nejméně). Příběh je na jedničku, animace a obzvláště krajiny je úchvatná, hudba je překrásným doprovodným prvkem.

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Oh, wouldn´t it be loverly? to by tedy bylo náramné. Muzikálový klenot a ta velká slabost pro Audrey.